Требиње: прво представљање моје књиге ”После Вучића”

У Србији представљање није могуће, али зато јесте у Српској и на интернету. Послушајте забрањене мисли.

Хвала Српском удружењу ”Ћирилица”, Требиње и Културном центру Требиње. Моји лични ставови ничим не обавезују организаторе.

Извештај Радио Требиња

Овај извештај је одличан сажетак свега што имам да вам кажем. Прво сам издвојио своје најважније поруке у књигу ”После Вучића”, па сам то пречистио за један сат представљања књиге, а онда је новинар Раде Савић то дестиловао тако да је остала сама есенција.

Фајгељ: Евроатлантски либерализам је највећи непријатељ српског народа

ТРЕБИЊЕ │ Српски народ у матици мора да препозна као свог главног непријатеља либерално-прогресивну идеологију, коју преко владајуће анти-српске елите проводи евроатлантски естаблишмент, са циљем колонијалног поробљавања народа и земље и пљачкања њених ресурса.

На ово је вечерас у Требињу упозорио др Андреј Фајгељ, истакнути културни и политички радник, који је због својих дисидентских ставова, како каже, у сопственој земљи постао „народни непријатељ“, уклоњен из јавног живота и изопштен из медијског простора.

Фајгељ је на промоцији своје књиге „После Вучића“, коју су организовали Српско удружење „Ћирилица“ и Културни центар Требиње, истакао да је промјена идеолошке парадигме много важнији задатак него промјена човјека који је оличава – актуелног премијера Србије Александра Вучића – јер би у супротном, уколико се „не промијене и правила игре – послије Вучића опет дошао Вучић“.

Предлажем да постанемо суверенисти. Да станемо на наше становише, оно што Мило Ломпар зове ‘српским становиштем’ – да се окренемо нашем интересу. То је моја алтернатива либералној идеологији брисања свих граница и идентитета“, нагласио је Фајгељ.

fajgelj2

Он је појаснио да либерализам сервиран из евроатлантских центара моћи није она идеологија слободе која је у засновама европске слободарске цивилизације, а која „појединцу допушта слободу до граница слободе других“, јер је спајањем са прогресивизмом постао идеологија „која обоготворава прогрес и у име њега – укида све границе“.

„Они, уствари, називају либерализацијом свако сечење веза које нас чине зајединцом,рушење свих граница, кидање свих корења и сравнивање онога што је вертикално у хоризонталу. Они кажу да то раде да би нас ослободили, а чупaњем корења – само ће нас искоренити. А све са циљем да би лакше узели нашу земљу, да би приграбили и опљачкали оно шта нама припада“, упозорио је Фајгељ.

Он каже да се по инсталираном језичком кључу те идеолошке матрице страним инвеститорима данас у Србији називају „стране газде и окупатори, који нас пљачкају док им аплаудирамо и дајемо им субвенције“, истинске патриоте и промотери националих културних вриједности проглашавају се фашистима и националистима, а прокламована права и слободе важе само за истомишљенике, који раде у геополитичком интересу евроатлантских земаља.

fajgelj1

Лицемјерје либерализма, наводи Фајгељ, најбоље је осјетио на сопственој кожи када је због једног коментара за Фејсбуку – којим је осудио Вучићев дочек генералног секретара НАТО-а – хапшен и затваран, запријећено му је петогодишњом затворском казном „због наводног позивања на рушење уставног поретка“, при чему су сва његова писма и апели представницима земаља евроатлантског миљеа – остали без одговора.

„У овом тренутку у Србији нема простора за наше вредности. Чека нас тешка борба, међутим – да ли због тога треба да пређемо на страну наших непријатеља? Продају не сматрам легитимном алтернативом. Између конформизма и есктремизма – боље је изабрати ово друго, иако тај пут води у страдање“, сматра Фајгељ.

Он је рекао да је данас много лакше бити Србин у Републици Српској него у матици Србији, те да је Република Српска „данас насљедница српске државотворне борбе и мисли, јер је створена борбом и залагањем читавог њеног народа“.

„Зато ми овде долазимо – као на ходочашће“, закључио је Фајгељ.

Он је одао поштовање требињској „Ћирилици“ и Културном центру што су, у околностима када му је у Србији ускраћено право да јавно изнесе своје мишљења, показали довољно храбрости да га у Требињу угосте и приреде промоцију његове књиге.

Снимак мог излагања: главне теме и прочитани одломци

3:09 О притисцима
3:45 Одломак из књиге: О страху

Ја се плашим. Најгори је страх за породицу, он хвата за грло кад легнеш да спаваш. Жена ме пита зашто угрожавам породицу.
Не угрожавам ја, већ они! Зла бахата власт, која као Ксеркс бичује море јер таласа. Али тирани пропадају а море и даље таласа. Таква му је природа. Постоје ствари на које претње и страх не утичу, око којих нема погађања ни уступака, нема „ако”, нема „али”.

