Уче дечаке да љубе другаре

Нашег осмогодишњег сина су у школи учили да се љуби са другим дечацима, да се представља као девојчица и да може имати сексуалне односе са истим полом. Најстрашније од свега је што ове лекције недељама нико није приметио.

Сазнали смо сасвим случајно, тако што је дете кроз стидљиви кикот пријавило „данас смо радили сексија”. Када се клупко размотало, сви смо били подједнако запрепашћени: родитељи, учитељице и директор школе.

Лекције нису биле део редовне наставе већ програма „Промоција хуманих вредности” који спроводи Црвени крст Србије уз подршку Министарства здравља, а са циљем смањења вршњачког насиља.

Уместо доброчинства, вредности по којој га сви познајемо, Црвени крст је изабрао да промовише „интеркултуролошке вредности”. Ако није довољно јасно, то су толеранција, поштовање различитости, родна равноправност, дечја права. И даље није јасно?

Ево овако: кад ваши синови љубе другаре то је „толеранција”, кад глуме девојчице то је „родна равноправност”, кад се уче хомосексуализму то су „дечја права”.

Није сарказам, деци су за те вредности заиста понуђена та објашњења.

Промоција хомосексуализма се по свој прилици догодила случајно. Волонтерка је говорила о сексуалном злостављању, деца су се засмејала, она им је објаснила да нико не сме да их пипа док не напуне 18, а да после могу имати сексуалне односе „са супротним и са истим полом”.

Упс! Нехотице је пред децом поновила политички коректни израз којим су је бомбардовали на свим радионицама свих НВО и који сви донатори воле да чују.

Можемо ли је кривити?

Крив је онај ко бира вредности које ће се промовисати нашој деци. Да ли промоција хомосексуализма спада у промоцију хуманих вредности?

Либерална догма која преовлађује у великом делу најразвијенијих земаља, поготово у Европској унији и САД, на ово питање даје потврдан одговор. Она учи да су сексуалност и родни идентитет ствар дечије слободе избора: „као чаролијом, дечак постаје девојчица а девојчица постаје дечак” – пише у програму који је подржало Министарство здравља Србије.

Наша дубока уверења да дечак треба да буде дечак, да малој деци не треба уопште говорити о сексу, а поготово не са истим полом, по либералима нису ништа друго него репресија.

Ударна песница либерализма у Србији је нови грађански законик. Његови заступници „уводе нове стандарде понашања у породици” као да су наше породице њихова дедовина. Циљ им је исти – смањење вршњачког насиља – а главна реформа је проглашавање родитељске ћушке за злостављање.

У неким школама деци већ деле телефонски број за денунцирање мама и тата – родитељске осовине зла.

Поново ће наступити доба да држава отима децу од родитеља, нешто што Срби нису доживели од турског данка у крви. Васпитана против наше воље и окренута против нас, наша деца ће постати либерални јањичари.

Овде сам изнео лично искуство у јавност, због чега дугујем извињење остатку разреда. Наша школа је међу најбољима, што је доказао и наш заједнички одговор на ову кризу. Али са истим проблемом се суочавају и други: знате ли ви чему уче вашу децу?

Докле ћемо ћутати?

Ако од овог не направимо јавно питање нећемо моћи да спречимо далеко веће проблеме који прете свим породицама у Србији.

На нама родитељима је да пошаљемо поруку да наше школе и породице нису пробни полигон за радикални либерализам. О васпитавању наше деце, о стандардима понашања у нашим породицама, одлучиваћемо ми, а не набеђени идеолози који презиру стварност и надмене бирократе које ником не полажу рачуне.

Вршњачко насиље је нарасло када су либерали умањили ауторитет учитеља. Њихово „решење” да умање и ауторитет родитеља ће само долити уље на ватру. Потребно је вратити ауторитет у школе. Вршњачко насиље се неће решити тако што ће дечаци постати девојчице, већ тако што ће постати витезови. Потуци се, али не да би малтретирао слабијег, већ да би га заштитио.

Издиктирајмо списак својих вредности, да нам га не би диктирали други.

Андреј Фајгељ, „Уче дечаке да љубе другаре”, Вечерње Новости, 25. фебруар 2015, стр. 18

”Час мачевања”, Паја Јовановић

”Час мачевања”, Паја Јовановић


Епилог:

NajcitanijiОво је био најчитанији чланак на сајту Вечерњих Новости читаве недеље. Уједно је изазвао жестоке реакције противника, чак и једну акцију чишћења. То је доказ колико одбрана породице занима грађане али и колики је притисак да се о томе не говори.

