Промоција софт-инцеста у Немањићима и Синђелићима

У првих пет минута данашње треће епизоде Немањића сазнали смо да нису разликовали католичанство и православље, да су са Немцима рушили Византију и спавали са полу-сестрама.

Породица се таман наместила да гледа историјску хит-серију националне медијске куће – коначно нешто наше – али нисам издржао дуже од тих пет минута. Серију више нећу гледати.

Али ме је натерало да размишљам. Ако се овакав сценарио не ослања на историјске податке, на шта се онда ослања?

У земљи којом влада напредњачка лезбијка, није ми дуго требало да схватим. Промена људске сексуалности је глобална агенда, која се у земљама још „напреднијим“ од наше спроводи далеко отвореније. Тамо се хомосексуализам, инцест и педофилија промовишу на начине који би код нас још увек били незамисливи.

У српском друштву су остаци патријархалног морала можда ретки, али још увек дубоко укорењени, те иста агенда наступа опрезније, онако како је на западу наступала пре коју деценију.

Та техника друштвеног инжињеринга зове се Овертонов прозор, истражите. Заснива се на некој врсти постепеног и инкременталног разгибавања народне свести, док неприхватљиво не постане прихватљиво, па пожељно, па једино прихватљиво.

Пошто код нас још увек не могу трећацима да предају анални секс и деле порнографске слике деце са одраслима, раде оно што могу.

У најпопуларније серије јавне телевизије (дакле ми их плаћамо) убацују тему секса полубрата и полусестре. Односно четвртбрата и четврт сестре, није ни битно. Ситуација је намерно учињена таман толико збуњујућом да њихови ботови увек могу да кажу: шта причате, није то инцест, нису то брат и сестра, нису у крвном сродству. Међутим, и у Немањићима и у Синђелићима као битна тема је истакнута сексуална привлачност – и односи! – младића и девојке који живе под истим кровом као деца истих родитеља. У првом случају је девојка усвојена и одрасла са братом пре него што му је завршила у кревету, у другом се ради о деци из различитих бракова својих родитеља.

Приметите да се серије у којима се пласирају такви садржаји зову звучним именима српских великана: Немањићи, Синђелићи. Као што се остали најогавнији садржаји називају Двор, Фарма, па и Задруга, која је управо била основа српске породице вековима.

Приметите такође да су циљна група овог форматирања млади. Њима се сугерише да је у реду да легну са неким из круга породице.

Има ли бољег начина да се нашој деци разгиба свест него кад, овако као моја деца, легну у топлини породичног дома, недељом увече, да гледају националну серију. Нешто своје, што су им родитељи препоручили.

У оном документарном филму о брзој храни (Supersize Me), аутор се пита који је разлог што људи иду у Мек Доналдс да једу то ђубре које га је замало дотукло. Неки експерт, ако се добро сећам, одговара му да је то зато што су форматирани још као мали да повезују Мек Доналдс и пријатност, преко рођендана, хепи милова, Роналда Мек Доналда… Следи одличан ауторов коментар: „Следећи пут кад будем пролазио са сином поред Мек Доналдса, треба да га лупим песницом у нос“.

То је била шала, али се збиља поставља питање како ћемо парирати овој пропаганди. За почетак да једно буде сигурно: омладино, нити су Немањићи јебавали породицу, нити ви то треба да радите! То је ружно и погрешно, ма чиме вам моћници испирали мозак.

Повезани чланци

10 разлога зашто мигранти нису као српске избеглице ”Исти као наше избеглице”. Под тим изговором у Србији пролази планетарна медијска пропаганда у корист таласа миграција. Али као и читава про...
Вучић и НАТО: послужио хлеб и со убицама Србије Одавно смо на дну али нам и даље забијају главу у муљ. Време је за устанак.
Нови друштвени уговор Југословенски социолози су још крајем 80-тих говорили о „деци кризе“. Вероватно нису ни слутили шта се спрема. Било како било, криза вреднос...
Трећа Србија није направљена у Вучићевој кухињи, већ у мојој дневној соби Зашто сам дао оставку а остао у политици, и то у странци са најгорим публицитетом? Ето баш зато. Да оперем Трећу Србију од клевета....
Остајте овде да градимо Србију Прослављени глумац Небојша Дугалић са своје петоро деце одлази у Канаду. Да ли је напуштање Србије заиста једино решење?...

1 коментара

  1. Overtonov prozor je u ovom društvu patentiran pre nego što smo počeli da bivamo svesni njegovog delovanja. Ja ga vezujem za početke plasiranja izopačenih muzičkih formi na estradu SFRJ, a naročito njenog istočnog dela (tu se valjda lakše uhlebljuje). Tako smo u prvoj fazi dobili Lepu Brenu, a vrlo brzo i njene pandane i rivale. I ova prva i ovi drugi su poslužili svrsi: taj šund je „ušao u uho“ i postao „normalan“, pa su kasnije destruktivne muzičke forme učinile da Brena kod 70% nacije dobije status evergrina. Kasnije je isti patent lako ušao u ostale sfere društvenog života: politiku, sport, neke privredne grane, sa epilogom u religiji, obrazovanju i nauci, a te posledice sada osećamo u punom zamahu. Završni udarac eto, dobijamo u sferi srpske istorije. Naravno, postoje mnogi koji će sve ovo podvesti pod „teoriju zavere“, ne shvatajući, ili naprotiv, itekako shvatajući, da je i „teorija zavere“ sastavni deo Overtonovog prozora i da to dvoje kao produkti iste kuhinje deluju sinhrono!

    Reply

Остави коментар.