Зашто вредан човек нема времена за тебе?

Људи се љуте кад неко нема времена за њих. Одмах мисле да је то знак непоштовања.

Не треба мешати непоштовање и заузетост. Вредни људи су заузети баш зато што поштују сараднике и обавезе, што увек дају све од себе и што им је стало. Ко живи у петој брзини не стаје на сваком углу.

Навикли смо се да будемо окружени лењим људима, нарочито на положајима. Они имају све време света, али не зато што нас поштују, већ зато што животаре на леру. Не зато што ће нам помоћи, већ зато што не раде ништа, а разговорима одржавају привид да раде.

Кад хоћемо нешто да урадимо, чак и најзаузетији вредан човек је кориснији од лењог. Довољна је једна реч вредног човека на положају да посао буде урађен. Лењом нису довољне године састанчења.

Много зависи и од наше иницијативе и припреме. Авион ће нас одвести далеко, али треба унапред купити карту и доћи на аеродром два сата раније. Зашто би сарадници од којих очекујемо да нас одведу далеко били ту чим пожелимо?

Вредан човек често нема времена за себе и своје најдраже. Зашто би имао времена за тебе? То су нереална очекивања и све док меримо вредне људе према лењима бићемо разочарани и неправедно љути на њих.

Само две врсте људи су убеђене да вредан човек увек мора да им буде на располагању. Они који мисле да је рад ништа и они који мисле само на себе. И баш такви себичњаци вредном човеку замерају себичност.

Ако заиста желиш помоћ вредног човека, немој га срозавати на ниво лењих, већ га сустигни у петој брзини.

Повезани чланци

Лош сервис у iPhone Србија Нестручни, нељубазни и скупи: такво је моје искуство са неовлашћеним сервисом iPhone Srbija у Београду, Косовска 28....
Радио 021 блати трагично преминулу младу Новосађанку (изворна вест) Када је млада Новосађанка пала мртва у Дунавском парку, Радио 021 је објавио да је преминула од прекомерне количине дроге, а да су другарице...
Како учити стране језике слушањем преко мобилног (бесплатно*) Слушање је једна од четири језичке вештине, уз говорење, читање и писање. Наиме, језик није знање већ вештина, и не учи се (поготово не напа...

1 коментара

  1. Odličan tekst. Tačno mi je legao na kraju ovog radnog dana, i razbio nelagodan osećaj koji neki lenjivci i dangube pokušavaju da mi nabace. Znači, ne možemo da se vidimo, ne možemo da „blejimo“ i da se „družimo“. Nemam vremena. Čemu? Toliko toga na ovom svetu treba uraditi, popraviti, očistiti. Imam vremena ako hoćeš da nešto stvaramo, pravimo, uznapređujemo, učimo, menjamo svet na bolje. Ali da blejimo nemam, za to nađi neku ovcu.

    Reply

Остави коментар.