Pravda za Davida: horsko cmizdrenje kao okupatorsko oružje

Nema tu pravde ni za Davida ni za Srpsku. Ali ima logike.

pravda za davida i dzenana

Naime, logično je očekivati da će horsko cmizdrenje dotući Republiku Srpsku, budući da joj je ono od početka zadavalo najteže udarce. Logori za silovanje, Markale, Srebrenica. Bu-hu-hu, bu-hu-huuu.

Publika je uvek bila spremna da se postroji za javno oplakivanje, kao uniformisani Korejci pred kipom svog diktatora. Ne mogu se nabrojati slavni rekorderi u ridanju, od Vaclava Havela do Tonija Blera.

Da li su tako ridali i iza zatvorenih vrata, npr. na premijeri rediteljskog prvenca Anđeline Džoli u Savetu za inostrane odnose (među zvanicama je bio i saradnik na filmu, komandant bombardovanja Srbije, Vesli Klark)? Jesu li nežna generalska i milijarderska srdašca prepukla od tuge kad su Anđelinini zli Srbi izbacili bebu silovane muslimanke kroz prozor?

Teško. Spektakl nije toliko dirljiv kada se gleda iz režije. Njena briga je da izazove snažno cmizdrenje kod drugih, koji će tako poslužiti njenim interesima. Zato cmizdrenje mora biti selektivno, dakle ne sme biti dosledno. Zato nijedna suza nikada nije kanula za srpske žrtve. Jer kako bi to potpomoglo bombardovanje Srpske i Srbije, etničko čišćenje Krajine, okupaciju Kosova, i sveopšte lomljenje kičme slobodarskog srpskog naroda?

Iza horskog cmizdrenja uvek se prepoznaju interesi atlantskog okupatora. Prepoznaje se i organizacija kakvu samo oni mogu da obezbede – probaj ti da prodreš u medije i na ulicu. Najzad, njihova dirigentska palica prenosi i njihov duh nasilja i dominacije, suštu suprotnost saosećanju. Horski cmizdrači se dive sami sebi, uživaju u jednoglasju koje grmi oko njih i u moći da gaze neistomišljenike.

Nemojte mešati cmizdrenje i žalost. Žali se u osami i tišini a cmizdri da drugi čuju i vide. Ako se koristi za pokretanje masa na ostvarivanje političkih ciljeva, cmizdrenje je jedno od najrazornijih sredstava u arsenalu moderne propagande (drugo najrazornije je sprdnja).

Pokret „Pravda za Davida“ dolazi iz iste kuhinje. Tužna mladićeva sudbina treba da parališe svaku kritiku, svako pitanje, po principu „ko ne plače nije čovek“, i da tako nesmetano posluži drugim interesima – u ovom slučaju obojenoj revoluciji koja za posledicu može da ima ukidanje Republike Srpske. Za slično matiranje opozicije korišćene su i bebe iz kuvajtskih inkubatora, i migrantski dečak Ajlan, i „humanitarna katastrofa“ na Kosovu, i „sredstva za masovno uništenje“, itd. Ne kažem da mnogi nisu u pokretu svojom odlukom i iz iskrenih uverenja, ali kažem da ne bi bili tu da nisu pokrenuti i obmanuti sa strane.

Pri tome se uočava zakonomernost da što je jača anestezija horskim cmizdrenjem, to je veću operaciju okupator isplanirao. Zabrinjava što ovakvo cmizdrenje odavno nismo imali.

Srbine, kao da dosad nisi naučio. Koliko puta si bio prevaren, koliko puta žrtva? Čuvaj se horskog cmizdrenja!

Hoćeš pravdu za Davida? Ne daj da njegova smrt posluži prljavim ciljevima.

Čak i ako smrt Davida Dragičevića nije nesrećni slučaj, već je „silovan i ubijen“, ako policija i patolozi lažu, i ako zaista iza svega postoji velika zavera, prvi osumnjičeni opet ostaju oni kojima ta smrt koristi za pokretanje obojene revolucije. Njih sumnjiči osnovno rimsko istražno načelo cui bono – u čiju korist. U tom slučaju, oni bi imali saučesnike na ključnim pozicijama, kako u pokretu „Pravda za Davida“, tako i u vlastima Srpske. Kao što je to bio slučaj u Srebrenici 1995, ili u Beogradu 5. oktobra 2000.


Na kraju, još jedan prilog optužbi protiv atlantista. Cmizdrenje se uklapa i u njihovu strategiju feminizacije i infantilizacije naroda, to jest njegove emaskulacije, iliti odstranjivanja muškosti, koja je verovatno najagresivnija socijalna politika današnjice. Za modernu javnost, srceparajući argument je uvek najjači, konačni argument. Sledeći po snazi su nuđenje bombone i pretnja kažiprstom. Takav je bio slučaj odvajkada, u razgovorima sa ženama i decom. Ali zbor odraslih ljudi nije mogao da prođe a da se ne razjasne ozbiljna pitanja, npr. šta je istina i šta nam je činiti. Da rušimo svoju državu u interesu neprijatelja? E to već ne može! I to nema nikakve veze sa tugom.

Trezveni, ozbiljni i strogi glasovi danas su zabranjeni. Nedavno sam imao jednu takvu zabranu povodom zaista srceparajuće tragedije u porodici glumca Žike Todorovića. Ona međutim iz mog sećanja nije izbrisala zlodelo, jednako potresno, koje je glumac počinio kada je snimio scenu silovanja deteta za „Srpski film“ (zašto srpski?!). Naprotiv, između dva užasa – smrti njegovog deteta na filmu i u stvarnosti – ukazala se tajanstvena ali očigledna veza. Tu očiglednost je lavina horskog cmizdrenja pokušala da zatrpa, tako da očigledno postane nevidljivo, i da se pod hitno onemogući svako nepodobno razmišljanje koje bi odvelo do subverzivne ideje da pored okupatora, koji podstiče svaku dekadenciju, postoji i neka viša vlast, viša pravda. Najglasniji narikač bio je glumac Sergej Trifunović, koji u toj istoj sceni, dok otac siluje šestogodišnjeg sina a stric snaju, izgovara sledeću opasku: Prava srećna srpska porodica“. Ja im to neću zaboraviti dok sam živ. A u našoj javnosti on je moralna gromada koja deli lekcije.

Suprotstavljanje okupatoru i izdajnicima po pravilu dolazi iz redova zrelih muškaraca (čast Juditi, Šarloti Korde, Lenki Knićanin…). Zato je okupator oduvek sanjao da odstrani muškost:

Isjeć’ ćemo sve srpske knezove…
Samo ludu đecu ostaviti…
Pak će ona prava biti raja.

Snove Aganlije i Kučuk Alije ostvarili su Vesli Klark i Dejvid Petreus, obojica članovi Saveta za inostrane odnose, NATO generali i strani investitori. Veći, glasniji deo srpskog javnog mnenja uspešno je pretvoren u „pravu raju“. Cmizdravu. Ali još uvek postoji i ona druga, ućutkana ali preteća:

Šta radi raja? Ćuti.


2. juna 2018. dodajem dva zaključka proistekla iz deset dana komentarisanja ovog teksta:

1) Može li i Pravda za Aleksandra (Starovlaha)?

U proteklih nedelju dana, pored vaših komentara, izašla je i jedna kritička reakcija na ovaj članak na nekom portalu.

Glavna kritika glasi da je moj članak „teorija zavere“. Time je autorka, izvesna Ljiljana Kovačević, dodala još jedan primer za moju tvrdnju da se aktivizam pokreta „Pravda za Davida“ uklapa u prepoznatljivu atlantsku matricu. Dobro je poznato da atlantisti nose tu palicu pod miškom i lupaju čim neko negde mućne svojom glavom: „hej ti, teoretičar zavere, umukni“. U skladu sa tim, nijednim argumentom nije osporila da se Pokret podudara sa receptima i primerima obojenih revolucija, koje su prvi put primenjene baš na Srbima 1999. godine, a od onda su iz beogradske centrale izvezene širom sveta, sa sve prepoznatljivom pesnicom.

Ali ono što je još zanimljivije u ovom slučaju je što Pokret i sam počiva na teoriji zavere. Da nema zavere, šta bi od Pokreta ostalo? Tek kad se dodaju mračni nagoveštaji da je Davidovova smrt u stvari ubistvo, da je ubijen zato što je nešto znao, da je to samo jedno u seriji ubistava, da je u ta ubistva nekako umešan sam državni vrh Srpske, koji je sva do sada uspeo da zataška, i zataškao bi i ovo, ali se pojavio Pokret koji će sada isterati čitavu zaveru na čistac – e tek tada „Pravda za Davida“ dobija smisao i zamajac kojim pokreće ljude.

Dakle, zaveru državnog vrha Srpske treba da utuvimo sebi u glavu, dok zavere drugih državnih i naddržavnih vrhova, treba sebi da izbijemo iz glave. Kao i obično, linija selektivnosti je jedina nit koja tragaoca za istinom može da izvede iz lavirinta manipulacije. Pratite selektivnost. Republika Srpska – tu nešto duboko smrdi. Federacija, Hrvatska, NATO i sam Pokret – tu cveće miriše.

A moralo bi biti sasvim drugačije. Čega smo se nagledali: spontanih demonstracija narodnog gneva ili obojenih revolucija opevanih stihom „strane agenture me izvukle ko majmunčinu“? Ko je poznat po zaverama: državni vrh Srpske, ili atlantski magovi obojenih revolucija? Najzad, ko je poznat po ubijanju srpske dece? Državni vrh Srpske, ma kako bio korumpiran? Ili atlantisti, od čijih operacija pod lažnom zastavom, masovnih mučenja i ubistava su stradali milioni širom planete?

Srbi su im, uostalom, omiljene žrtve. NATO je prvi put oštrio zube baš na Srpskoj, 1994. prvim borbenim operacijama, a 1995. prvim bombardovanjem. Usledila je prva velika intervencija u Srbiji i Crnoj Gori 1999, praćena prvom obojenom revolucijom u Srbiji 2000. Sve ove dobro dokumentovane, često i lično proživljene istine, navodno spadaju u „teorije zavere“. One druge, kojima se treba podsmevati.

Čak i životni put Dejvida Petreusa zacrtan je u Srpskoj, kaže njegov biograf. Rukovodio je tajnom jedinicom za hapšenje Srba. Jedna takva jedinica je brutalno pretukla sveštenika Jeremiju Starovlaha i njegovog sina,  u slučaju donekle sličnom Davidovom. Aleksandru Starovlahu, mladom veroučitelju, sve kosti lica bile su slomljene, nekako je reanimiran i izašao iz kome, ali je ostao stopostotni invalid. Počinioci nikada nisu ni otkriveni ni kažnjeni, zna se samo da su pripadali atlantistima.

Za one koji žele da protestvuju, a ne žele da ignorišu atlantsku komponentu svog aktivizma, Aleksandar Starovlah bi mogao da bude rešenje. Kad se nabraja Pravda za Dženana, Davida… nek se nađe i Pravda za Aleksandra. On nikad nije imao svoje proteste i pokrete. Postavite i njegov slučaj na fejzbuk grupu. Predložite organizatorima da u „Stop nekažnjenim ubistvima“ uvrste i Aleksandrovo nekažnjeno premlaćivanje od kojeg je jedva ostao živ. Od hiljada poslatih prijava, pošaljite koju i za njega, NATO-u, američkoj i britanskoj ambasadi. Ako botujete, a iskreno, predložite da u komentarima pominjete i njegov slučaj. I posmatrajte reakcije. Nemojte ja da vam govorim, steknite svoje iskustvo. A ja garantujem da ćete saznati da su neke žalosti horske i dirigovane, a neke ne smeju da se zucnu.

U proteklih nedelju dana izašli su i novi članci o atlantskoj pozadini protesta:
https://www.anfor.org/nastavlja-se-politicka-agonija-republike-srpske/
http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:729911-ZELE-DA-OSLABE-UTICAJ-RUSA-Britanska-zamka-za-Dodika
Ovaj drugi je delom politička propaganda za Dodika (kao što je protest delom politička propaganda protiv njega). Karganović kao i uvek dokumentovan, pa ga zato preporučujem.

