Шта се крије иза изненадног подстицања рађања?

До сада су све мере власти биле усмерене против родитеља.

Резултат слика за ana brnabic parada ponosa

О томе могу да посведочим и лично. Једине мере власти које сам искусио били су бројни прогони који су моју породицу оставили у беди. Па ипак, нас двоје професора подижемо четворо деце. Никакву помоћ не примамо, нити ћемо је примати по новим мерама.

Обећавају да ће неким родитељима давати новац. Али до сада нису давали, већ узимали, као овој трудници, којој власт не само да није пружила неопходну помоћ, већ јој је одузела троје деце. Погледајте и случај породице Тркуља, којој је дете одузето без налога и без објашњења.

Антипородичне мере ове власти између осталих укључују:

 • одузимање деце без разлога или из прозвољних разлога као што је одбијање вакцина, или још горе, сиромаштво. Ова радикална мера у народу буди сећања на турско ропство и НДХ.
 • непрестану негативну кампању против родитеља. У јавности се породица систематски представља као „најопасније место у модерном друштву“ (како тврди Приручник о сексуалном насиљу), а родитељи као најопаснија друштвена група. Најбаналнији васпитни поступци, као што је одлучивање када дете мора да се врати кући, сврставају се у породично насиље, а родитељске батине се проглашавају за злостављање.
 • укидање сваке одбране породице. Заступање породичних вредности се осуђује као нешто заостало и затуцано, па и горе од тога. Зато ништа не може да заустави преиспитивање и укидање тих вредности, што се може пратити кроз слабљење установе брака, ауторитета оца и родитеља уопште, укидање осуде прељубе и инцеста итд.
 • застрашивање родитеља. Као кажњиво је уведено чак и необјашњиво „економско насиље у породици“, а полицијским и социјалним службеницима је дато дискреционо право да, без суда и пороте, кажњавају родитеље избацивањем из рођеног дома, одузимањем деце итд. Спроводе се кампање да грађани пријављују једни друге, па чак и да деца денунцирају родитеље. Родитељи су криви што су живи, укљештени између армије доушника који не сносе никакве последице за лажно пријављивање и армије службеника који тумаче закон како хоће. Истовремено притиснути тешком економском ситуацијом, сетовима нових пореза, закона, казни, полиција, родитељи живе у сталном страху, осврћући се преко рамена док подижу децу. Као да и без тога савременом човеку није довољно тешко да заснује породицу. Нарочито су угрожени очеви, али је ипак, у ређим случајевима када се систем обруши на мајке, њихова патња најтежа. Замислите тугу која пробада мајчино срце док слуша запомагање преко телефона: „Мама хоћу кући“, али власт која је одузела дете остаје неумољива.
 • сексуализацију деце. Док се нешто нормално као што је родитељска ћушка изједначава са силовањем, дотле се силовање деце постепено изједначава са нечим нормалним. Власт уводи наставу о аналном сексу у основну школу, а наставу хомосексуалности предвиђа и у вртићима. Популарни магазини у власништву немачких корпорација (Блиц, Браво) саветују родитеље да науче сасвим малу децу како се навлачи презерватив и уче девојчице како да задовоље мушкарца. Коме то, по виђењу немачких корпорација, српска дечица треба да навлаче презервативе?
 • постављање лезбијке на чело државе и националне политике наталитета – за актуелну премијерку народ није гласао и тешко је установити шта ју је препоручило за врх власти, али они који су је подржали нарочито су истицали њену хомосексуалност. Као животни стил који искључује рађање, премијеркина хомосексуалност је опречна са подстицањем рађања за које је задужена, али и са културом народа којем је доведена на власт.
 • некритично преузимање најекстремнијих пракси из света, тако да се не види како ће Срби у скоријој будућности избећи увођење геј бракова, дозволу педофилије и инцеста, изнајмљивање материце кроз сурогатство итд.

По питању помоћи родитељима, Вучић је на конференцији владе крајем 2016. јасно изнео своје мишљење:

„Пошто сви стално кукају како имамо проблема са демографијом јер породиље имају мало права… У Немачкој да се обесите не можете да добијете шест месеци (одсуства). Како роде дете, два месеца, на посао (примедба: ова тврдња је сасвим нетачна)… Има људи који стварно заслужују ту социјалну помоћ. А има људи који, као ја, могу коњу реп да ишчупају, а неће да почисте лишће, неће да ураде нешто друго… Шта би, да ти дајемо паре ал’ за џабе?… Не можемо само да поклањамо паре… Знате како то сад изгледа у пракси?… Имам двоје деце, социјални случај, узмем по 4-4,500 динара на по дете, 9.000, плус 10-11.000 овако… Је л’ знате да се и на по дете добија новац? Не знате, зато што вам то нико никад није рекао. А ја вам то сад кажем… И тиме добијате минималну зараду која није зарађена. Поклонили сте новац, незарађени.“

