Пре годину дана сам ухапшен због овог видеа

Сваки дан могу опет да дођу по мене. Још увек ми прети пет година затвора.

 

Пустили су ме након два дана јер су се уплашили народа. Требало је да останем још тридесет.

Сваки дан могу опет да дођу по мене. Још увек ми прети пет година затвора по члану 309. Кривичног законика, који се до пада комунизма звао „Непријатељска пропаганда“, а од онда, колико ми је познато, није примењиван. Све до мојих речи на Фејсбуку:

”Нико нас никада није овако понизио, Александар Вучић је дочекао генералног секретара НАТО хлебом и сољу, древним симболом српског домаћинства које је Вучић дао убици и силоватељу Србије, и надам се да ће након овог дна, пузања и клечања доћи устанак и да ћемо се усправити и да ћемо се сетити да имамо кичму, ови људи су немилосрдни и никада неће стати…”

obrazlozenje-hapsenja

hleb-i-so
Многи су осудили хапшење, а подржали су га само либерали, попут познатог комичара Кесића:

Повезани чланци

Био сам ухапшен, замало ућуткан, а онда ме је народ спасао У наш дом упале су специјалне полицијске снаге, одузеле моје рачунаре, одвеле ме пред децом и стрпале у затвор....
Овако сам прославио слободу Да се окупљамо у слози, а не у неслози и онда ћемо се окупљати у победи, а не у поразу....
Измерите испирање мозга Данас кад сви пишу о мојој претњи, добра је прилика да измеримо степен медијске манипулације и испирања мозга....

3 коментара

 1. Poštovani Andrej,
  Želim samo da ti kažem da si PRAVI, imaš sve ono što 99% akademske zajednice nema, naravno pored pameti koja je neosporna. Sve što izbovaraš mnoge nadahnjuje, mentalno okrepljuje iako možda nema očekivane reakcije, ali biće, ti to znaš, zbog toga si istrajan. Ti si takav rođen, to je izuzetna retkost i po meni treba da guraš koliko možeš jer su ti nastupi vrlo efektni.
  Bavim se isti poslom kao i ti, samo sam na drugom fakultetu.
  Pozdrav

  Reply
 2. Kesic i Njuz se bave satirom i ovaj snimak nije upućen protiv Vas već upravo kao osuda hapšenja. Njihova borba protiv takvih stvari je upravo satira. Ne vidim u tome ništa loše.

  Reply

Остави коментар.