2) Pravda za Davida svesno obmanjuje

I, na kraju, da li su Davidu zubi polomljeni ili nisu? Ovde smo dugo pokušavali da dođemo do odgovora. Na fotografijama, koje su trebale poslužiti kao krunski dokaz, to se ne vidi. Obdukcioni nalaz kaže: „Zubi prirodni, prisutni, odgovarajuće njegovani. Nema rasklimanih, niti sveže izbijenih zuba“. To je onaj isti drugi obdukcioni nalaz na koji se Pokret uglavnom poziva. Isti nalaz ne pominje ni slomljenu vilicu, ni silovanje, ni posekotinu koja se vidi na jednoj od slika i koja je, prema tome, morala nastati tokom obdukcije. Nalaz zaključuje da su povrede mogle nastati tokom pada unapred, na kolena i lice (to je po meni najslabiji deo nalaza, jer ne objašnjava druge povrede, npr. na leđima) ali i udarcima – što mi se čini verovatnijim zaključkom. Teorija mučenja mi deluje neverovatno, jer bi mučenje ostavilo tragove mučenja. Meni se čini da su ovo tipični tragovi tuče (nisam stručan, ali imam iskustva, baš nedavno sam bio pretučen i imao donekle slične povrede: lice oteklo od udaraca, kolena povređena od pada, povrede na trupu od šutiranja i udaranja). Naravno, postoji i mogućnost da su tragovi kao od tuče jer ih je neko planski naneo da bi tako izgledale (npr, nisam nikad video onakve modrice na pesnicama od tuče, pre izgleda kao da je neko udarao po pesnicama, ali opet, nisam mrtvozornik). Najzad, postoji i mogućnost da je obdukcioni nalaz lažiran. Tu Pokret za Davida igra vruće-hladno, čas sugerišući veliku zaveru u koju je umešan sam državni vrh, pogotovo policija, čas priznajući neke njihove ingerencije i zaključke. Zato vas od početka pitam ko laže, nalaz ili vi, ali nakon stotina komentara ne dobih nijedan odgovor. U nedostatku konačnog rasvetljenja, moj zaključak je sledeći: pričom o slomljenim zubima, silovanju i mučenju, pri čemu se pozivate na obdukcioni nalaz koji ih isključuje, potvrđujete da Pokret „Pravda za Davida“ takođe pribegava svesnim i upornim lažima i obmanama, dok se navodno upravo protiv toga bori. Evo jedne vesti od juče, iz Hrvatske koja se, nakon Federacije, priključuje protestima: „Druga obdukcija, koju je izvršio jedan patolog iz Beograda, daje potpuno druge rezultate te se utvrdilo da su po cijelom tijelu hematomi, zubi te vilica su polomljeni.“ Kako David sa onog sveta gleda na to, možda ćemo saznati kad ga tamo sretnemo. Nalaz pročitajte ovde:
https://www.nezavisne.com/novosti/hronika/Nalaz-obdukcije-s-VMA-David-bio-ziv-danima-nakon-nestanka/473325/galerija?gId=95361 Sliku Davidovih zuba pre pogibije pogledajte ovde: http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=81340


dopuna 7. juna 2018.

3) Davor Dragičević manipuliše sinovljevom smrću

Nakon dva meseca ubeđivanja kako protesti nisu politički, zanimljivo je bilo čuti politički ultimatum Davora Dragičevića „Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, ministru pravde Antonu Kasipoviću i policije Draganu Lukaču i svim ostalim političarima na vlasti i u opoziciji, da ako ne riješite do oktobra ‘slučaj Davida Dragičevića’, izbora neće biti. Ja vam neću dati, neće ni narod. Svim institucijama poručujem, nećete dočekati oktobarske izbore…“ Dragičević je izjavio i da su „njegovo dijete pripadnici MUP-a RS ubili, masakrirali“. Ako smo i imali neku nedoumicu, sada smo sa sigurnošću saznali da Davor Dragičević lično manipuliše smrću svog sina za političke ciljeve.

Koji dan kasnije, Dragičević je još široj grupi lica pripretio: „Ne budete li do oktobarskih izbora priveli, sankcionisali sve, ja lično dolazim po vas„.

4) Oglasio se i David za čiju pravdu se borimo

Zatim se na televiziji N1, koja je u vlasništvu bivšeg šefa CIA Dejvida Petreusa, pojavio dotle skriveni lider, jer je bilo odlučeno „da se povuče na određeno vreme“, sa nizom novih informacija, a pre svega da „slijede veliki protesti u Banjaluci„, i da „ništa neće uroditi plodom dok ne dođe do smene vlasti u RS“.

Ovo ubrzanje procesa obojene revolucije, koja se i dalje odvija tačno po planu, ponukalo me je da napišem još jedan tekst: Pravda za Davida

102 komentara

 1. Legendo svaka cast za tekst. Dijelim tvoje misljenje da ce okupator da iskoristi ovaj slucaj u svoju korist ali mi je drago zbog toga cak i na moju stetu. Inace ovo je korumpirana drzava koja ne sprovodi vlast kako Bog zapovjeda i trebali bio unutar drzave odma po kratkom postupku da odgovaraju svi vrhovnici koji su umjesani u mnoga a ne samo ovo nedjelo nad obicnim covjekom. Ovako ljutito govorim jer sam otac cetvoro djece koji se redovno javlja na biro koji me nikada nije pozvao za posao. Drzava u kojoj posle 33 godine rata zalim sto mi nije otac poginuo pa da i ja mogu da se zaposlim. Pa i moj pradjed je poginuo na solunskom frontu. Ugasite RS mozda okupator bude primjetio moj kapacitet i potrebe moje djece. Zalosno

  Reply
  • Pogledaj slučaj Milorada Nikolića, običnog čoveka kojeg je policija u Srbiji odvela iz stana zbog kritičkog SMS prema srpskoj vlasti. Vratio se kući nakon šest meseci, u kovčegu. I on je imao modrice na telu, ali tu nema nikakve sumnje, sistem je direktno odgovoran za njegovu smrt. Zbog bezazlenog SMS-a! Njegova majka je očajna. Ali nema medija, nema ulice, nema hora da zacmizdri. Zašto? Zato što dirigent nije našao za shodno da okupi cmizdrače. Nema ovo veze sa običnim ljudima i pravdom, već sa nečijim interesima, pa ko hoće tim interesima da služi neka služi. Ja insistiram na tome. Ne mora niko da me posluša. Ali ne može da kaže da nismo upozoravali.

   Reply
   • Postovani Andrej, ja sam jedan od onih koji je redovno na Trgu. Da , ja sam bijesan, ljut, ja trazim uz ostale na trgu istinu koju korumpirani predstavnici policije prikrivaju.Andrej, ubili su dijete, i nije prvo i jedino, ima ih jos i svi su ubijani od strane clanova bliskih vladajucoj kasti!! Znas sta Andrej, ja bih te zamolio da se malo bolje informises o situaciji u RS a isto tako o slucaju “David“. Kad izvrsis istrazivanje na temu RS iznenadices se. Iznenadices se saznanjem da Mile Dodik nije zastitnik RS niti Srpskog naroda. Iznenadices se kad saznas da je Dodik jedan obican razbojnik koji je “izmasakriarao“ekonomiju RS i Srpske interese. Malo se raspitaj.Duga je lista Dodikovih pljacki.Republika Srpska se ne brani pljackanjem sopstvenog naroda i osiromasivanjem naroda. Molim te raspitaj se. I jeste. Mi na trgovima Republike Srpske koji trazimo istinu o ubistvu djeteta a u koje je umijesan neko iz vladajuce kaste , jesmo bijesni. Dosta je vise covjece!!!Ne damo vam djecu . Nama ste zivote upropastili!

    Reply
     • Pa upravo me zacudjava taj fakt da jedan intelektualac i britak um kao tvoj zauzme stav na osnovu necijih sugestija, odnosno da se nisi upustio u istrazivanje cinjenica!!??
      Nisu Andrej, Mile i Snsd zastitnici Srpskih interesa u nasoj Republici Srpskoj, i nije rusenje Republike Srpske insistiranje na tome da institucije rade svoj posao ! Rusenje Republike Srpske cini vladajuca sekta koja unistava ekonomski Republiku Srpsku, koja zaposljava nesposobne kadrove koji svojom nesposobnoscu unistavaju sferu gdje su zaposleni; da pojednostavim(pratis me??).Rusenje RS je pljackanje privrednih resursa i privatizovanje institucija doslovno, izdaja RS je kad kao predsjednik primi u posjetu predsjednicu HR a ona ide taj dan na proslavljanje Oluje , kad predsjednik objavi da ce Hrvatski predstavnik predstavljati Srbe u BiH a taj isti predsjednik HDZ dan ranije bio u Blajburgu, izdaja je kad predsjednik preda svu arhivsku gradju o genocidu nad Srbima u Vasington bez znanja parlamenta i oni to vrate Hrvatskoj,zatim kad Dodik dovede u istu ravan Blajburg i Jasenovac, osiromasivanje gradjana davanjem svih velikih projekata njegovim tajkunima koji placaju radnike 200 evra sa kasnjenjem ili cesto bez isplate i bez socijalnog i penzionog it d itd…

      To sto je otac ubijenog djeteta smogao hrabrosti i sa desetero njegovih drugara pokrenuo lavinu protesta je nesto posebno. Za to nije trebalo novca. Andrej , dobro prouci stvari prije nego doneses zakljucke i propagiras on line. Nije to ljudski.
      Nemoj da te niko kupuje za sitne novce.

     • Evo ko je jos ubijen, Trbojević Mirjana i Nikola Đurović npr… Karan je prikrivao kod slucaja Mirjane, a nikolu je ubio automobil tadasnjeg ministra Cadje.
      Tako da ako niste dovoljno informisani ne znam zasto doticete ovako osjetljivu temu. Ja inace postujem Vas i zao mi je sto sam vidio ovaj tekst. Pozdrav iz Republike Srpske

     • Profesore, ovaj pit si se nalupao gluposti da ih ne brojim! Ako niste upućeni u situaciju onda bar komentarišite sa rezervom! Dečko je otet, mučen, zadavljen i bačen i kanalizaciju! Policija kaže da se sam ubio. Tu je problem, ko priča o RS, Dodiku ili slične budaleštine! Ako ste već profesor uključite moždane vijuge da šire sagledate stvari! Ako Mile padne pada i RS, to hoćete reći?! Dođite u BL, pogledajte po centru samo, sve će vam biti jasnije! Do tada, puno zdravlja!

 2. A koji je to scenario po kojem pritisak na policiju i tužilaštvo da rade svoj posao može dovesti do „obojene revolucije koja za posledicu može da ima ukidanje Republike Srpske“? Ljudi koji protestuju reaguju na objašnjenje ministra MUP, direktora policije i patologa koje je toliko nevjerovatno da vrijeđa inteligneciju svakog normalnog čovjeka. Ko je taj ko ugrožava institucije Republike Srpske – oni koji na najvišim funkcijama skrivaju kriminalce i saučesnici su u kriminalu, ili oni koji protiv kriminala reaguju??
  Nama je dosta tih priča kojim se pojedninci na pozicijama skrivaju iza institucija i Republike Srpske. I to oni koji su bili profiteri za vrijeme rata optužuju čovjeka koji je bio na ratištu i učestvovao u formiranju RS! Ako ne rade svoj posao i bave se kriminalom, imaju da snose odgovornost za svoje postupke, oni trebaju da odu i njihova mjesta treba da zauzmu drugi, bolji ljudi od njih, a institucije će da ostanu. Tačka. Ni više ni manje. Još jedno sebi utuvite u glavu – ne može čovjek koji potkrada ili ubija svoj narod da bude patriota. Mi u Srpskoj hoćemo iskrene patriote da vrše visoke funkcije, a ne one koji ojađivati narod a istome prodavati lažne patriotske priče.

  Reply
  • Reći ću ti šta je „toliko nevjerovatno da vređa inteligenciju svakog normalnog čovjeka“: da je ovo samo borba običnog čoveka, unesrećenog oca, kome se građani spontano pridružuju u pritisku na ustanove da rade svoj posao. Ako ignorišeš svaku rupu te priče, svaku moguću stvarnost društva u kojem živiš, svako moguće iskustvo svog naroda, svaku obojenu revoluciju, najzad svaku reč iz mog teksta, ja te neću dodatno ubeđivati. Nastavi da pričaš bajke. Što se mene tiče, ne poričem moć obmane. I ja sam puno, puno puta bio prevaren. Štaviše, kao hrišćanin znam da će obmana na kraju postići potpunu, ali privremenu pobedu. Moje je da se borim protiv nje koliko mogu i ma koliko da je nadmoćna. Ali precenjuješ moje moći ako misliš da na svako glupo pitanje imam odgovor. Svašta. Upravo si me pitao „kako tipični scenario obojene revolucije može da izazove obojenu revoluciju“. Šta na to da ti odgovorim?

   Reply
   • Od samog početka, ljudi u Pravdi za Davida su jasno govorili da ne žele da se miješaju u politiku niti da napadaju institucije, već da ljudi u policiji i tužilaštvu urade svoj posao i privedu ubice i nalogodavce pravdi. Neka urade svoj posao i protesti odmah prestaju. Upravo oni koji ne žele da se bore protiv kriminala jer su u njega upleteni uvlače priču o politici i šarenim revolucijama.
    Ja ne znam koliko ti uopšte znaš o slučaju. Ono što ti hoćeš reći je da su objašnjenja kako je David opljačkao kuću, sa sobom uzeo ključeve od kuće(šta će mu ključevi nakon pljačke?), laptop i nešto novca, zatim otišao sa ukradenim stvarima da kupi burek a nakon toga se ubio bacivši se u potok u koji su djeca upadala stotinama puta i niko nikad se nije utopio, to su sve razumna objašnjenja? Ili da patolog kaže da je pokojnik bio mrtav 6 dana i imao LSD u krvi, a LSD u krvi ostaje 24 sata, na njega se ne vrši test pri obdukciji i povrh svega, Srpska nema laboratoriju za testiranje LSD-a, to ti je sasvim inteligentno objašnjenje, a da su se ljudi solidarisali sa ocem kome su ubili jedinog sina kao životinju, i da ljudi žele da njihova djeca budu sigurna, to ti vrijeđa inteligenciju?
    Ako bih ja slijedio tvoju logiku, to znači da ti, koji si govorio protiv Vučića, predsjednika Srbije, u stvari rušiš institucije Republike Srbije i pomažeš šarenu revoluciju, kako bi predsjednika koji je protiv ulaska u NATO zamijenio drugim koji će biti za NATO i bez zatezanja priznati Kosovo.