Влади је дакле сметало да „поклања“ породиљама и родитељима „незарађени новац“. Чак је ишла тако далеко да упозори на „трудничку мафију“. Истовремено јој није сметало да поклања незарађени новац организаторима геј парада, нити је истраживала постоји ли ту нека мафија, нити јој је сметало што примењује такав двоструки аршин. Системско осуђивање родитељства и промовисање хомосексуализма у народу који умире од беле куге могу се подвести под дефиницију геноцида из конвенције УН: „мере усмерене на спречавање рађања у оквиру групе“.

После свега тога, треба да поверујемо да се нешто одједном променило. Да се није мужевној Ани Брнабић пробудио матерински инстинкт? Не, нешто друго се крије иза изненадне напредњачке подршке родитељима.

Пре свега, све то је само обећање, а напредњаци проверено не држе реч.

Затим, мере нису пројектоване за социјални, већ за маркетиншки резултат, тако да остваре максимални дојам уз минимални трошак и реални друштвени утицај. Зато је предвиђен читав низ спорних ограничења, тако да ће нпр. мере захватати само онај делић деце који је рођен након 1. јануара 2018.

Подршка породици такође не значи да је власт напустила антипородични курс. Нешто друго је у питању. У хомосексуални лоби и антипородичне активисте слило се толико новца и власти, да ће истрпети да се која кап прелије из препуне чаше назад у народ. Додуше, и та кап ће ићи строго контролисаним каналима, тако да се уклопи у политику и идеологију окупационе управе Србије.

Политички, ова помоћ родитељима је почетак подмићивања народа да би прихватио коначну издају Косова. Идеолошки, новчана помоћ рађању је тројански коњ којим тоталитарна власт задире у породични дом маскирана у поклон. Након што уђу, брзо ће тражити власт и над тим последњим уточиштем слободе. Рећи ће: „ми вам хранимо децу, ми се питамо“.

Толико смо изманипулисани да нисмо ни приметили како понижавајуће звучи „новчана помоћ за дете“. Кроз историју, само најбеднијима су други хранили децу. Кад родитељи не могу самостално да подижу своју децу, уздрмана је сама природа родитељства. Ми смо прва генерација коју су навикли да проси чак и за то.

А ко нас је тако ојадио? Исти они од којих просимо и који нас дресирају да то зовемо „помоћ“.

Не треба нам њихова помоћ, већ да избацимо те пантљичаре и поново постанемо самостални.

12 коментара

 1. Кад лабораторија јавног мњења рашири своју паучину обмане, треба се захвалити самосвесном и пркосном појединцу који покушава, по ко зна који пут,да разбистри поглед заслељеном народу.Хвала Вам.

  Reply
 2. Koliko sam bio srcan i srećan da gledam seriju o Nemanjicima, o našim korenima Pravoslavlja,o našem ponosu i diki,nisam primetio kako se na lukavi način na koji posle ovog članka ni ja ne verujem, plasira narodu,da proguta sram – srama na račun Svetih Nemanjica!Hvala Bogu sto je autora teksta stvorio i narodu kao i meni oči otvorio! Neka te dragi GOSPOD čuva,kao što ti čuvaš poštenje,čojstvo i Svetost naših predaka i korena Srbije i Pravoslavlja! Živela Srbija!

  Reply
 3. Ti si bukvalno degen. Zasto pises gluposti koje zatupljuju ljude koji te shvataju ozbiljno. U 21. veku ne treba da postoji neko ko bljuje takve neosnovane informacije kao ti.

  Reply
  • Не основане кажеш,а на основу чега процењујеш основаност?
   Који су то параметри?

   Reply
 4. Ти си деген, Не замерам вам јер нисте разумели тренутак, и нисте на жалост једини. Народ је слуђен, погубљен, дезорјрнтисан.
  Теме на које је први упозорио Андреј, и била повика да се хапси и то од „великих бораца за прогрес, Европејаца“. Ми данас покушавамо изломљено поправити, не иде…
  Јесте ли чули за породицу Тркуља? Поменута је у овом тексту „затупљивања“. Ако нисте онда некако нађите начин да се информишете… А ако сте чули , па вас се не тиче, онда сте стварно у проблему….

  Reply
 5. Сећам се као клинац пре неких 10-так година да сам ја тада шокирао кад сам у часопису браво прочитао текст у којем наводно девојичица 13 година пише како спава код свог дечка и имају односе…А ни оне дневне новине 24 сата што су се бесплатно делиле по Новом Саду нису биле ништа боље…

  Reply

Остави коментар.