Одговор Црвеног крста није садржао ни извињење ни деманти. Напротив, потврдио је презир за децу, коју назива ”полазницима” и сматра лажовима,  као и презир за родитеље, које назива ”забринутим појединцем”, чак са ”забринутим” под знацима навода. На крају потврђује да ће промовисати хомосексуалност нашој деци.

Одговор активисткиње Иницијативе младих, која ће убрзо затим организовати акцију чишћења. У одговору на моје упозорење да ће држава отимати децу, студенткиња која нема децу потврђује ”да ће дете бити одузето родитељу”.

Одговор неког колумнисте који, колико сам разумео, верује да је подела на девојчице и дечаке примитивна и заостала.

Повезани чланци

„Шарли“ син шездесетосмаша О покојнику све најлепше, записали су још стари Грци, а ми Европљани преносили са колена на колено. А онда је наступила 1968. са својим руше...
Негативна селекција У овом раду показали смо да у Србији за најбоље нема места. Негативна селекција чини њихов опстанак неодрживим....
10 разлога зашто мигранти нису као српске избеглице ”Исти као наше избеглице”. Под тим изговором у Србији пролази планетарна медијска пропаганда у корист таласа миграција. Али као и читава про...
Криза вредности рада Сам израз »криза вредности« и свест да она постоји су општеприсутни, али далеко ређе имамо прилику да сазнамо које су то вредности у кризи, ...
Био сам ухапшен, замало ућуткан, а онда ме је народ спасао У наш дом упале су специјалне полицијске снаге, одузеле моје рачунаре, одвеле ме пред децом и стрпале у затвор....

22 коментара

 1. Ствар је невероватно банална – уз искључење људи који имају природне склоности према истом полу (што се, страшне ли помисли, медицински дијагностификује) хомосексуализам је ИДЕОЛОГИЈА, и као свака идеологија, он се може промовисати, и њему се може индоктринирати. Људски сексуални апетити нису просто анимални и нагонски, они се модификују кроз културу („идеална жена“ је била нешто сасвим друго пре сто година, него данас), и културолошким условљавањем се може индуковати и афинитет према истом полу, ПОГОТОВО код деце. Да, свако има право да се у јавној расправи залаже за овакву врсту „слободе“, али нико нема право да ућутка нас, који сматрамо да она треба да буде друштвено остракизована, и, када су у питању малолетници – нелегална. И на крају, то мора бити демократски дијалог, који за резултат мора имати законске последице. Једно друштво има право да конституише своје сопствене друштвене и моралне вредности, докле год оне никога физички не угрожавају. Гнушам се шиканирања и физичког насиља над грађанима Србије, коју год идеологију да заступају. Али то што они морају бити заштићени од безакоња и насиља не значи да имају право да своју идеологију и пропаганду шире без икакве задршке и ограничења.

  Reply
 2. Свака част на тексту, надам се само да у Србији још има Срба, тј. људи који су устаничког духа и који ће већ једном одлучити да скину власт, одупру се глобалном данку у крви и одустати од којекаквих Јевропа, а наћи себи други пут.
  Све што желим знати је у ствари да ли ће неко већ једном прећи са ријечи на дјела?

  Reply
 3. Za bunu je potreban vođa kao i ideologija koju on predstavlja (potreban je novac da bi se ona promovisala). nasu političku poziciju kao i opoziciju zapad kreira(isti ti koji nam pišu udžbenike i propagiraju „moralne“ vrednosti). Odakle Djindjicu pare i logistika da digne bunu protiv Milosevica, deda mu ostavio???