    Reply
    • Da, apsolutno si u pravu: da sam imao ovakve zastupnike na internetu, i ovakvu prođu u medije, i na ulicu, apsolutno, mogao si to da smatraš. Ali umesto toga imao sam sasvim drugačiju situaciju. Možeš pogledati, mislim da se video zove „Kako izgleda prava kampanja“ ili „Istina o izborima“.
     Moja lampica za prevaru se pali čim nema doslednosti. Recimo ti, kao i drugi komentatori, od tri sumnjivosti, na jednoj insistirate, a dve potpuno i uporno ignorišete, čak i kad vas čovek upozori. Vidite sumnjivost u izjavama policije, vidim i ja. Ali ne vidite je u izjavama pokreta i u njegovoj pozadini. To je dokaz da vam nije stalo do borbe za istinu već do borbe za jednu stranu u sukobu. U jedan posto slučajeva, verovatno ste prosto besni na vlast, opravdano, i zato podržavate ovaj pokret. Takvi ljudi se retko javljaju da polemišu na internetu. U 99 posto slučajeva ste agenti, u smislu da ste angažovani na radu za obojenu revoluciju.

     Reply
     • Ima puno blogera i botova na internetu koji nemaju vidljivu podršku na internetu niti prođu u medije, ali ipak su plaćena pera i zastupnici šarenih revolucija, tako da koliko ljudi te prati ili podržava nije nikakav argument već ono šta ti govoriš i za šta se zalažeš.
      Što se tiče sumnjivosti u izjavama, ja sam ti jasno prenio šta su rekli patolog, direktor policije i ministar MUP-a. Slične su izjave tušioca. Dakle, to su izjave ljudi na vodećim pozicijama. Zvanične izjave pokreta Pravda za Davida su izjave Davora Dragičevića i još 2 ili 3 osobe kojima su poznata imena, i mogu se vidjeti da zvaničnoj stranici sa izjavama. To NISU pisanja ljudi u grupi koji ne predstavljaju pokret i gdje svako piše po nekim svojim emocijama i onome što ga muči. Dakle, daj mi zvaničnu izjavu nekoga ko predstavlja pokret u kojima se vidi neka „sumnjivost“ i dokaži da ono što govoriš je istina.
      Što se tiče brojeva, da 1% je bijesno na vlast a 99% su agenti, to su tvoje proivoljne ocjene koji si izmislio iz svoje glave, živeći daleko od Banjaluke gdje se stvari dešavaju. Sad se nameće pitanje koji je tvoj motiv da izmišljaš takve ocjene. Ja živim ovdje, znam da nisam agent, za moje brojne prijatelje koje znam godinama dao bih ruku da nisu plaćeni već da protestuju iz uvjerenja, dok za tebe ne znam da li si agent. Možda si se i ti prodao kao Lazanski, tako da umjesto zapadnih uzimaš pare od Dodika. Drugi gazda, ali ipak plaćeno pero. Nadam se da nisi, ali vrijeme će pokazati.

    • Milane bar ne pokušavaj lagati čovjeka.Mislim da je odlično informisan. Ne sramoti se.
     Fajgelj,svaka na mjestu u ovom tekstu. Milani nisu svjesni počinjene štete u smislu slabljenja pozicije RS-a. Kako njemu objasniti da „Pravda“ sad,ne samo pred izbore,to najmanje? Vidi li vezu sa Erdoganom u Sarajevu neki dan? Mislim da ne,a to je tuga najveća naših dana,samomržnja poslije letargičnosti,lakomislenost poslije neviđenog stradanja srpskog naroda i pokušaja prisilnog zaborava uz zamjenjivanje teza da su Srbi činili genocid(Srebrenica) i kao takvi ne treba da budu satisficirani,nego kažnjeni.

     Milane,isti dan ili će biti drugi,trojica,prevrtanje čamca u Uni,ni 100 km od Banjaluke u Novom Gradu. Dvojica isplivala,treći,dijete od 10 godina,nije. Nepuna dva mjeseca nije bio pronađen leš. Gotovo svakodnevna potraga i ko je pričao o svemu tome,ko je sumnjao,ko je uopšte znao dalje od Novog za to? A od Davidove smrti bar još 5 ljudi se našlo u rijekama BiH stradalih.Zabilježeno samo na dnevnom nivou i ništa.

     Reply
     • Ako me optužuješ da lažem čovjeka, navedi šta sam slagao i dokaži da je to laž.
      Što se tiče sramoćenja, mislim da ti daleko prednjačiš. Kakav crni Erdogan, Srebrenica, „i pred izbore“ a momak ubijen krajem marta a izbori u oktobru?! Mogao si i da nastaviš sa vulkanom na Havajima i vjenčanjem princa Harija kako si krenuo. Ako znaš neku povezanost, reci mi koji ti je izvor informacija, ako nemaš, onda je to obično trabunjanje.
      Što se tiče slabljenja pozicije RS, ja mislim da Srpsku slabe oni koji je siromaše i ubijaju njene mladiće, a ne oni koji žele da ubice idu u zatvor gdje i pripadaju.
      Tvoje poređenje sa nekim utapanjima ne stoji iz (bar) dva razloga: prvo što Crkvena nije nekakva rijeka u kojoj se ljudi s vremena na vrijeme utapaju, već potok do gležnja ili koljena u kome nije poznato da se iko ikad utopio. A drugi razlog je što su nakon otkrića tijela Davida Dragičevića policija i patolog iznijeli nemoguću priču u koju nijedan čovjek normalne inteligencije i iskrenih motiva ne može da povjeruje, dok nakon utapanja dječaka ili drugih utapanja potreba za takvim izmišljotinama nije ni bilo.

    • Ma bravo Milane,a ti Andrej ćeš biti jedan u nizu bajinih,Lazanski i sl(koliko baja plati ti toliko blati)
     A spisak ubijenih je podugacak samo što je David umro mučenicima smrću i to njegov otac zna On je ranjena zver koja se neće smiriti (a ni ovaj častan i hrabar narod koji stoji uz njega)dok se nalogodavci za ovo gnusno ubistvo ne izvedu pred lice pravde Sva sreća da još ima poštenih novinara,policajaca,inspektora koji stoje uz ovog čovjeka A ti Andrej ako si obrazovan onda moraš biti istinoljubiv i pravedan Informisi se sam o licu istine,naličje vidim da si upoznao Pozdrav od jedne bake koja ima 4 unučadi i želi da joj djeca ostanu u RS i svaki dan je na Trgu

     Reply
    • Dve nedelje nakon ovog komentra „Od samog početka, ljudi u Pravdi za Davida su jasno govorili da ne žele da se miješaju u politiku niti da napadaju institucije“, zanimljivo je bilo čuti političku poruku Davora Dragičevića: „Miloradu Dodiku, Željki Cvijanović, ministru pravde Antonu Kasipovići i policije Draganu Lukaču i svim ostalim političarima na vlasti i u opoziciji, da ako ne riješite do oktobra ‘slučaj Davida Dragičevića’, izbora neće biti. Ja vam neću dati, neće ni narod. Svim institucijama poručujem, nećete dočekati oktobarske izbore…“ Dragičević je izjavio i da su „njegovo dijete pripadnici MUPA-a RS ubili, masakrirali“. Ako sam i imao neku nedoumicu sada sa sigurnošću saznajem da lično Davor Dragičević manipuliše smrću svog sina za političke ciljeve. Time je i poslednja svetinja srušena u kaljugu manipulacije. Neshvatljiva i poražavajuća mi ostaje činjenica da su uspeli da obezbede saučesništvo ožalošćnog oca, da agituje na trgovima, da postuje slike mrtvog sina, da izmišlja kako je silovan, da pravi od porodične tragedije javni spektakl. Ako smo mislili da je rad za neprijatelja protiv svog naroda i države dno, evo otkrismo još jedno dno ispod njega. Još jednu anti-ikonu našeg pokolenja, još jedan čudovišni znak vremena, da vide oni koji imaju oči.

     Reply
 3. Šta bi ti uradio u slučaju da ti neko ubije dete i (vlast) prikriva pravu istinu? Kako bi ti istinu izvukao na vidjelo bez „horskog cmizdrenja“ i „feminizacije naroda“? Molim te odgovori prije svega kao roditelj (iskreno i srcem), a ne kao analitičar. Hvala!

  Reply
  • Mislim da je pitanje nepristojno. U svakom slučaju, ja ne želim ni da zamišam takve lične tragedije na poziv anonimnih stranaca preko interneta. Ovo koliko sam stradao mogao si da vidiš kako sam pokušao da vodim borbu. Iz tog iskustva i insistiram: potpuno je nemoguće „spontano“ proći u medije i izaći na ulicu.

   Reply
   • Ono što je natjeralo ljude na ulicu je umješanost MUP-a u slučaj,od samog početka, od sramotne konferencije za štampu 26.marta.Prestravljujuća je ta mogućnost da su ljudi koji bi trebali da štite zakon umješani u ovo.Shavtite, ne radi se o npr zataškavanju saobraćajke ili nečemu sličnom.Ljudi su užasnuti, koga da zovete kad vam treba policija?Nije ovo napad na institucije.Mi živimo, i živjeti nam je ovdje,prošli smo i preživjeli krvavi rat, većina nas je dala žrtve iz svojih porodica.Jedino rješenje je da zdravi dio MUP-a, ako ima snage riješi slučaj i sve privede pravdi.A izbori u oktobru će, nadam se ,pokazati do čega je preostalim ljudima ovdje suštinski stalo.
    Gospodine Fajgelj, dodjite u Banja Luku, popričajte sa ljudima, dodjite i na trg, pa onda sudite.Svako dobro vam želim.

    Reply
    • Rado bih došao u BL. Za Davida mogu da se pomolim i ovde. Ali slogane, plakate, bine, spontane vebadministratore i spontano stegnute otporaške pesnice bih zaobišao. Ne zamerite, ali ne verujem im ni najmanje. Ali ni najmanje. Naravno, ne poričem da su uvukli mnoge iskrene korisne budale – i ja sam tako marširao nekad, a nikada za sebe nisam mislio da sam budala. Sada znam. I neki od vas komentatora na ovoj stranici ste, čini mi se, iskreni, ali, ne zamerite, dok su vam emocije vrlo snažne, intelekt vam nije jača strana. Lepo vam neko za koga znate da je veliki prijatelj vašeg naroda i države (tu mislim na sebe) objasni: jeste Dodik korumpiran, jeste David stradao, i sve što je sa te strane sumnjivo jeste sumnjivo. Ali jednako puna rupa je i vaša priča, a naročito je sumnjiva pozadina protesta. Znakovi su očigledni (npr: jeste silovan, nije silovan. Ili: odakle vam organizacija i prolaz u medije i na ulicu. Ili: odakle link sa Federacijom…). Najverovatnije ste od samog početka režirani od poznatog neprijatelja, a u svakom slučaju nemate nikakvu odbranu od njegovog preuzimanja vaše borbe. Ali vaša borba za istinu otvoreno odbija da vidi tu istinu. Poslednji komentator je odlično napisao: „Ljudi, momak je ubijen! Sve ostalo je nebitno“ A nije nebitno. Zato sam vas podsetio: setite se kad su vas ubijali sa istim takvim srceparajućim argumentima: „Ljudi, Srbi su zločinci. Sve ostalo je nebitno.“ Takođe, mislim da uopšte nije isključeno da David jeste zaverenički ubijen, ali, opet kažem, razmislite zašto bi vlast Srpske, ma kako korumpirana, ovako pucala samoj sebi u nogu. Ukoliko zavera postoji, opet tragovi vode do onih iznad, onih spolja. Ako je tako, to znači da su tajni nalogodavci Davidovog ubistva isti kao vaši tajni nalogodavci. Ograničite na trenutak opravdanu tugu i zgražanje, da biste razmislili šta vam je činiti. U protivnom, tuga i zgražanja će biti zloupotrebljene od drugih, koji za razliku od vas, znaju šta rade.

