Трећа Србија није направљена у Вучићевој кухињи, већ у мојој дневној соби

Зашто сам дао оставку а остао у политици, и то у странци са најгорим публицитетом? Ето баш зато. Да оперем Трећу Србију од клевета.

Вучић

Клеветници који су ћирилицу проглашавали за кукасти крст одавно су испали смешни. На лаж да смо корумпирани фотељаши одговорио сам оставком. Остала је још једна клевета: да смо Вучићеви људи. Ево мог одговора.

Ми нисмо Вучићеви људи, ми смо нови људи. Трећа Србија није направљена у Вучићевој кухињи, како неки тврде, већ у мојој дневној соби. Ја сам јој дао име и идеју.

Трећа Србија је од почетка била против Бриселског споразума. Мирослав Паровић, председник Треће Србије, више пута је понављао да ће први рушити Вучића кад се за то укаже прилика. То је рекао и самом Вучићу.

Кажу да је Трећа Србија коалициони партнер СНС у Новом Саду. Али за хајку која је довела до моје оставке СНС је имао боље партнере: ДС, ЛСВ и Нову странку. Медијски партнер био је српски таблоид Блиц, којем је градоначелник Новог Сада и председник градског одбора СНС Милош Вучевић изјавио да је ”скандал” и ”срамота” што сам ангажовао саветницу која је зарађивала 1000 евра месечно. Жена која не може да се брани од хајки проглашена је кривом што је поштено радила и зарађивала.

Градоначелник, којем је то било прво оштро обраћање, има петнаест таквих сарадника. Нек је његов кабинет најмногољуднији у држави ако је, као наш тим у Културном центру Новог Сада, удесетостручио резултате. То није скандал ни срамота.

Скандал и срамота је што се СНС спојио са ДС у политичко чудовиште ДСНС. Народ је гласао за промене, а добио је повратак жутог картела и његове идеологије, радикалније него икад.

То се најбоље види у култури, где је спроведена права етничка чистка. Један по један, из министарства и установа културе уклоњени су сви доносиоци одлука који су имали било какав српски предзнак. На њихова места доведени су другосрбијанци којима се ни у лудилу неће омаћи да врате ћирилицу, помену српске жртве или великане. Често се дешавало да најугледније чланове СНС замене чланови ДС који су од њих изгубили на изборима. Демократски.

Најбољи пример кадровске политике ДСНС је Ласло Блашковић, који је на чело Народне библиотеке доведен да настави уништавање националног блага које је у време ДС започео Сретен Угричић. Блашковић је пре тога био директор Културног центра Новог Сада, где је организовао страначке активности ДС, уништавао књиге и протеривао ћирилицу.

Трећа Србија стоји насупрот политици ДСНС. То је и главни разлог зашто имамо најгори публицитет. Људи који четврт века уништавају Србију знају одакле им долази најозбиљнија претња.

Ако питате вечите владаре из ДСНС, они нису криви ни за шта, за све су криви нови људи. Ми смо хтели да уништавамо државу још док смо били деца. Срећом, они су је спасли тада, спасавају је данас, и спасаваће је наредних деценија, док од ње не остане ништа.

Много је збуњених. Поједини наши чланови су можда и сами поверовали у клевете, па се понашају бахато, јуре фотеље и буџете, куну се у Вучића… Тим члановима поручујем да ће морати да одаберу. Или нови људи, или ДСНС.


 

Епилог:

Одмах по објављивању, председник Треће Србије се оградио од овог чланка. За мене је то био шок. Зашто се ограђује од тврдње да нисмо Вучићеви људи? Заказана је седница председништва, на којој је огромна већина подржала чланак. Пао ми је камен са срца, вратила ми се вера у људе и у демократију. Твитовао сам: дај људима информисан избор и гласаће за себе а не против себе. Други шок ме је чекао сутрадан. Изашло је фалсификовано саопштење са седнице, са потпуно другачијим закључцима. Оно о чему јесмо гласали: да нисмо Вучићеви људи – је избрисано, а додато је оно о чему нисмо гласали: да нећемо излазити из коалиција (са СНС). Тада сам твитовао ”Трећа Србија лаже, Трећа Србија је Вучићева” и повукао се из каљуге.

4 коментара

 1. Интересантно, али закаснело, па и спорно.

  Трећа Србија није настала ни у каквој дневној соби него на “покраденим“ мандатима Двери. Зашто знаци навода? Зато што по небивалом шверцерском закону одборници/посланици су власници својих мандата без обзира што је систем пропорционалан и огромна већина бирача гласа за листу странке/ГГ, а не за појединце на истој.Нисам сигуран да у свету постоји овакав пример изборног закона, али ако можемо да имамо институцију председника који се бира директно, па да при том има тако мала овлашћења онда је у земљи Србији све могуће. Но, овде ј ствар моралне категорије, али када је у питању власт и маст сложићемо се да ту морала и нема превише.

  Где је ТС била против Бриселског споразума? Где је и када ТС жестоко критиковала власт због очигледног кршења Устава и закона државе Србије? Када је Паровић рекао да ће рушити Вучића и да ли неко нормалан може да поверује да би ТС и један једини дан остала у власти у НС да је нешто тако Паровић рекао директно Психу? Можда и јесте негде било, али ја сам свакодневно на нету и прилично пратим дешавања, па тако нешто видео нисам.

  “Скандал и срамота је што се СНС спојио са ДС у политичко чудовиште ДСНС. “

  Ово је више него симпатична доскочица, признајем, насмејао сам се, али Блашковића није довео никакав ДСНС већ искључиво СНС, ваш коалициони партнер. То, што СНС бескрупулозно доводи жуте кадрове говори искључиво да је потурица вазда био гори од Турчина, јер Вучић је класичан конвертит и он то не ради зато што жути имају боље, већ да се додвори грађанији (термин за сву позападњачену багру), но не схвата јадан да ма колико се трудио да им уђе у доњи део леђа никада га неће прихватити као свога.

  Овај текст је написан данас, а скандал и срамота је, не што се СНС “спојио“ са ДС, већ је скандал и срамота што сте туђим мандатима тој власти дали колико-толико родољубиви карактер са све ћирилицом као да је њима до ћирилице стало. Док сте се ви замајавали са аутобусима и хвалили ћириличним натписима дотле је Психо издавао Косово, а од вас ни мукајета. Са ђаволом сте тикве садили, садите и данас, па ме овај текст доводи до питања – г. Фајгељ, да ли сте ви опозиција или позиција?

  Reply
  • Поштовани Дејане, гледам овај ваш одговор, иначе пун којештарија, али да вас ипак питам, јесте ли и даље у Дверима? И постављате ли и даље питања?

   Reply

Остави коментар.