UNESKO glasanje o „Kosovu“ je uvreda za žrtve fašizma

Glasanje se odvija baš danas, 21. oktobra, na Dan sećanja na srpske žrtve u Drugom svetskom ratu.

Devic Monastery 1941

Read in English

Fotografija iz 1941. prikazuje albanskog fašistu kako ubija Damaskina Boškovića, igumana manastira Devič iz 15. veka, koji je zatim sravnjen sa zemljom tako da kamen na kamenu nije ostao.

Kosovski Albanci su ponovo napali Devič 1999. Otac Serafim je pretučen u oltaru, a od gore sudbine njega i monahinje je spasla samo francuska vojna patrola.

Devič je opet spaljen do temelja u Martovskom pogromu 2004. godine.

Devic Monastery 2004

Uništavanje neprocenjivog srpskog nasleđa bilo je praćeno pogromima Srba, kako u Drugom svetskom ratu, tako i tokom 1999. i 2004. godine.

Tzv. ”Republika Kosovo” nije procesuirala nijednog počinioca ovog kulturnog i etničkog čišćenja, ali je mnoge proglasila za junake i nagradila.

Generalni direktor Uneska Irina Bokova nedavno je osudila Islamsku državu zbog ”kulturnog čišćenja” Bliskog istoka.

Da li će Unesko nagraditi kulturno čišćenje na Kosovu? Da li će proglasiti vandale za čuvare nasleđa? I to na dan njihovih žrtava?

Povezani članci

10 najluđih izjava iz Vučićeve „božićne poslanice“ "Obećao sam da ćemo skočiti u ambis" i još 9 bisera iz premijerovog autorskog teksta povodom Nove godine i Božića....
Kako smo sagradili kuću svojim rukama Bez predznanja, za godinu dana, sa 4000 evra.
Zašto vredan čovek nema vremena za tebe? Ljudi se ljute kad neko nema vremena za njih. Odmah misle da je to znak nepoštovanja....

3 komentara

Ostavi komentar.