Зашто вредан човек нема времена за тебе?

Људи се љуте кад неко нема времена за њих. Одмах мисле да је то знак непоштовања.

Не треба мешати непоштовање и заузетост. Вредни људи су заузети баш зато што поштују сараднике и обавезе, што увек дају све од себе и што им је стало. Ко живи у петој брзини не стаје на сваком углу.

Навикли смо се да будемо окружени лењим људима, нарочито на положајима. Они имају све време света, али не зато што нас поштују, већ зато што животаре на леру. Не зато што ће нам помоћи, већ зато што не раде ништа, а разговорима одржавају привид да раде.

Кад хоћемо нешто да урадимо, чак и најзаузетији вредан човек је кориснији од лењог. Довољна је једна реч вредног човека на положају да посао буде урађен. Лењом нису довољне године састанчења.

Много зависи и од наше иницијативе и припреме. Авион ће нас одвести далеко, али треба унапред купити карту и доћи на аеродром два сата раније. Зашто би сарадници од којих очекујемо да нас одведу далеко били ту чим пожелимо?

Вредан човек често нема времена за себе и своје најдраже. Зашто би имао времена за тебе? То су нереална очекивања и све док меримо вредне људе према лењима бићемо разочарани и неправедно љути на њих.

Само две врсте људи су убеђене да вредан човек увек мора да им буде на располагању. Они који мисле да је рад ништа и они који мисле само на себе. И баш такви себичњаци вредном човеку замерају себичност.

Ако заиста желиш помоћ вредног човека, немој га срозавати на ниво лењих, већ га сустигни у петој брзини.

Повезани чланци

Измерите испирање мозга Данас кад сви пишу о мојој претњи, добра је прилика да измеримо степен медијске манипулације и испирања мозга....
Фајгељ поднео неопозиву оставку Масовни медији, опозиција и власт сложно нападају резултате Културног центра Новог Сада. Удесетостручене активности проглашавају за срамоту,...
Бити српски родољуб и сарађивати са Западом Поводом 100 година Првог светског рата јуче смо у Културном центру отворили два догађаја - изложбу немачке амбасаде и гусларско вече. Игром ...
На самиту НАТО наш министар пресамитио Србију И сви нам се смеју док нам прилазе са леђа.
Повратак антисрпске фотографије На насловници Тајма 1992. године је изашла ”фотографија која је преварила свет”. Ко четврт века касније обнавља стару лаж?...

1 коментара

  1. Odličan tekst. Tačno mi je legao na kraju ovog radnog dana, i razbio nelagodan osećaj koji neki lenjivci i dangube pokušavaju da mi nabace. Znači, ne možemo da se vidimo, ne možemo da „blejimo“ i da se „družimo“. Nemam vremena. Čemu? Toliko toga na ovom svetu treba uraditi, popraviti, očistiti. Imam vremena ako hoćeš da nešto stvaramo, pravimo, uznapređujemo, učimo, menjamo svet na bolje. Ali da blejimo nemam, za to nađi neku ovcu.

    Reply

Остави коментар.