     Reply
     • Moram da primijetim da od svih nedosljednosti koje je policijsko objašnjenje imalo, i od kojih smo ti mnoge naveli ovdje (od pljačke kuće iz koje iznosi ključeve pa ide da se ubije u potoku, LSD u krvi nakon što se ne može otkriti, na koji se ne vrši testiranje pri obdukciji i za koji ne postoji laboratorija, od zaključivanja na osnovu snimka s leđa muškarca sa kapuljačom oni kao znaju da je to David, da nije ozbiljno povrijeđen a on sav modar po nogama, da nije izbijen zub a ono snimak sa druge obdukcije da jeste), ti se držiš kao pijan plota toga što mu je otac rekao da je silovan. Zašto zanemaruješ sve ono prethodno? Zato što ti nije stalo do istine već imaš svoju agendu. A trebaš imati na umu da je otac vidio leš svoga sina (a ti nisi) i on je možda vidio povrede na osnovu kojih je zaključio da jeste silovan. I šta sad?
      > Ukoliko zavera postoji, opet tragovi vode do onih iznad, onih spolja. Ako je tako, to znači da su tajni nalogodavci Davidovog ubistva isti kao vaši tajni nalogodavci. <
      I ti tvrdiš da nama inteligencija nije jača strana? Ako zavjera postoji, a MUP RS, tužilac i patolog svojim radom sakrivaju ubice, to znači da nalogodavci Davidovog ubistva imaju pod svojom kontrolom najviše institucije Republike Srpske koje ti kao braniš!! A ako su u pitanju zapadni nalogodavci kao što sugerišeš, to znači da su naše vlasti pod njihovom kontrolom a mi narod im se suprotstavljamo. Čovječe, sam si sebe matirao svojim jadnim argumentima. Sad ostaju dvije mogućnosti, ili nisi dovoljno inteligentan da bi uvidio kontradikcije svojih teorija, ili su kupljen od strane nekoga pa se patiš neuspješno braneći laž. S obzirom na sve tvoje obrazovanje, ne vjerujem da je glupost, već stara "dobra" srpska potkupljivost. Žalosno.

     • Ja mogu samo da ti ponovim ono što sam već rekao. Kao neko ko već dugo živi u životnoj opasnosti, prkoseći upravo takvoj mafijaškoj ekipi na vlasti. Naš ministar zdravlja je ubica za mafiju. U Srbiji sam među retkima koji su o tome javno govorili i pisali, jedini sam proglašen državnim neprijateljom, sutra mogu da me odvedu na pet godina. Imam ženu i četvoro dece koji su u svemu, nažalost, sa mnom. I ja, Andrej Fajgelj, velikim ličnim iskustvom i sa ovo razuma i znanja što imam, jemčim, da kojim slučajem mene pojede mrak, da ni ti, ni slični tebi u Beogradu i Novom Sadu, ne biste izučavali detalje slučaja, ni pisali komentar za komentarom na tekstove neistomišljenika, ni 100 dana demonstrirali u centru grada, niti neprestano bili u medijima, sem u slučaju da okupator preuzme čitavu akciju u nekom svom interesu. Ovo je svima poznata i jasna činjenica, lako proverljiva poređenjem sa drugim slučajevima, ili nezavisnim pokušajem da se okupe ljudi. Ali džaba očiglednost ako čovek uporno odbija da je vidi. Inače, što se potkupljivosti tiče, kako si to pogodio, tako si pogodio i pozadinu svog pokreta.

 4. Poštovani Andrej,
  Imam poštovanje prema vama i slažem se u mnogo čemu što ste napisali. Ni meni se ne sviđa ta stisnuta šaka koja je postala simbol nekakvog otpora, ali koji nije donosio ništa dobro ni jednoj zemlji u kojoj se pojavio. Ali, ipak smatram da ovdje dolazimo do problema (ne)funkcionisanja sistema, sistema koji laže,vara,krade, prikriva zločine i zločince. Smatram da horsko cmizdranje kako ste ga vi nazvali ovdje je ipak nastalo spontano, jer vjerujte ljudi ovdje su u problemima preko glave, a ne guše. Lično smatram da ponašanje Lukača i Ilića i kompletna priča izuzetno sumnjiva. A do sada se već i dokazalo da su izašli na konferenciju i lagali. Prvo, ne vidim razlog da tako visoki funkcioneri policije komentarišu “zadesnu smrt“ nekog mladića, postoje valjda glavni detektivi na slučaju, PR policije i td. Drugo, istraga je provedena traljavo i nestručno, a oni i dalje to prikrivaju. Ono što bi bilo moralno i ljudski kad su se već izblamirali kao stručnjaci i ljudi da podnesu ostavke, a to se od njih i traži. Niko ne želi da policija RS se destabilizuje, ali dosta, zaista dosta više kvazi-stručnjaka, uhljeba, lopova, kriminalaca i sumnjivih ljudi na pozicijama. Ne znam koliko ste upućenu u situacju ovdje, ali stručan čovjek ne može da dobije posao, jer niko neće stručne ljude, a ako hoćeš da radiš pošteno, onda tek nema šta da tražiš ovdje. Smrt ovog mladog momka nikada neće biti razjašnjena to je svima jasno, previše je vremena izgubljeno za to. Ali ovdje niko nema povjerenja u policiju, sud ili bilo koju instituciju koja dijeli pravdu i možda kada bi sadašnji ljudi koji su na vlasti smjenili ljude koji ne rade svoj posao odgovorno i pošteno, stvari bi počele da se mjenjaju na bolje. Moraju se početi snositi posljedice za svoje postupke i prestati biti zaštićen kao bijeli medvjed jer si se dočepao funkcije i zato što si kum, brat, stric bilo kog političkog funkcionera.Navešću vam i primjer mog bliskog prijatelja koji je imao saobraćajku sa materijalnom štetom koja je nastala krivicom drugog vozača. Kada je policija došla na uviđaj i vidjela o kome se radi, povukli su ga na starnu i rekli da popravi auto i zaboravi šta se desilo. Kada je to sve otišao da prijavi u policiju dobio je isti takav savjet. To su strašne stvari, gospodine Fajgelj, opasne po bezbjednost pošenog čovjeka koji nema moćnu rodbinu.

  Reply
  • Sve jasno. Razumem i muku i nestrpljenje i sve. Ali ovde se treba odlučiti. Da li ćemo poslužiti neprijatelju ili ne? Ako on sutra pobedi uz vaše saučesništvo, hoće li vam bilo šta od toga što ste napisali biti opravdanje ili uteha? Po meni, ovu aktivnost, u kojoj je sve sumnjivo, treba smesta prekinuti, pa joj se eventualno posle vratiti. Sa tim u vezi: čudi me da primećujete da su Lukač i Ilić sumnjivi, a ne primećujete da su jednako sumnjiviji i otac i pokret. Silovanje? Spontanost? Zaista? Po meni, kao što sam napisao, ovakve operacije se ni ne pokreću ako nemaš agente u vrhu obe strukture, i pozicije i opozicije. Kao što je u petooktobarskoj obojenoj revoluciji CIA držala i Srđu Popovića i Jovicu Stanišića. I to se na kraju sve lepo objavi u Njujork tajmsu, ali bude kasno. Država rasturena, narod opljačkan, ojađen. U ovakvom poniženju od Turaka nismo živeli. Eto to su nam doneli atlantske revolucije i reforme. Naravno, ne zaboravljam ni činjenicu da je i Dodik došao kao američki čovek. Ali izgleda da im sada smeta.

   Reply
 5. Postovani Andrej,
  Vas rad pratim vec neko vrijeme, i vidim da imate iskrene namjere. Medjutim, ovom prilikom Vam moram uputiti kritiku na ovaj clanak.

  Naime, ja sam srbin sa lijeve strane Drine, rodjen sam tamo, kao i 5 koljena mojih predaka. Moj pradjed se borio, moj djed se borio, moj otac se borio u poslednjem ratu, uvijek su bili na strani srpstva, i ja se borim ali ne sa puskom nego istinom. Republika Srpska nije nicim ugrozena do ovim ljudima koji su sad na vlasti, dezerterima, ratnim profiterima, ulizicama i beskicmenjacima. Dolazim iz grada gdje je covjek bio ubijen, a njegov ubica pravosnazno oslobodjen samo zato sto je clan vladajuce stranke. Takvih slucaja ima na stotine. Niko nije lud da rusi Republiku Srpsku,krvlju natopljenu i zivotima odbranjenu. Nije Milorad Dodik i mafijaska klika oko njega Republika Srpska. Niko nece dozvoliti da se srusi ono za sto je zivote dalo preko 30000 srba! Republika Srpska smo mi,njeni gradjani, a gradjani su veoma nezadovoljni stanjem u nasoj Republici koja je opljackana i opustosena od strane bas tog Milorada i niegovih poslusnika, koji nakon sto su napunili svoje dzepove, misle da mogu da rade sta hoce i da prodju nekaznjeno.. Sto je najgore,to ima za sada polazi za rukom. Sve institucije drze u saci, i mogu bukvalno da rade sta hoce. Policija ne sluzi da zastiti gradjane, ali nisu krivi cestiti ljudi koji rade u policiji, nego oni na vrhu koji vuku konce.

  Upravo to se desilo i u ovom slucaju. Sinovac direktora policije je ubio mladica(ne zelim uopste da ulazim u to zbog cega se to desilo) i strikan je brze-bolje pokusao da zataska tu stvar. Da je prica policije bila bolje sklopljena,bez toliko nelogicnosti i kontradiktornosti siguran sam da bi im poslo za rukom. Da nisu toliko ishitreno izasli u javnost,i ‘munjevitom’ brzinom rijesili slucaj vjerovatno bi ga zataskali. Niko od nas nece da rusi nasu Republiku, ali je evidentno da moramo pocistiti pijavice koje se odrzavaju na vlasti 10+ godina. Mladi ljudi bjeze zbog njih iz RS, ali ima nas mnogo koji to necemo, koji smo spremni da se izborimo za bolje i koji cemo to i uraditi. Ovo je borba za istinu, borimo se da odgovorni priznaju da su zataskali slucaj, i da policija privede odgovorne. Slazem se da su mnogi politizovali ovaj slucaj, pokusavaju da na njemu uzmu politicke poene, ali ljudi se gnusaju na takve pokusaje. Sto se tice borbe za promjene koje su nam prijeko potrebne, Mlada Bosna ce biti opet osnovana, vrlo brzo, ali mi necemo rjesavati nase probleme atentatima nego aktivozmom i novim idejama, ISTINOM o njihovoj nesposobnosti da bilo sta dobro urade za nas
  gradjane cemo oduvati ove vucibatine sa vlasti.

  Srdacan pozdrav!

  Reply
   • Zar je bitno zbog cega je ubijen??? Poenta ovog protesta i jeste sto je policija iskonstruisala da je ovaj mladic pijan i nadrogiran izvrsio ptovalnu kradju,izasao iz kuce i udavio se u rjecici. Tvrdnje su potkrijepili tim sto su nasli predmete koji nedostaju iz te kuce u njegovoj odjeci. Zatim daju demant, govore da nije on izvrsio provalnu kradju i smjenjuju nacelnika p.s. Laus.(zato sto su se pojavili video snimci koji dokazuju da je mladic bio na drugom mjestu u to vrijeme) Neka mi neko onda objasni otkud ti predmeti kod njega ako on to nije ukrao? Nalaz banjaluckog i patologa sa VMA se ne poklapaju,pogotovo kad je rijec o trenutku smrti, razlika je u 48 sati! Onda nacelnik uprave za organizovani i teski kriminal kaze da nema elemenata krivicnog djela, a mladic ima teske tjelesno povrede(podlive, izbijene zube i slomljenu vilicu). Prema nacinu izvrsenja ovo se moze okarakterisati kao k.d. tesko ubistvo. Momak je prvo premlacen, pa je zatim bacen u tu Crkvinu. A zvanicna prica je da je bio pijan i nadrogiran,pobio se u gradu i onda pao s mosta u potok. Uzrok smrti je utapanje, to je neupitno, ali vrijeme smrti kao sto sam rekao vec je veoma razlicito u izvjestajima dva patologa, razlika je 48 sati. U to vrijeme taj potok je nabujao, bar po tvrdnjama policajca. Kako onda da je tijelo plutalo 5 dana do usca u Vrbas, a duzina tog potoka od mosta do Vrbasa je malo vise od 1 kilometar. Zar nije logicno da ako je potok nabujao da voda brze protice?
    Govorite o spontanosti, pa na trgu su se poceli okupljati negovi drugari i porodica, pa se kasnije to prosirilo. To traje vise od mjesec dana! Samo na fb grupa ima preko 70k clanova, Vi, uz duzno postovanje, iako ste trebali biti kandidat za predsjednika Srbije (ja Vas rad stvarno cijenim i postujem i oko mnogo stvari se slazemo) ni sad nemate 20k, ali poenta i jeste u tome sto ovo nema veze sa politikom, nije politicki skup, i nije ga organizovao zapad. Njegov otac je bio vojnik VRS u Odbrambeno-otadzbinskom ratu, taj covjek vise nema sta da izgubi i iz revolta radi ovo, jer zeli da inatitucije za cije se postojanje on borio u ratu, rade svoj posao kako treba i rasvjetle slucaj do kraja.

    Reply
    • Bitno je zbog istine. Ako znate nešto recite. Recimo, ti izbijeni zubi. Vi iz pokreta svi govorite o tome. Otac govori i o silovanju. Patološki nalazi isključuju i jedno i drugo. Ko laže? Vi ili oni? Odakle vama te informacije? Otac kaže video je da je silovan kad ga je poljubio? Kako je to video? Sve toliko sumnjivo. A navodno borba za istinu.

