Šta sam naučio reagujući protiv Stoltenberga na internetu?

Shvatio sam, pokajnički, koliko je smešno suprotstavljati se okupatoru preko njegovih medija. To nije borba protiv okupacije, već plan okupacije. Vi koji uvek, stalno, i samo to radite, okupatorski ste agenti.

Ovo tvrdim na osnovu iskustva. Nakon Stoltenbergove prethodne posete reagovao sam na internetu, zbog čega mi i dalje preti pet godina zatvora. Uopšte, mnogo sam govorio protiv NATO i drugih nepravdi na internetu. Preko interneta sam i predsedničku kampanju pokušao da sprovedem.

Iskustva su poražavajuća. Sve što je otišlo na internet, otišlo je u vetar.

Medij na latinskom znači sredstvo, ali ispostavilo se da je odnos preokrenut. Mi smo sredstvo medija. A mediji su u rukama okupatora.

Ti misliš da se preko medija informišeš, ali informisanje na latinskom znači uobličavanje, vaspitavanje. Mediji ti formiraju ličnost tako da ne čitaš dalje od naslova, da ne pamtiš jučerašnje vesti, da se nastavljaš na prostakluke koje uživo ne bi ni čuo, ni slušao.

Ti misliš da pišeš šta hoćeš na svojim nalozima. Zapravo nalozi uopšte nisu tvoji. Shvatio sam to kad me je Fejzbuk blokirao kad mi je najviše trebao.

Ti misliš da imaš privatnost. SBPOK me je uhapsio i zaplenio uređaje jer sam odbio da predam šifre za Fejzbuk i Gugl. „Odakle vam pravo na moju privatnost?“ pitao sam. Tog trenutka su mi se otvorile oči da sam privatnost već predao gorim policajcima: Fejzbuku, Guglu i svakom ko ima bekend pristup.

Ti misliš da utičeš na javnost. Zapravo, vlasničke korporacije i špijunske agencije pobiraju sve informacije o tebi i o javnosti, a nazad propuštaju onoliko koliko procene za shodno.

Ti misliš da deluješ. Zapravo, potpuno si odsečen od stvarnosti i tvoje reči nikada neće preći u dela. Čak i ako se neka aktivnost začne, biće kontrolisana i praćena na načine koji prevazilaze uobrazilju bilo kojeg špijunskog ili naučnofantastičnog romana.

Istina o internet-patriotizmu je sledeća: mediji su sveli patriotizam na patriotski pornić. Na slike na ekranu za publiku koja se na njih pali i zadovoljava, i koja će ih odbaciti čim završi.

*Petreus, Klark i Stoltenberg primaju čestitke od poslodavaca*

Ostavi komentar.