7:35 Прогони због ћирилице
9:29 Судије су страначки ботови, морате да судите сами
10:56 Одломак из књиге: Државни непријатељ

Нико нас никада није овако понизио, Александар Вучић је дочекао генералног секретара НАТО хлебом и сољу, древним симболом српског домаћинства које је Вучић дао убици и силоватељу Србије, и надам се да ће након овог дна, пузања и клечања доћи устанак и да ћемо се усправити и да ћемо се сетити да имамо кичму, ови људи су немилосрдни и никада неће стати…

12:05 Страдање и дисиденција легитиман облик активизма. Продаја није легитимна алтернатива.
13:29 Шта је самиздат
16:37 Одломак из књиге: Дај ми тачку гледишта и променићу твој поглед на свет

Дај ми тачку ослонца и померићу свет, рекао је Архимед. Исто правило би требало увести и у друштвене науке: дај ми тачку гледишта и променићу твој поглед на свет. Шта је врх, шта је дно, шта напредно, шта назадно, зависи искључиво од тачке гледишта.
Да ли се некад запиташ колико је твоја тачка гледишта заправо твоја?

17:28 Самиздат Б92 није самиздат
20:30 Ова књига је доказ да садашња Србија по нивоу репресије има сличности са сојветском Русијом
21:59 Либерални фолиранти
23:52 Либерали су непријатељ ког идентификујем у овој књизи
25:35 Ако се не промени либерално-прогресивна парадигма, после Вучића долази Вучић
25:55 Шта је либерал-прогресивизам?
28:39 Одломак из књиге: Либерал-прогресивизам уведен НАТО бомбама

Одмах након уласка НАТО снага на Косово и Метохију почело је „ослобађање” тог дела Србије од Србије. Преко 200.000 Срба је прогнано. Хиљаде их је убијено, отето, нестало. Стотине их је живо раскомадано ради трговине органима. Мученичком смрћу пострадала су и двојица монаха, Харитон и Стефан. Двојица радника, Жарко и Славко, пали су као прве жртве немачких војника у некој страној земљи након Хитлера. Цркве, манастири и бор цара Душана, који су на Косову стајали пре ЕУ и пре САД и пре открића Америке, који су прегрмели векове турског ропства, били су срушени и спаљени у првих неколико месеци атлантског либерализма.

30:48 Закон о обавезној вакцинацији
33:36 Закон о аутоматском вађењу органа
34:27 Министар здравља ”Доктор Смрт”
37:02 Ово није Грамшијев ”дуги марш кроз установе” већ присилни марш, као у Јасеновац.
39:17 Амерички амбасадори и хомосексуализам
40:44 Зашто сам написао ову књигу?
42:25 Предвиђам крај циклуса.
45:18 Одломак из књиге: Јаме

Нису рекли „побићемо вас”, већ да се окупимо ради контроле докумената и пописa. Послушали смо, јер били су власт.
Постројили су нас и повели. Послушали смо, јер били су власт.
Смркавало се. На уласку у шуму, почели су да нас везују жицом. Тада смо почели да сумњамо. Један се бунио, ућуткали су га кундаком.
Одједном смо се зауставили, али само први у поворци могао је да види где смо стигли. Ужаснут, стајао је на ивици јаме, и загледан у црно гротло није ни видео будак који га је распалио у потиљак. Падао је и жицом вукао другог, па трећег и пре него што је ико могао да схвати шта се дешава читава колона се брзином филмске траке сјурила на дно јаме уз језив фијук. До последњег тренутка нисам желео, нисам могао да верујем шта ће се догодити. Све док ми жица није тргла руке незадрживом силином. А онда је било касно.
Док смо издисали у мукама, с површине је одзвањао њихов задовољни смех. Силазили су у села да нам покољу незаштићене породице.
На крају су нас стварно све пописали. У извештају је стајало: „16 усташа крампом и сјекиром поубијало 635 гркоисточњака мушкараца, жена и дјеце”.
Две ствари ми је само жао. Моје деце. И што се нисам борио.

47:06 Испирање мозга и понављање геноцида
50:02 Суверенизам
52:51 Одломак из књиге: Шта је наше?

Дакле, да резимирамо лекције које смо научили у последњих 16 година: наши представници нису наши, наше Косово није наше, наша баштина и ресурси нису наши, наше банке и фирме нису наше, наше плате и пензије нису наше, наше вене нису наше и наша деца нису наша.
Па добро сад, пичка му материна, шта је онда наше?

54:28 У сукобу да ли бити конформиста или екстремиста, треба бити екстремиста.

Trebinje

Повезани чланци

После Вучића Ова књига је крик побуне, манифест промене, водич за дисиденте, противотров за политичку коректност....
Био сам ухапшен, замало ућуткан, а онда ме је народ спасао У наш дом упале су специјалне полицијске снаге, одузеле моје рачунаре, одвеле ме пред децом и стрпале у затвор....
Напредњаци по други пут међу Србима Ко су "напредњаци" које Добрица Ћосић помиње у "Коренима", а телевизијска серија их цензурише? Објашњавам у поглављу моје књиге "После Вучић...

1 коментара

Остави коментар.