  Reply
 4. Све је ово део исте игре.Уништити Српску породицу,уништити вредности које имамо,уништити војску,срозати морал на најниже гране.А онда такав ући у Европу и бити добар или сулуди потрошач оног смећа које они више неће.Код наше интелигенције нема отпора јер се жури да се ухвати место у возу за недођију,да се лагодније живи, да се нерадом а добром причом папагајском оствари успех.На том путу гази се све до најрођенијег.Ништа није свето европејцима,чак осећају гађење према домаћем,према историјском,према незагађеном.Силне НВО убише се љагајући државу своју,народ свој,омладину своју.Нема од њих похвале ни за једну добру ствар у овој земљи,нема ниједне лепе речи за нас.Само оно што Запад пропагира је право све друго је смеће.За њих Србија нема историју,нема културу,нема традицију све почиње од данас и све се мора испунити од сутра. Ми смо примитивни и заостали народ и они су ту да нас свему науче.Да нам објасне како се постаје педер,лезбејка,шовиниста,дрогераш.Што више тога све боље за њих.За добро обављен посао биће и добро награђени а надати се биће и проглашени светским људима па још и европским.Не дај се народе мој Српски.Не дај да ти соле памет они који соли немају.Развијај народе своју културу,своју породицу,своју децу,своју Српску православну Цркву,своју војску. Тако ћеш опстати и свој на своме остати.

  Reply
  • Milance, moram da ti kazem da svi vi koji ne mozete da odete iz Srbije ili necete (koji god razlog da imas) zivite od migracije. Ako migracija po tvojim recima zaradjuje neradom i papagajskim ponavljanjem, to radi da bi mogla i dalje da odranjuje srpske potomke i pomaze rodbini u Srbiji. Ako ti stvarno mislis da u inostranstvu padaju pare sa drveta i da niko nista ne radi, onda si sinko u velikoj zabludi. Ljudi odlaze iz Srbije ne samo zbog boljeg zivota nego da pobegnu od debila kao sto si ti. Ne znam zbog cega ti uopste koristis ovaj tekst da blatis inteligenciju i migraciju? Da nisi mozda ljubomoran na inteligentne i uspesne? Ma mora da jesi.

   Reply
 5. Svaki narod treba da samostalno da evoluira. Strane idelogije i strane vrednosti nas ne trebaju zanimati jer ni su za nas smišljene. Mi moramo biti BOLJI od njih. Sami krojiti svoju sudbinu. Jedino se tako može preuzeti odgovornost od koje svi ovde beže. Odgovornost je ključ. Odgovorno ponašanje je spas.

  Reply
  • svaka cast…. mislim da nije u redu da se takva nastava desava u skoli bez znanja roditelja. Nemam problema kao sto je Igor rekao sa stranom ideologijom i opredeljenjima, ali imam problem ako nisam obavesten da se to mojoj deci promovise i natura.
   Glas razuma je ono sto nama treba a ne mrznja i glupost. Dokle god je javno mnjenje takvo kakvo je U Srbiji nema promene. Snaga naroda u nevolji je u jedinstvu a Srbija to nema vec vekovima. Vecina samo gleda „u se i u svoje kljuse“

   Reply
 6. Vrsnjacko nasilje je nastalo kao posledica lose ekonomske situacije i roditelja koji nemaju vremena za svoju decu… ili ako imaju, prenose im vrednosti koje smetaju i levicarima i decnicarima.

  Po ovome sto pise, Andrej Fajgelj, da zivi u danasnjem vremenu, sa ovakvim casovima u skoli, postao bi gay i oblacio bi se kao devojchica? hm hm… Sreca, pa se to nije desilo, sad je pravi muskarac koji ima zenu i decu, san SVAKOG COVEKA? na ovoj planeti.

  Vratite se u pecinu, doktore. Niste dostojni da budete direktor KC Novi Sad. Svi znamo da je politika u pitanju, ne vasa struchnost.

  Reply
 7. Све је лепо и тачно речено, само је проблем Андреја Фајгеља што се ухватио у коло с људима који би да служе и Богу и мамону, а то је немогуће. Немогуће је и бити добар с онима који нам од деце праве модерне јаничаре, како је лепо приметио, и борити се против њих. „Удри врага, не остав’ му трага, али губи обадва свијета“ једини је однос који они заслужују…

  Reply
 8. Bogatstvo je poznavati vise pisama, uciti i govoriti vise jezika, druziti se i upoznavati vise kultura i nacija….Siromastvo je skrivanje iza nacije smatrajuci je uzvisenijom od druge…Zlocin je koristiti kulturu u svrhu polutike…Iskreno verujem da cemo vas vrlo brzo zaboraviti
  Vas vrlo brzo zaboraviti.