     Reply
     • Objavljena je slika na kojoj se vidi da nema zadnje zube. Za silovanje ne znam, mozda nije mislio na sexualno. Btino je da policija i tuzilastvo ne rade svoj posao i ONI ne utvrdjuju istinu. Ispustili su ovaj slucaj kao vruc krompir. Oni su izjavili da nema elemenata krivicnog djela, da ne postoje osnovi sumnje kao pretpostavka za pokretanje istrage! Ja sam po zanimanju pravnik, osnovi sumnje postoje ako postoje cinjenice iz kojih se posredno moze zakljuciti da je krivicno djelo izvrseno. Pa upravo teske tjelesne povrede jesu te cinjenice. Zasto ne pokrenu istragu protiv N.N. pocinioca? Ocigledno je da neko opstruise rad institucija. Da prica bude jos skandaloznija, policija je podnijela krivicnu prijavu tuzilastvu, a tuzilastvo to primilo, u kojoj je David okarakterisan kao izvrsilac k.d. kradja, ikao se po zakonu ne moze voditi krivicni postupak ako izvrsilac k.d. nije ziv.
      Mislim da niko razuman ne moze da povjeruje u zvanicnu verziju ovog slucaja. Sta god da je pozadina ovog slucaja(sa tim nisam upoznat), ne postoji opravdanje da se nekom oduzme zivot i da se za to ne odgovara,da se ovako bahato krsi zakon i zloupotrebljavaju institucije. Evidentan je pokusaj da se ovo zataska, to je i razlog zasto se okupljaju ljudi svaki dan na trgu.

    • Lažeš Stefane,iznio si niz neistina,ali i sam rekao da ti se ruši vlast.Takve kao ti ne interesuje šta u koje vrijeme koji postupak povlači. Mogao si odmah reći da si iz Doboja. Vi ste tamo najbolje informisani,ali svi preko Sarajeva.Logičar si vidim,5 dana za 1 kilometar.Hajde objasni zašto Damirovo tijelo nije doplutalo do Crnog mora jer nije pronađeno u oko 2 mjeseca,nego na kraju pronađeno 5 kilometara od mjesta utapanja?
     Čavić je najavljivao „vaninstitucionalnu borbu“ još prije „pištaljki u Skupštini“,u vrijeme mitinga u Banjaluci,kad je pozicija preko puta u to ime pravila svoj. Danas govori kako neće da se pojavljuje među „pravdašima“ jer bi mogao neko posumnjati upravo u političku pozadinu svega,dok su svi ostali vođe opozicije prisustvovali jednom ili nekoliko puta. Na neki način on tu i nije da podrži politički,nego preko NVO-a koji ga posebno gotivi,sav.
     Briši to 1389,ne vrijeđaj Srbe smradu!

     Reply
     • Logicno je da sam za smjenu vlasti, ali ne nasilnim putem nego glasanjem na izborima. Necu rusiti vlast na ulici, to nikad nije bilo dobro. Nisam clan ni jedne politicke partije, iskreno gnusam se svih koje su ponudjene na nasoj sceni.To sto spominjes Cavica necu da komentarisem uopste, nemam nikakve veze sa tim covjekom. Takodje nemam nikakve veze sa Sarajevom i sramota me je sto je SDS na vlasti u Doboju. Sto se tice pojavljivanju na skupovima,nek dodje ko god hoce, to je njihovo pravo, ali ovaj skup se nece zloupotrijebiti u politicke svrhe.

      PS hvala ti na tako lijepim epitetima, ali necu sebi da dozvolim da se upustim u razmjenu istih.

  • Stefane1389, Srbine, imena naroda se pišu velikim slovom. Pošto sam i ja sa lijeve strane Drine samo da napomenem da nažalost nismo jedino ugroženi od dezertera, profitera, ulizica i beskičmenjaka. Da su oni jedini problem tako se tvoj pradjed, djed i otac se ne bi borili protiv nekog spolja. Osim što je neutvrđeno, neprovjereno, dakle nedokazano i štetno je da iznosiš takve ocjene ko je ubio nesretnog mladića. Sloboda govora je jedno a tlapnje i naklapanja drugo.

   Reply
   • Ta slika se moze pronaci ako ukucate ime mladica na googl-u.

    Ja se stvarno izvinjavam sto sam napravio pravopisnu gresku, nadam se da zbog toga nisam manje Srbin nego Vi gospodine. Sto se tice tih spoljnih neprijatelja, ja sam uvjeren da ova nomenklatura ljudi koja se nalazi na nasoj politickoj sceni, bez obzira na nivo vlasti na kojem su i njihove nacionalnosti, svi rade u interesu spoljnog neprijatelja,i da su oni mnogo veca prijetnja nasoj otadzbini nego ovaj skup. Ja ovde samo iznosim iznosim svoje misljenje, moge stvari mi ovde nisu jasne i kontradiktorne su. Zbog toga i postoji moja sumnja u zvanicnu pricu. Ocigledno je, i to ovde niko ne moze da ospori jer smo svi bili svjedoci toga, da ne samo u ovom nego u bezbroj slucaja da kada neko dodje na javnu funkciju po pravilu(uz izuzetke postenih ljdui, koji ipak tu ne ostanu dugu jer nisu podobni i hoce da rade po zakonu) pocinju da zloupotrebljavaju svoj polozaj i radi kako mu volja. Ja samo iznosim svoje misljenje i stav, isto tako postujem i tudje misljenje.

    Reply
 6. Možda će neki izvući pouku i povezati ono što im se dešava u životu i one gadosti koje godinama „bezazleno“ snimaju na filmu. Čini mi se da bih voleo da vidim osvetu koju će Bog napraviti u Srbiji prema onima koji se sprdaju sa Njegovim zapovestima i znamenjima i čine razne gadosti. I nadam se da će Bog pogledati na nekoga ko je po Njegovoj volji i radi toga zavesti red u Srbiji. Nadam se…

  Reply
 7. Banjaluka ima svoje crnožene,mnogo liči na Beograd u autošovinizmu i ljubljenju dupeta svemu destruktivnom,od ustaša,preko nacifašista i komunista do mudžahedina i drugih NATO agresivaca. Žalosno je gledati jedan narod sa toliko malo samopoštovanje i toliko kompleksa niže vrijednosti,sa toliko željom da se stopi sa gorima od sebe u ono što oni žele samo za sebe-jedno veliko ništa.

  Reply
 8. Ma kako vas vise nije sramota!!! Kad mislite prestati??
  Odakle vama pravo da samovoljno, ludjacki i histericno mijenjate naziv Trga Krajine, za koji je zivot dalo na hiljade Davida! Kako Vas nije sramota da dirate u takvu jednu svetinju! Ali to Vas ne zanima, u onoj vasoj djavoljoj sektasskoj grupi stalno trabunjate da smo svi mi ‘isti’ i da nisu bitne nacije i vjere! E pa ima nas i kojima je to bitno itekako! Ne daj Boze ko se usudi imati drugacije misljenje odmah skacete kao hijene potpomognuti federalcima…providni ste vrlo!
  Republika Srpska je svetinja, u nju se ne dira! Pricate o tom decku kao da je u najmanju ruku bio apostol Boze me oprosti, a otac mu je rekao da ‘nije bio cvjecka’. A onda dodje i kaze da je bio veliki borac za pravdu??? Kada??? Ja iz Banjaluke, nikad u zivotu ne cuh za tog velikog borca za pravdu?! Sta vi u stvari hocete!?!
  Andrej, odlican tekst i odlicna procjena! Hvala puno.
  Pozdrav iz Banjaluke

  Reply
  • Taj isti David se prošle godine borio za Jovana Arbutinu i bio na skupovima podrške. To što ti nisi čula ti ne daje za pravo da vrijeđaš nekog. Neću da koristim vulgarne riječi jer bi bio isti kao ti – glup, bez svog mišljenja i svog ja, obojen partijskom knjižicom.

   Reply
  • Gospođo, ako vaše neistomišljenike treba da bude sramota, zašto onda vi krijete svoje ime?
   Ako neko naziva trg Davidovim trgom, to je njegova stvar, zvanični nazivi se mijenjaju u Gradskoj skupštini i što neko kaže da je to Davidov trg to nikoga ne ugrožava. Naprotiv, vaša reakcija na to bi se prije mogla nazvati epitetima koje ste upotrijebili. Znači, što neko kaže Davidov trg to je katastrofa, a kad neko muči i ubije Davida, to je u redu? Ili možda zato što nije bio cvjećka, u redu je da mu se oduzme život?
   Mi hoćemo da policija hvata ubice, a ne da ih pokriva ili sama ubija civile. Mi hoćemo da institucije rade svoj posao za koje su plaćene od poreza koje mi kao građani dajemo. A šta vi hoćete?

   Reply
 9. Koliko sam puta pročitao od strane drugih koji žele okarakterisati skup kao plaćenički da je ovo obojena revolucija. Možete li smisliti bilo šta originalnije?

  Nisam bio upućen u tvoj rad dosad niti me interesuje, interesuje me ovoliko gluposti napisano ovdje. Više Vi ovakvim tekstovima i kojekakvim pisanjima o obojenim revolucijama, daleko od Republike Srpske dodajete ulje na vatru i uništavate tu istu Srpsku.

  Kada ćete već jednom shvatiti da institucije i Republika Srpska nisu Lukac, Ćulum, Ilić, Lepir, Dodik, Željko Karan. Institucija je sama po sebi jedinka i pojedinci koji prolaze i odlaze kroz nju nisu institucije već pojedinci koji su trenutno na vlasti.

  Protesti odnosno skupovi podrške uopšte nisu ni bili planirani. Drugovi su htjeli da izađu na trg, zapale svijeće i pozvali su roditelje Davora i Suzanu da uz njih to isto urade. Par sati prije skupa, policija sa pomenutom četvorkom mimo Lepira izlazi sa ižvrljanim papirom koji objašnjava gdje se kretao David, šta je jeo, šta je radio, da je imao u krvi LSD, Marihuanu i alkohol(Zavod za sudsku medicinu Republike Srpske nema laboratoriju koja radi ove stvari, samim tim pobija sve pronađeno), da je opljačkao kuću i nakon što je pojeo burek, utopio se.

  Nakon te press konferencije i kreću skupovi masovno iz dana u dan. Od te press konferencije do danas je niz nelogičnosti iznijeto od strane vrha. Ono što mi je najviše upalo za oko je rečenica patologa Karana koji kaže opisivajući Davida kao nekog ko ima dredove, aludirajući na to da dredove koriste samo narkomani i da je odokativno nešto vidio ti daje sumnju.

  Slika sa prepiske sa dotičnim Vrećom i policajcem govori da je bilo unaprijed smišljeno šta će se raditi.

  Kamere sa trga govore da je David bio na Trgu, a ne na nevedenim mjestima gdje su rekli.

  Prestanite više biti glupi, mislite svojom glavom i razmišljajte.
  Malo pogledajte i odgovore Koštračevića koji je pobio sve navode Lukača samo jednim odgovorom na pitanje: Da li Zavod za sudsku medicinu RS ima laboratoriju za toksikološke nalaze? Odgovor je bio NE.
  Sve što su pričali za drogu, palo je u vodu.
  Slike govore isto da je dečko ubijen.
  Mogu nabrajati ovdje do prekosutra argumente, ali Vama što mislite da je ovo rušenje nečega, apsolutno nema potrebe jer ćete furati svoj fazon.
  I Davor je RVI. I Davor je ranjavan.
  Opet ponavljam: POJEDINCI NE PREDSTAVLJAJU INSTITUCIJE REPUBLIKE SRPSKE!

  Reply
  • Ja rekoh, a vi slobodno ignorišite, kao što ignorišete sve sumnjivo u pokretu kojem pripadate. Samo da znate da će vas tako veoma lako prevariti i preokrenuti vašu borbu za istinu i pravdu gde god požele.

   Reply
   • Vidio sam iznad da pitaš koja još ubistva imaju pa da ti to odgovorim pa ću na ovo.
    Nikola Đurović, Milan Vukelić i Jovan Arbutina. Za smrt Nikole je odgovoran Čadjo Stanislav, Vukelić je čačko građevinsku mafiju i biva ubijen. Za Jovana znam najmanje, ali postoji sve na netu.

    Da se vratim ovom tvom. Koji to oni i koji to mi? Samo si potvrdio riječi koje sam napisao iza, da koliko god argumenata daš, drugi će furati svoje.

    Jedini ste Vi koji uništavate Srpsku svojim pisanjem. Ovakvim pisanjem. Glupim pisanjem, bez činjenica. Kada pronađeš da je neka strana NVO donirala nešto onda imate puno pravo da pišete. Jesi li svjestan da za ovo možeš biti tužen? Dokaži da je obojena revolucija. Dokaži da neko finansira Davora i grupu. Imaš sve crno na bijelo u grupi, prije par min objavljen novac sa računa koju su građani UPLAĆIVALI, ne kojekakve zapadne sile.

    Narod nije glup da sa njim neko upravlja. Narod ima srce i dušu. Narod se ne prodaje za 150€ što će napisati ovako nešto.

    Nadam se da sam ti sad sve objasnio.

