Родитељски протест – подршка и упозорење

Овде се неки људи боре свесно, искрено, доследно, са стратегијом супротстављања. Због њих сам дужан да подржим овај протест. Међутим, због личног искуства морам да упозорим и на оне друге, на контролисану опозицију.

Фотографија корисника Vakcine INFO
О томе бих могао књигу да напишем (можда и хоћу) али ево само пар речи, чисто да вас не збуњује што постоје људи који раде за оне које нападају. Да, постоје борци против обавезне вакцинације који раде за фармацеутске корпорације. Неки несвесно, а неки су и буквално на њиховом платном списку (видео својим очима). То је логично и очекивано зато што је у интересу корпорација и других окупатора. Под један, њихова опозиција ће их нападати тако да их никада не угрози, углавном говоранцијама. За те говоранције им окупатор отвара своје медије и линије финансирања и прави им заклон од своје репресије, да би се у јавности наметнули као агенти утицаја, и да би се ка њима каналисало незадовољство народа, које је права опасност. За то каналисање постоје бројне технике замајавања и опструирања, а само у пресудним тренуцима борбе, опозиција ће и отворено прећи на страну непријатеља и окренути се против бораца који су кренули за њом. Мени се то више пута догодило, али и читава Србија је могла да посматра вратоломни салто једног Вучића. Дакле, дајем принципијалну подршку сваком родитељском удруживању и борби за одбрану породице, али уједно упозоравам на мрежу обмане. То сам рекао и онима у организацији које лично познајем. Ако нећемо да будемо контролисана опозиција, морамо се усредсредити на конкретне одбране наших права, на којима ће се затим инсистирати кроз све нивое док их не одбранимо. Поред конкретности и доследности, и жртва разликује праву и лажну опозицију. Ако ниси спреман да сносиш неке последице и промене у свом животу за одбрану породице, онда ти заправо уопште није стало и све је то само фол. У мом случају, деловањем непријатеља сам изгубио све о чему модеран човек сања (буџете, фотеље, каријеру, име) а породица је доведена до незапамћеног сиромаштва, али сам и својим деловањем учинио пар промена. Нпр, избацио сам корпорације из нашег дома и наших тела тако што правим свој сапун за лице, тело, одећу, а косу перем цеђи (кишница кад одстоји у пепелу). Иначе се ми и причешћујемо отровима корпорација. Дословно, и славски колачи и нафора нам смрде на Аријел и Бонукс, да не причамо колико тога удахнемо у својим домовима и колико нам прође кроз највећи орган: нашу кожу. Ето рецимо једног малог, неко би се подсмехнуо, али веома конкретног животног примера супротстављања. Жртва је утолико што сви смрдимо на маст, али следећу туру ћу боље направити. А ви што висите на екранима, користећи искључиво наметнута корпоративна средства и методе у свом начину живота, знајте да није супротстављање ако се борите против корпорација само врхом језика и прстију.

Повезани чланци

2 коментара

  1. Од свега што си видео на мом блогу само то имаш да ме питаш? Добро, одговорићу. Имам и Босове ципеле, мислим да коштају бар 400 евра. И Мон блан оловку, мислим исто толико. Не знам тачно, све су поклони из прошлих времена. Себи нисам ништа купио већ неколико година, сем алата и књига. Ви безимени ботови сте представници једног другог, сада доминантног света, и не знам да ли можете да појмите, а камоли поверујете, да и даље постоје људи који мисле и творе оно што говоре, а говоре како јесте, јавно, не кријући се. Ја вас нећу убеђивати.

    Reply
  2. Све више се потврђује истинитост и оправданост изреке: Боже, сачувај ме од пријатеља, а од непријатеља ћу сам.

    Reply

Остави коментар.