  Reply
 9. Zašto ste napisali tolerancija, rodna ravnopravnost i dečija prava pod navodnicima, osim ukoliko niste želeli biti cinični. Negiranjem sarkazma samo zbunjujete čitaoca. Ceo tekst je pun paradoksalnosti, iz čega ja zaključujem da Vi uopšte nemate određen stav, ma koliko se trudili da nas ubedite da stojte ispred i iza verovatno „starih srpskih porodičnih vrednosti“. Koje su to vrednosti koje zastupate gospodine Fajgelj? Hoćete reći da su svi oni koji se ne uklapaju u promovisani imaginarni model savršene moralne srpske patrijarhalne porodice, manje vredni i ne zaslužuju ista prava i da treba da ostanu marginalizovani? Ne želim da Vam „stavljam reči u usta“, to je jednostavno moj zaključak izveden na osnovu Vašeg teksta. Takođe, pokušaj LGBTQ zajednice da sa margine društva izađe na svetlo dana i ostvari svoja prava Vi nazivate „promocijom homoseksualnosti“. A kako nazivate pojavu momka i devojke koji se ljube u javnosti, heteroseksualne scene seksa koje viđamo svakodnevno na televiziji, u filmovima, predstavama. Ukoliko Vi pokazujete svoju seksualnost kada kažete: „Bio sam sa devojkom…“, „Volim Marinu!“, „Kako dobra riba!“… Zašto ne bi i oni drugačiji pokazivali svoju seksualnost? Ne, to je uvek atak na neke „vrednosti“, na „ćeliju našeg društva“, na „srpski rod“, „ONI“ žele da nas unište kao narod… Žao mi je samo što Vi niste očigledno imali obrazovanje kakvo danas ta deca imaju moguđnost da dobiju pa ne razumete o čemu se radi. I upravo iz tog neznanja ste napisali članak koji će biti samo povod i opravdanje raznim ljudima da ugroze i uskrate nekom ljudska prava. Na tome Vam „hvala puno“!

  Reply
  • Pa bolje da uce djecu ljubavi, nego tuci…
   Autoru teksta: Vas sin nece postati gay ako poljubi drugog djecaka, ali ce postati mali iskompleksirani batinas ako ga ne naucite da je i ovo prvo u redu.

   Reply
   • А које то рекао да је у реду бити педер?! Западни лекари?! Они исти који су педеризам називали болест до 70их, а онда су променили дефиницију, јер некима тако одговара?!Сад ће неко рећи „Пре су грешили, али сад не…“! А шта ако је, ИПАК, обрнуто?!
    Лако може да се покаже, једноставном дедукцијом, да је педеризам (стр. хомосексуалност) поремећај: Човек као и свако друго живо биће је здраво, када све функције његовог организма функционишу!Ово подразумева и функцију размножавања, као и нагон за продужетком своје врсте (не рачунајући хермафродитске врсте којима је својствен другачији начин репродукције, што није случај код људи, код којих се за овако нешто подразумева потреба за СУПРОТНИМ полом), које СВАКО живо биће на овом свету има. Када би то стање било нормално, људска врста не би постојала, због немогућности репродукције,самим тим педеризам је ПОРЕМЕЋАЈ!
    Када говоримо о другим поремећајима, као што су разни облици инвалидитета, овај поремећај је специфичан по томе што у свим осталим људи покушавају да надоместе своје мане на неки начин и покушавају да функционишу као здраве особе, док код педера та подреба за здравим не постоји или је систематично уништена.У сваком случају, такав став „Нећу да будем здрав!“ изазива код здравих особа гађење,јер се све врти око болесног задовољства, а не неку емпатију коју осећамо када видимо човека без ноге или сл. Зато је боље да дете зна да се бије, него да учи како је у реду да и оно једног дана нема деце! Наравно да педере не треба тући, АЛИ овакав агресиван начин и форсирање, поготово са васпитањем деце, захтева агресивне мере, па по заслузи!
    ДА НАМ СЕ НЕ БИ СЕМЕ ЗАТРЛО!
    БОЖЕ ПОМОЗИ!

    Reply
 10. Kakva crna tolerancija. Deci se na svaki način pokazuje da svaki odrasli Srbin treba da „obori“ srpkinju, a da svaka prava srpkinja treba da šutne u jaja tog pravog Srbina, ako joj nije muž, a da svi oni treba za svoje postupke da imaju dozvolu plemenskog vođe. Napred u prošlost! Ajd živeli srbi i srpkinje, ostali neka crknu!

  Reply

Остави коментар.