    Reply
 10. I jos nesto…napisali ste za Lukaca u onoj grupi da je najveci krvnik 21. vijeka. Pa sta reci na to? Znaci vi ste mu presudili bez ijednog dokaza. A sad vise nema Ratka Mladica da njega nazivate najveci krvnikom, znaci sad je sledeci Lukac na redu, pa poslije Lukaca bice opet neko treci najveci krvnik, ali obavezno Srbin da bude? A nije vam krvnik Naser Oric ili Dudakovic, sa njima nemate problem jel’ tako?? Bas me zanima smije li se u onoj grupi napisati ‘zivjela Republika Srpska’…aj da vidim kako bi prosao onaj ko bi to napisao.

  Reply
  • Slobodno se učlanite u grupu Pravda za Davida i napišite: živjela Republika Srpska, pravda za Davida i svu djecu!

   Dobićete podršku i mnogo lajkova. Nije to baš tako kako ste predstavili. Istina je uvijek negdje na sredini.
   Iskreni članovi te grupe ne ruše RS i njene institucije nego iz prozivaju za „traljav“ rad. A taj bijes građana su sami izazvali onom pres konferencijom, a onda izlaganjem i u NSRS. Ako pratite druge medije osim RTRS-a možete čuti da se izjave počinju razilaziti.
   Riječ je o djetetu od 21 godinu. Trebalo mu je dati šansu da se popravi (ako je i u nečemu pogriješio).
   Ima ljudi koji misle svojom glavom i donose zaključke racionalno, a ne emotivno.
   Pravda za Davida i svu djecu!

   Reply
 11. Republika Srpska je drustvo u kojem je na vlasti dokazani ratni svercer koji da bi dobio glasove podize tenzije i izaziva novi rat u kojem ce Srbi sa ove strane Drine sigurno (ponovo) izgubiti. Ministar policije je poslednjih 10 godina bio nacelnik Komunalne policije sa platom maksimalno 800 evra a od te plate je kupio 3 stana i 2 poslovna prostora. Ako treba da bude obojena revolucija neka bude. Ako treba da budemo u Nato-u, neka budemo. Od Rusije nema nikakve pomoci to znamo svi i nema potrebe da se lazemo. Iz Srbije je u zavrsnim borbama 95 u krajini kada je bila najveca opasnost da se „ukine“ Republika Srpska bilo ukupno 150 dobrovoljaca kao pomoc. I to Arkanovaca od kojih je 100 on natjerao da dodju. Znaci od tolikog srbovanja spade na 150 Arkanovaca da je doslo da nas brani a Hrvatska poslala 4 gardijske brigade. Ja sam ucestvovao u ratu od 91-95 sve i jedan dan i dosta mi je supljeg srbovanja. Hocu u Eu i hocu u Nato. Necu da sa mnom vladaju krkani kao sto je Dodik i Lukac a sve u ime nekog srpstva.

  Reply
 12. Fajgelju,nemam ništa lično protiv vas,čak smo bili i prijatelji na fb,takođe sam bila članica grupe pravda za Andreja Fajgelja8ili nešto slično) kad ste bili proganjani od strane režima u Srbiji.Međutim sad apsolutno niste u pravu-mogla bih dva dana da nabrajam zašto ,ali evo napisaću ono šta mi prvo padne na pamet.Napr prvo mi pada na pamet da je Davidov otac borac prve kategorije i invalid iz prethodnog rata,a napr Dodik je za vrijeme rata švercovao cigare,ne znam da li vam je poznato da je svojevremeno ocu dvojice mladića poginulim u ratu,kad se Dodiku obratio za pomoć jer nisu ispoštovana neka njegova prava(Građić se zove i ako je još živ boravi u Trebinju),Dodik ga je grubo i neprimjerenim tonom pitao :Što si ih slao u rat?Da li vam je poznato da je svu Jasenovačku građu pre(o)dao hrvatima?SNjlijedeće-šta briga čovjeka kome su ubili najmilije da li će neko postizati političke poene?Pa zar ne bismo svi sklopili pakt i sa đavolom da se osvetimo onom ko nam je to uradio?Zar je Davor planirao istovremeno sinovu smrt i obojenu revoluciju?Zar se može nazvati obojenom rev nešto što je počelo ubistvom mladog čovjeka?Ko je onda revoluciju započeo?Ako je R.Srpska nastala zato da ovakvi mogu da ubijaju našu djecu,da nas pljačkaju i šenluče,neka ide do đavola i republika Srpska,pardon mi smo već do đavola otišli.

  Reply
 13. Džaba braniš narko kartel od kojeg dobijaš pare i umjesto da se ne ofiraš ovakvim tekstovima, ti si njima sada stavio još jasniju metu na leđa, što je dobro, dobro je što si ispao tako glup, jer sa ovim tvojim idiotskim pisanijem, omogućio si da veći igrači preuzmu posao drogom od kojeg tvoji šefovi se tove poput svinja, pa si možda i time fasovao kaznu koja ti može naštetiti zdravlju, što je još jedna stvar koja je dobra. Uglavnom pokazao si koliko su Duduk i njegova ekipa teški kromanjonci, i lijepo je bilo vidjeti Duduka kako polupijan, šuška kroz zube kao neki omatorjeli kroner iz neke jeftine prigradske birtije,kako je eto problem što se mature ne mogu održati zbog protesta.Nadam se da ćeš kao i ostali kromanjonci poput tebe iz te vaše pećinarske ekipe sojim životom braniti biznis drogom, kako bi vas SIPA mogla pokokati kao piliće, pa tako više ne bi bili na teretu države koju ne priznajete. Zato vas molim, nemojte da ste onih dvije hiljade pušaka uzeli džabe, ipak ste vi narko kartel, ne kao Medehin koji je makar imao nekog stila, jer više ličite na neke kokošare koji su počeli da šmrču iza kokošinjca, ali nećemo sam da idemo na sitna crevca, biće dovoljno vidjeti vas ili u zatvoru ili mrtve u jarku, ja sam za više za ovo drugo.

  Reply
 14. Ljudi, momak je ubijen! Sve ostalo je nebitno, taman da i jeste bio i narkoman, i diler, i nepodoban, i sam crni djavo, mislim da je nesporno da je ubijen! Zar je bilo sta drugo bitno? Zar nije najbitnije da se krivci privedu pravdi?! I sada kazete nije ni prvi ni posljednji, zasto se digla tolika galama. Pa bas zato, da se tome konacno stane na put. Neki su se previse osjetili mocni i nedodirljivi. Zasto uporno vrsite zamjenu teza i medijsko spinovanje, i zasto uporno pokusavate da kriminalizujete cijelu porodicu?! Zaista ne mogu da povjerujem, da svako od nas, ko barem malo koristi svoj mozak, misli drugacije osim da je momak ubijen?! RIJESITE SLUCAJ, PREDAJTE UBICE PRAVDI I SVE OK! Umoran sam od price da je sve usmjereno protiv nase Republike Srpske, cim se neko nesto pobuni protiv vlasti…

  Reply
 15. Poštovani gospodine,

  nisam mislio da se javljam, ali potakla me vaša opaska „intelekt vam nije jača strana“. U najmanju ruku – neukusno, da ne kažem prepotnentno obraćanje ljudima koji su odvojili vrijeme da pročitaju vaš tekst i komentare vaših čitalaca.
  Kao što vam je neko već predložio, odvojite vremena, dođite u Banju Luku i porazgovarajte sa Davorom Dragičevićem, borcem Vojske Republike Srpske, kao i sa Draganom Lukačem, takođe borcem Vojske Republike Srpske, pa onda zauzimajte stavove, izvedite valjane zaključke, dijelite lekcije i ocijenjujte nečiji intelekt. Za Republiku Srpsku se ne sikirajte, znamo se mi i odbraniti i izginuti, ali i pobijediti. Slabo se čega i bojimo, pa zato možda vidite opasnosti i prijetnje u našoj svakodnevnici. Ali ako se već bavite javnim obraćanjem i ovakvim temama, uložite malo truda. Izađite na teren, ugasite TV i izlogujte se malo, pa među narod. Ovo vam je traljav posao.

  Malo se izdignite iz dnevnih dešavanja, nismo mi od danas, ili od juče. Istorija Republike Srpske je jako zanimljiva, proučite je razgovarajući sa akterima i pokušajte da ih razumijete.

  „i ja sam tako marširao nekad, a nikada za sebe nisam mislio da sam budala. Sada znam„

  ja nisam. mnogi nisu. mnogi su vas tad vjerovatno posmatrali sa čuđenjem, a možda vas mnogi i sad tako posmatraju.

  p.s.
  U pokušaju da ispravim jedan „logički čvor„ u vašem tekstu, dodaću da „atlantski okupator„ već decenijama ima apsolutnu vlast u Republici Srpskoj. Da sam Vi, dodao bih – i u Srbiji. ali ne živim u Srbiji, ne provodim duže od nekoliko dana po posjeti, i ne mogu da tvrdim tako nešto na osnovu razgovora sa stotinjak ljudi i informacija iz medija. Za svoju zemlju to mogu da tvrdim, jer moja porodica i ja već 20 godina živimo u toj činjenici.

  Reply
  • Slažem se da i vlast Srbije i Srpske već radi za atlantiste, Dodik je i doveden na vlast kao atlantski čovek. Međutim, nije slučajno što atlantisti stalno ruše ljude koje su doveli. To je zato što u ljudskoj prirodi i prirodi svakog nacionalnog državnog uređenja leži urođeni patriotizam. To se čak i sa Đinđićem dogodilo. Neki Dodikovi lični interesi su se poklopili sa strateškim interesima srpskog naroda, kao što je očuvanje Republike Srpske. Zato Dodik više ne valja. Vučić je dno dna, ali ja sam bio i protiv patkice, koja se borila protiv Vučića i protiv nepravde (fantomke u Savamali). Nije rešenje da najurite mrave bubašvabama a bubašvabe škorpijama. Mislim da ću se isključiti iz ovih komentara sada. Dovoljno je rečeno sa moje strane. Nastaviću da primam komentare ukoliko nisu baš preterano manipulativni, preteći i uvredljivi (bilo ih je)

   Reply
   • Pošteno.

    Samo bih dodao nešto za patkice, štiftunge i nvo kojih ima po cijeloj interesnoj sferi, od Baltika do Egejskog mora – radi se o udruženjima, osobama i grupama za koje je vjerovatno procijenjeno da više koštaju, nego što donose korist i njihove akcije u poslednje vrijeme su blago rečeno sprdačina. Pokušavaju šok taktikom skrenuti pažnju sponzora, od Estonije do Makedonije. Ali čini mi se da keš više ne curi. Kod nas je to uglavnom ekipa koja je radila za SFOR kao mladi prevodioci, a kad je većina SFOR-a prešla na bliski istok, pootvarali su im NVO-ove. Godinama su dobijali novac, živjeli od tog lagodno, radeći uglavnom ništa a mozak koji se ne koristi vremenom zakržlja.
    Moje mišljenje je da će ratna mašinerija imperije sledeći put tražiti sposobnije i uticajnije face od njih. A našim terencima ostaje žal za mladošću, manjak radnog iskustva, obrazovanja i radnih navika na kraju 40-tih… Žalosna je to ekipa. Ima ih i na Trgu Krajine, kao i svuda gdje se nešto dešava. Nedavno su zakonskim aktom najureni iz većine omladinskih udruženja, jer su bliže 5. deceniji života, a držali su upravne odbore i predsjednička mjesta u omladinskim organizacijama. Za mene oni nisu prijetnja, nego socijalna kategorija. Nesposobni za bilo šta osim da uzmu donaciju, a uticaj nemaju ni u rođenoj kući. Ja kad bih htio da proguram neki zakon ili projekat, platio bi im da protestuju protiv tog, jer bih tako po automatizmu dobio podršku svih koji ih poznaju.

