САД: Антисрпска политика довела џихадисте у Европу

Независна телевизијска мрежа Д Блејз оптужила је америчке мејнстрим медије да су антисрпским извештавањем из ратова деведесетих довели исламски екстремизам у Европу.

Петоминутна репортажа ”Саманта Пауер: моћне лажи” посебно оптужује Пауерову, амбасадорку САД при УН која је током деведесетих била ратни извештач из бивше Југославије: ”њено крајње пристрасно и једнострано извештавање омогућило је муслиманским терористима да убијају хришћане у бившој Југославији, много пре него што је Исламска држава почела свој поход на Блиском истоку”.

Поводом 20. годишњице ”Масакра у Сребреници”, репортажа нарочиту пажњу посвећује српским жртвама Сребренице и наводи како су џихадисти ишли од села до села и одсецали главе, разапињали на крст и на друге начине масакрирали православне Србе. Пауерова је ”заташкала вику хришћана који су били систематски истребљивани и показала прстом на другу страну.”

Када сам исте аргументе истим поводом изнео у чланку ”Расизам за српске жртве Сребренице”, један од коментара је био ”добро је да новине смеју то да објаве”. Ако је тако у Србији, још већи изузетак је проговорити о српским жртвама Сребренице у Америци. Оснивач Д Блејза Глен Бек и истраживачки новинар Џејсон Батрил заслужују признање што су отворили ову тему на свом веома утицајном информативном програму.

Д Блејз је медиј на којем се може чути глас конзервативне Америке, која је често пријатељски расположена према Србима, за разлику од либерала који су били јастребови антисрбизма у политици и медијима. Нарочито је НАТО бомбардовање било операција међународних либерала, од којих су многи у младости били левичарски екстремисти.

Клинтонова антисрпска политика на Балкану је пример либералских брљотина у спољној политици, порука је ове репортаже. То је уједно и наговештај да је могућа другачија спољна политика САД према Србији.

TheBlaze

Повезани чланци

Ђубре на Фрушкој Гори: јер опште добро није битно Ништа боље не показује наш немар од односа према природи.
Ако може ФејСБук може и СрБСки На Фејсбуку се опет покренуло питање српски или србски. Као доктор филологије, имам идеалан аргумент за ту расправу....
Мера У Културном центру Новог Сада недавно је освануо студентски рад који приказује Исуса на неприкладан и увредљив начин, према оцени верских за...
НАТО генералка Жизела уместо генерала Младића НАТО ”генералка” Жизела командује да српски војници не марширају за Дан Српске 9. јануар....
На самиту НАТО наш министар пресамитио Србију И сви нам се смеју док нам прилазе са леђа.

Остави коментар.