Шта сам научио реагујући против Столтенберга на интернету?

Схватио сам, покајнички, колико је смешно супротстављати се окупатору преко његових медија. То није борба против окупације, већ план окупације. Ви који увек, стално, и само то радите, окупаторски сте агенти.

Ово тврдим на основу искуства. Након Столтенбергове претходне посете реаговао сам на интернету, због чега ми и даље прети пет година затвора. Уопште, много сам говорио против НАТО и других неправди на интернету. Преко интернета сам и председничку кампању покушао да спроведем.

Искуства су поражавајућа. Све што је отишло на интернет, отишло је у ветар.

Медиј на латинском значи средство, али испоставило се да је однос преокренут. Ми смо средство медија. А медији су у рукама окупатора.

Ти мислиш да се преко медија информишеш, али информисање на латинском значи уобличавање, васпитавање. Медији ти формирају личност тако да не читаш даље од наслова, да не памтиш јучерашње вести, да се настављаш на простаклуке које уживо не би ни чуо, ни слушао.

Ти мислиш да пишеш шта хоћеш на својим налозима. Заправо налози уопште нису твоји. Схватио сам то кад ме је Фејзбук блокирао кад ми је највише требао.

Ти мислиш да имаш приватност. СБПОК ме је ухапсио и запленио уређаје јер сам одбио да предам шифре за Фејзбук и Гугл. „Одакле вам право на моју приватност?“ питао сам. Тог тренутка су ми се отвориле очи да сам приватност већ предао горим полицајцима: Фејзбуку, Гуглу и сваком ко има бекенд приступ.

Ти мислиш да утичеш на јавност. Заправо, власничке корпорације и шпијунске агенције побирају све информације о теби и о јавности, а назад пропуштају онолико колико процене за сходно.

Ти мислиш да делујеш. Заправо, потпуно си одсечен од стварности и твоје речи никада неће прећи у дела. Чак и ако се нека активност зачне, биће контролисана и праћена на начине који превазилазе уобразиљу било којег шпијунског или научнофантастичног романа.

Истина о интернет-патриотизму је следећа: медији су свели патриотизам на патриотски порнић. На слике на екрану за публику која се на њих пали и задовољава, и која ће их одбацити чим заврши.

*Петреус, Кларк и Столтенберг примају честитке од послодаваца*

Остави коментар.