    Reply
 16. Andrej, politickih igara i spoljnih uticaja je uvijek bilo i uvijek ce biti. Da ima onih koji ce pokusati da zloupotrebe sve ovo, odnosno sto je vise moguce da iskoriste trenutnu situaciju – IMA. I to nije sporno. To znaju i ocekuju skoro svi (mada, Davidov otac se odmah ogradio od toga i milion puta je javno, izricito zahtijevao da politicari ne prilaze trgu i da nisu dobrodosli s takvim razmisljanjem). I taj Dodik je na isti nacin funkcionisao kada je djelovao k’o opozicija, al’ mnogima je pamcenje zamagljeno. U tom (politickom) svijetu je sve to valjda i legitimno. Medjutim, ovdje je problematika ipak drugacija. A to sa rusenjem institucija i Rep.Srpske je standardna retorika koju Dodik, Lukac i ostatak ekipe iz vrha konstantno forsira pri svakom nezadovoljstvu gradjana. Pa, slobodno pretrazi i naci ces (mnogo prije ovog nesrecnog slucaja) brojne izjave i video zapise na kojim se moze vidjeti da na svako reagovanje ljudi, oko ociglednih sumnjivih i kriminalnih radnji, Dodik (ili Lukac ili vec neko treci) izlazi na taj privatizovani RTRS i prica o nekom rusenju institucija i same Rep.Srpske (ako se ne varam, Dodik je nedavno privatizovao i ATV). I tako svaki put. Ovdje imamo situaciju da je momak pronadjen mrtav. Pod nekim okolnostima, prica s kojom su ovi iz MUP-a izasli u javnost bi mozda i prosla, ali postoji veliki, bas veliki broj rupa u toj njihovoj prici, a sve to je i dovelo do ovoga sto radi Davidov otac, kao i oni koji mu pruzaju podrsku (jer ne moze on sam izgurati ovakvu vrstu problema). Kasnije je to krenulo k’o domino efekat. Krenimo od samog pocetka. Zasto je tu „cuvenu“ konferenciju za stampu vodio covjek koji je zaduzen za teski i organizovani kriminal? Sta je njegova uloga u svemu ovome, ako je ovo nesrecan slucaj (kao sto su oni predstavili)? Negdje je (indirektno) spomenuto da je Ilic sve preuzeo jer je valjda upucen u ovu kompletnu situaciju. Je l’ to znaci da je sve ovo mozda vezano za ljude koji su ukljuceni u ozbiljne kriminalne radnje? Kompletna prica iliti verzija Lukaca i MUP-a je bazirana na snimcima preko kojih su upuceni u Davidovo kretanje te kobne noci. Medjutim, sve sto se izdesavalo izmedju jeste teorija i njihova konstrukcija s kojom su izasli u javnost. I ono sto je najnevjerovatnije u toj njihovoj verziji jeste to da oni tvrde da preko tih snimaka sa brojnih kamera koje se nalaze po gradu znaju sve o tome sta je David radio i gdje je bio, ali, i to veliko ALI, kod svih, bukvalno kod svih kljucnih trenutaka te noci oni nemaju apsolutno nista sto bi dokazalo da se to tako i desilo. Al’ bukvalno nista. David je prema svim dokazima imao brojne povrede koju se zazivotne (dakle, pretucen je dok je bio ziv). Lukac i MUP kazu da trenutno ne znaju kako su nastale te povrede (bar tako tvrde). Dakle, te zazivotne povrede definitivno postoje i tu ne postoji ni najmanje zrno sumnje (brojni podlivi po glavi i tijelu, nastali udarcima nekim tupim predmetom, prema izvjestaju patologa), tvrde da preko kamera znaju sve o Davidovom kretanju te noci, ali nemaju nista sto bi pokazalo ko ga je pretukao i gdje se to desilo! Nije se momak sam od sebe „izlio“ po glavi i tijelu. Dalje, kazu da je pod dejstvom marihuane, alkohola (1.4 promila) i LSD-a upao i upljackao kucu. Na stranu cinjenica da ovdje Zavod za sudsku medicinu uopste nema mogucnosti da radi toksikoloske nalaze i da dokaze prisustvo narkotika, kao i to da bi osoba sa tolikim promilom alkohola u krvi imala velike probleme i da hoda normalno. Opet, oko jednog od najbitnijih dijelova ovog slucaja oni nemaju ni jedan jedini dokaz da se to tako i desilo. Nijedan dokaz koji bi potvrdio da je David bio u toj kuci, jer, gle cuda, Lukac kaze da dokazi sa mjesta zlocina nisu uzeti zbog aljkavosti. Nije odradjen pravi uvidjaj, jer je ovoga sto je trebalo to da uradi mrzilo da izlazi (tako je Lukac rekao na vanrednoj sjednici). Nisu uzeti otisci prstiju, a ukucani su do sada sve dokaze unistili, pa tu vise nista nije ni moguce uraditi. Imaju neki snimak, sa nekom osobom koja uopste ne djeluje da je pod uticajem velike kolicine alkohola i droge, i u sustini to je mogao biti bilo ko, jer se (na snimku) gotovo nista ne vidi, dok postoje odredjene stvari oko nekih poklapanja sto dosta toga dovodi u sumnju (sve mozes vidjeti tamo gdje se to i kaci). Pri cemu, opet valja naglasiti, ne postoji nijedan dokaz da je on uopste i bio u toj kuci. Tehnicki, ne postoje ni dokazi da je ta kuca uopste i opljackana, pri cemu se osoba iz te kuce dovodi u vezu sa teorijom da je ta „pljacka“ izrezirana. Tu dolazimo i do jos jednog kljucnog dogadjaja – „skok“ i utapanje u Crkvenoj. I opet gle cuda, oni nemaju uvid, odnosno uopste ne znaju sta se konkretno desilo u tih nekoliko metara, jer bas taj mali dio (od 20-ak metara) nije zahvacen kamerom, a oni nemaju apsolutno nijedan dokaz sa tog mjesta nesrece koji bi ukazao na nacin na koji je on upao i utopio se u Crkvenoj. U sustini, priznali su da ne znaju da li je sam upao, kako je upao, da li ga je neko gurnuo, itd…Verzija da je sam upao i da se sam utopio jeste moguca pod pretpostavkom da je bio pod velikom kolicinom alkohola i droge (iako se mora naglasiti da apsolutno nijedan snimak njegovog ranijeg kretanja, na kojem se moze potvrditi da se radi o Davidu, ne ukazuje da se radi o veoma pijanoj i drogiranoj osobi), pa je upao u polusvjesnom stanju, ali kako je takav opljackao kucu samo nekoliko minuta ranije? Takva teorija sa samoutapanjem bi mozda i prosla da mu nije pripisana i pljacka kuce, jer su te ukradene stvari bile u njegovim dzepovima (sto je moglo biti i podmetnuto). Ono sto je jos interesantnije jeste uporno forsiranje te price sa utapanjem u Crkvenoj. Pa, to je prakticno kanalizacija(kako kazu, prepuna pacova…pa je cudno da na Davidovom tijelu, nakon 6 dana u kanalizaciji, ne postoji nijedan ugriz pacova), obican „potocic“, u mnogim dijelovima jedva da prelazi glezanj. Ajde, padavine, poplave i sve to, pa je mozda i nadosla, ali i dalje to uopste nije nivo vode u kojoj se svjesna osoba moze udaviti. I opet, gle cuda, neke stvari nisu odradjene, tj. nisu uzeli analizu te vode nakon sto je tijelo izvuceno, a to su pravdali cinjenicom da se hemijski sastav Crkvene konstantno mijenja, iz minuta u minut (s obzirom na to da se radi o kanalizaciji, o otpadu), pa im to ne bi pomoglo. Nesvjesno ili svjesno su izbjegli cinjenicu da je ta smrt mogla nastati utapanje i u obicnoj vodi, sto bi bio dokaz da se on uopste i nije utopio u Crkvenoj. Mislim, mozemo ovako do sutra. Toliko nelogicnosti i besmislica da ne vidim kako sve ovo ima veze sa rusenjem RS!?

  Reply
 17. Ti dečko sebi previše uzimaš za pravo. Neću to nazvati drskošću, neću te nazvati ni provokatorom, mada mi tako djeluješ, ali mislim da dovoljno djubreta imaš ispred svojih vrata a dozvolio si sebi da čistiš ispred tudjih. Ostavi se ti patriotizma i prevelike brige. Ima nas puno koji smo se brinuli za RS kada je trebalo pa ćemo se i sada brinuti. I nemoj muku jednog časnog čovjeka kojeg je zadesila velika tragedija da koristiš u svoje ili nečije svrhe. A ako želiš da znaš malo više o Banjaluci i RS onda dodji pa porazgovaraj sa gradjanima. Nemoj pisati napamet. Pomislićemo da je to citat.

  Reply
 18. – Nekada sam te smatrao za istinskog intelektualca, a ovim tekstom si pokazao da si daleko od toga.
  – Pišeš o nečemu o čemu zaista nemaš pojma i pišeš strašno pristrasno na nivou jednog seoskog komentatora.
  – Dodik i kasta su ekonomski razorili Republiku Srpsku, prodali sve srpske nacionalne interese Hrvatima, jer je i sam Dodik Hrvat(raspitaj se ko mu je bio deda i odakle je).
  – Da Amerikanci žele da skinu Dodika sutra bi to mogli uraditi tako što bi uskratili sredstva MMF-a prema kojem nas je Dodik do grla zadužio.
  I da pitao si koja još ubistva, pošto vidim da nisi sklon istraživačkom novinarstvu:

  Boban Blagojević iz Laktaša,
  Edina Bešlagić iz Doboja,
  Aleksandar Vojvoda iz Banje Luke,
  Goran Davidović iz Bronzanog Majdana,
  Ahmet Bešić iz Novog Grada,
  Mirjana Trbojević iz Banje Luke,
  Borislav Popović iz Prijedora,
  Nemanja Čihorić – Čiha iz Trebinja,
  Borka Ožegović iz Gornjeg Ratkova na Manjači,
  Dimitrije Lazić iz Koprivne kod Oštre Luke,
  Đorđe Milosavljević iz Banje Luke,
  Đorđo Kusić iz Kremne kod Prnjavora,
  Dušanka Teodorović Trivić iz Ljubatovaca kod Laktaša,
  Goran Kotur iz Gradiške,
  Slađana Guduraš iz Srpca,
  Husein Karaić iz Gradiške,
  Ibrahim Ramulić iz Hambarina kod Prijedora,
  Jerina Bilbija iz Prijedora,
  Milan Vukelić iz Banje Luke,
  Meliha Durić iz Vlasenice,
  Mirjana Lovrić iz Banje Luke,
  Mladen Pekija iz Knežice kod Kozarske Dubice,
  Omer Kreso iz Banje Luke,
  Gordana Milisavljević ex Subotić iz Kozarske Dubice,
  Rabija Čaušević iz Kozarske Dubice,
  Ruška Pajić iz Banje Luke,
  Stevan Šućur iz Gradiške,
  Zoran Grahovac iz Šipova,
  Nebojša Čubrilović iz Banje Luke,
  Jasmin Imširović iz Banje Luke,
  Mirko Lovrić iz Banje Luke,
  Milijana Dragišić iz Novog Grada,
  Če­do Đo­kić iz Zvornika,
  Mi­lan Vu­ji­čić iz Gradiške,
  Sta­ka Smi­lja­nić iz Istočnog Sarajeva opština Pale,
  Ra­do­van Grbić – Cule iz Prijedora,
  Ne­de­ljko Ba­balj iz Kalinovika,
  Risto Jugović iz Istočnog Sarajeva opština Pale,
  Novica Lukić iz Višegrada,
  Irena Predojević iz Kozarske Dubice,
  Dimitrije Mito Čučak iz Resavca kod Prijedora,
  Milana Trivić,
  Žana Stojčić,
  Suzana Simikić iz Brčkog,
  Nikola Đurović iz Banje Luke,
  Ivona Bajo iz Bijeljine i
  David Dragičević iz Banje Luke.

  – Davidovo ubistvo je bila samo kap koja je prelila čašu, jer ne možemo više da trpimo da nas ubijaju nekažnjeno, ali ti to ne rezaumiješ, jer pišeš sa distance bez da si i prismrdio u Banja Luku i vidio malo kako stoje stvari na samom terenu.
  Pitam se gdje je onaj nekadašnji Fajgelj i pitam se da li je takav nekada i postojao.

  Reply
 19. …..prvi osumnjičeni opet ostaju oni kojima ta smrt koristi za pokretanje obojene revolucije. Njih sumnjiči osnovno rimsko istražno načelo cui bono – u čiju korist…….“
  Ama covjece da li si ti svjestan koliko ograniceno razmisljas.Ti kroz ovo opravda MUP koji nije svoj posao uradio kako valja.Jel li Lukac sam priznao propuste policije? Pa ko je onda kriv i ko je prvi osumljicen. Uvijek ce se neko okoristiti u tudjoj nesreci u bilokakvim situacijama u zivotu.Mozda je tebi dobro ali nama roditeljima nije. Primjer- Jel sad treba reci vidis BN je sad popularniji od RTRS zbog smrti djeteta i BN je iskoristio priliku..ili treba reci svaka cast BN TV sto je JEDINI mediji koji je prenio realna desavanja u gradu dok su drugi sutili i okretali glavu.
  Pa vidis da su i borci ustali,da su ustali i RVI..ama dosta je narodu vise trpjeti necije licne interese preko svojih ledja. Zasto se niko nije bunio od velikana kad je Hag oslobodio sve osim Srba. Zato sto onog koga treba da bude briga nije se ni pocesao.
  Dajte nam normalne uslove za zivot i sve ce biti uredu. Ovdje je postalo gore nego u Kolumbiji. Na Trgu su majke,ocevi,djeca koji zele da NORMALNO ZIVE. Jesu li to tetoristi? Svugdje je isto i dole i ovdje zato se narod udruzio u muci.Zasto se stalno vracami na rat kad svi znamo da nam je nametnut. Ama 21. Je vjek do kad cemo zuvjeti u proslosti. Kako da ja objasnim svome djetetu koje je VUKOVAC da ne moze upisati Medicinsku skolu jer mu mama i tata nemaju para za štelu.Kako da im kazem da nemamo za sladoled i pizzu jer im tata ne moze naci posao pa zivimo od jedne plate.
  Zalosno je u ovome svemu sto je David morao biti pokretac jedne velike lavine i sto se narod ranije nije probudio. Nije bitno ko je na vlasti nego je bitno da ta vlast razmislja o svom narodu koji joj je dao glas i povjerenje.

  Reply
 20. Opšti utisak je da se jednostavno nisi dovoljno udubio u slučaj, da je vrlo mala verovatnoca da poznaješ bilo koga iz RS, a kamoli da si proveo neko vreme tamo, popričao sa ljudima, posmatrao iz prvog lica svakodnevnicu ljudi koji tamo žive, sto običnih, sto raznih profitera, tajkuna i tajkuncica. Jednostavno, nemas ni izdaleka ni sliku sistema koji u praksi funkcioniše u RS. Vrlo paušalno si izveo zaključke ni iz čega. Za tebe bi bilo korisnp da je sve ovako kako si napisao jer bi se nekako kao deo puzle slozilo u tvoje stavove i uopšte tvoje javno delovanje. Nažalost, mislim da ćeš baš zbog ovog paušala i zaključaka zasnovanih na nagadjanjima i sopstvenoj mašti, pokvariti tu puzlu i urusiti sopstveni kredibilitet. Evo ja npr. ne volim Vučića, ali ako bih sada počeo da iznosim o njemu neistine i paušalno izvedene (ne)činjenice samo zato što ga ne volim, to bi diskreditovalo sve ono istinito što sam izneo o njemu a sto mu se može staviti na dušu. To je ono što ti radiš (pre svega sebi) ovim tekstom.

  Reply
 21. U proteklih nedelju dana, pored vaših komentara, izašla je i jedna kritička reakcija na ovaj članak na nekom portalu.

  Glavna kritika glasi da je moj članak „teorija zavere“. Time je autorka, izvesna Ljiljana Kovačević, dodala još jedan primer za moju tvrdnju da se aktivizam pokreta „Pravda za Davida“ uklapa u prepoznatljivu atlantsku matricu. Dobro je poznato da atlantisti nose tu palicu pod miškom i lupaju čim neko negde mućne svojom glavom: „hej ti, teoretičar zavere, umukni“. U skladu sa tim, nijednim argumentom nije osporila da se Pokret podudara sa receptima i primerima obojenih revolucija, koje su prvi put primenjene baš na Srbima 1999. godine, a od onda su iz beogradske centrale izvezene širom sveta, sa sve prepoznatljivom pesnicom.

  Ali ono što je još zanimljivije u ovom slučaju je što Pokret i sam počiva na teoriji zavere. Da nema zavere, šta bi od Pokreta ostalo? Tek kad se dodaju mračni nagoveštaji da je Davidovova smrt u stvari ubistvo, da je ubijen zato što je nešto znao, da je to samo jedno u seriji ubistava, da je u ta ubistva nekako umešan sam državni vrh Srpske, koji je sva do sada uspeo da zataška, i zataškao bi i ovo, ali se pojavio Pokret koji će sada isterati čitavu zaveru na čistac – e tek tada „Pravda za Davida“ dobija smisao i zamajac kojim pokreće ljude.

  Dakle, zaveru državnog vrha Srpske treba da utuvimo sebi u glavu, dok zavere drugih državnih i naddržavnih vrhova, treba sebi da izbijemo iz glave. Kao i obično, linija selektivnosti je jedina nit koja tragaoca za istinom može da izvede iz lavirinta manipulacije. Pratite selektivnost. Republika Srpska – tu nešto duboko smrdi. Federacija, Hrvatska, NATO i sam Pokret – tu cveće miriše.

  A moralo bi biti sasvim drugačije. Čega smo se nagledali: spontanih demonstracija narodnog gneva ili obojenih revolucija opevanih stihom „strane agenture me izvukle ko majmunčinu“? Ko je poznat po zaverama: državni vrh Srpske, ili atlantski magovi obojenih revolucija? Najzad, ko je poznat po ubijanju srpske dece? Državni vrh Srpske, ma kako bio korumpiran? Ili atlantisti, od čijih operacija pod lažnom zastavom, masovnih mučenja i ubistava su stradali milioni širom planete?

  Srbi su im, uostalom, omiljene žrtve. NATO je prvi put oštrio zube baš na Srpskoj, 1994. prvim borbenim operacijama, a 1995. prvim bombardovanjem. Usledila je prva velika intervencija u Srbiji i Crnoj Gori 1999, praćena prvom obojenom revolucijom u Srbiji 2000. Sve ove dobro dokumentovane, često i lično proživljene istine, navodno spadaju u „teorije zavere“. One druge, kojima se treba podsmevati.

  Čak i životni put Dejvida Petreusa zacrtan je u Srpskoj, kaže njegov biograf. Rukovodio je tajnom jedinicom za hapšenje Srba. Jedna takva jedinica je brutalno pretukla sveštenika Jeremiju Starovlaha i njegovog sina,  u slučaju donekle sličnom Davidovom. Aleksandru Starovlahu, mladom veroučitelju, sve kosti lica bile su slomljene, nekako je reanimiran i izašao iz kome, ali je ostao stopostotni invalid. Počinioci nikada nisu ni otkriveni ni kažnjeni, zna se samo da su pripadali atlantistima.

  Za one koji žele da protestvuju, a ne žele da ignorišu atlantsku komponentu svog aktivizma, Aleksandar Starovlah bi mogao da bude rešenje. Kad se nabraja Pravda za Dženana, Davida… nek se nađe i Pravda za Aleksandra. On nikad nije imao svoje proteste i pokrete. Postavite i njegov slučaj na fejzbuk grupu. Predložite organizatorima da u „Stop nekažnjenim ubistvima“ uvrste i Aleksandrovo nekažnjeno premlaćivanje od kojeg je jedva ostao živ. Od hiljada poslatih prijava, pošaljite koju i za njega, NATO-u, američkoj i britanskoj ambasadi. Ako botujete, a iskreno, predložite da u komentarima pominjete i njegov slučaj. I posmatrajte reakcije. Nemojte ja da vam govorim, steknite svoje iskustvo. A ja garantujem da ćete saznati da su neke žalosti horske i dirigovane, a neke ne smeju da se zucnu.

  U proteklih nedelju dana izašli su i novi članci o atlantskoj pozadini protesta:
  https://www.anfor.org/nastavlja-se-politicka-agonija-republike-srpske/
  http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/politika/aktuelno.289.html:729911-ZELE-DA-OSLABE-UTICAJ-RUSA-Britanska-zamka-za-Dodika
  Ovaj drugi je delom politička propaganda za Dodika (kao što je protest delom politička propaganda protiv njega). Karganović kao i uvek dokumentovan, pa ga zato preporučujem.

  Reply
  • Vi imate ozbiljan problem.
   Inače mogu mišljenje pretočiti u riječ, ali na sve ovo zaista ne mogu.
   Molila bih iskrene članove grupe „Pravda za Davida“ da svojim komentarima ne daju na važnosti dotičnom.
   Ima još tema kojima bi se mogao baviti.

   Reply
    • Sada sam sve više ubijeđen da nemaš pojma šta se dešava sa ove strane Drine i da ispadaš sve smješniji, ovo ti govorim kao jedan od najinformisanih ljudi u Republici Srpskoj.Ta vijest koju si prenio http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=297608 ima svoju uzročno-posljedičnu vezu istu onu koju mi ne vidimo kod Vučića i mislimo da je Mojsije sa ove strane Drine.
     Tu fb stranicu vodi jedan bivši borac VRS, koji je prodao i izdao svoje borce za pare već nekoliko puta zadnjih desetak godina.Svi znaju da dobija pare od Dodikovog režima da piše ovakve bljuvotine, Dodik mu je pozapošljavao svu rodbinu, a sve prenosi psihički bolesnik i kockar Siniša MIhailović koji je nesrećom glavni urednik javne tv kuće Republike Srpske.Par crtica o tom bolesniku:
     https://frontal.rs/urednik-rtrs-osnovao-portaloid-za-stranacke-potrebe-u-doboju/
     Ponavljam pišeš o nečemu o čemu pojma nemaš, to bi bilo isto kao kada bi ja sa ove strane Drine iz sveg srca branio Vučića na osnovu onog što piše Informer i Dragan J. Vučićević.

     Reply
     • Tekst je dobar. Odličan. Slažem se da je bitno i ko ga je pisao. Mnogi moji prijatelji u Srpskoj su me oduvek upozoravali na Dodika. Ali ako ćete one menjati ovima, i sistematski udarati u preostale stubove srpske kao što je policija, mislim da ste potpuno izgubili ne samo strpljenje, već i glavu. Nego, to je već stara vest. Ako si informisan, kako tumačiš poslednju izjavu Davora Dragičevića da neće dozvoliti izbore. Je li to Vučićević ili Dragičević?

 22. Sa jedne strane imamo proteste za koje vi kažete da mogu prerasti u obojenu revoluciju sa druge strane imamo korumpiranu vlast. Kako promeniti korumpiranu i nesposobnu vlast a da to nije obojena revolucija?
  Moramo priznati da nesposobnost jedne vlasti i to što ju je narod zbog svakojakih malverzacija omrznuo ide u korist onima koji hoće obojenu revoluciju.

  Reply
  • Izbori? Protesti koji nisu obojena revolucija – zašto čekate NATO režiju da izađete na ulice? Napuštanje korupcije u ličnom životu? (npr. većina vas koji pišete ovde ste botovi, što je po meni poslednji stadijum korupcije, kada običan čovek daje sve – svoje misli, svoje reči, svoj identitet – a ne dobija ništa, možda neku platicu ili, što kažu u Srbiji, sendvič). Za sve ove probleme sam nudio konkretna rešenja u Srbiji. U Srpskoj ne mogu, nisam državnjanin, ali ni ovde nisam uspeo u javnosti. Okupator je prejak, elita sva upregnuta, narod preslab. Uradio sam dosta u ličnom životu, svojim svesnim izborima, mislim da to nije nevažno. Zapravo i ne možemo postaviti bolji temelj za buduće pobede onoga u šta verujemo, od ispovedanja toga u šta verujemo u ličnom životu. To bih i vama savetovao na prvom mestu.

   Reply
 23. Pošto nema opcije riplaj na riplaj ovdje onda pišem.
  Da te citiram :
  – „Tekst je dobar. Odličan.“ ,
  onda mogu slobodno reći da su i mnogi naručeni tekstovi Vučićevih dežurnih spin majstora i političikih analitičara fenomenalni, da jesu, za onog ko uopšte ne poznaje kontekst i te ljude koji pišu i zašto pišu iste.

  – „Ali ako ćete one menjati ovima, i sistematski udarati u preostale stubove srpske kao što je policija, mislim da ste potpuno izgubili ne samo strpljenje, već i glavu. “
  Otkud ti sama pomisao da neko iz opozicije želi da uruši policiju Republike Srpske, pa upravo su skoro svi iz opozicije bili na ratištu na prvim linijama, dok su skoro svi iz pozicije bili ratni profiteri koji su švercovali deficitarnu robu za vrijeme rata(Sam Dodik i njegov brat su presuđeni za vrijeme rata za šverc cigara i nafte).Sam sadašnji ministar policije Lukač je prvu godinu rata 1992. proveo kao snajperista muslimanske takozvane armije BiH i ubijao je srpske vojnike i civile u opštini Krupa i onda kada je greškom ubio jednog vojnika takozvane armije BiH morao je prebjeći na našu stranu.
  „kako tumačiš poslednju izjavu Davora Dragičevića da neće dozvoliti izbore“
  Otac kome su ubili sina nije sto posto osoba koja stoji skroz na svojim nogama i spremna je svašta da izjavi, samo se sjeti šta si ti bio spreman uraditi i šta si izjavljivao kada ti je centar za socijalni rad priprijetio da će ti oduzeti djecu, a zamisli sad, ne daj Bože, da ti je Vučić ubio neko od djece, šta bi bio spreman i šta bi izjavljivao.

  Reply
  • Vama koji se ovde javljate jedina meta i jedina tema je Dodikov režim. Meni, npr, nikad Vučić nije bio meta po sebi, štaviše je beznačajan, i ne slažem se sa tvrdnjama „ipak mu moraš priznati da je genije za manipulaciju“ i sl. On je prosto jedini psihopata na političkoj sceni koji je bio spreman da za strance odradi najprljavije poslove. Da su našli goreg doveli bi njega. Ja se borim i kritikujem ono što Vučić predstavlja, ono što je loše, a to su pre svega ti strani lutkari, kojima je NATO jedno od lica. Kada se oglase kroz Jankovića, kritikujem Jankovića. Kada se oglase kroz Davora Dragičevića, kritikujem Davora Dragičevića. O njihovom delovanju sam infromisan dovoljno dobro da ponekad, kad baš zagusti, upozorim i druge. Ali gle čuda, kao zidu da govorim. Svi komentatori, verovatno isključivo botovi, bez izuzetka, ignorišu očigledno manipulisanje smrću jednog mladića po stoput viđenom receptu obojenih revolucija, usmereno direktno na policiju Srpske, koja je jedini aparat sile nad kojim Srbi u BiH zadržavaju suverenitet, i sa te strane prva meta u udžbenicima obojenih revolucija. Ministar policije je u tome nebitan. Ako imaš nešto protiv njega, kritikuj ga, smeni ga, radi šta znaš sa njim, tvoja stvar. O tome ništa ne znam niti sam pisao o tome, niti je to ovde tema. Da primenim tvoje poređenje sa Srbijom – to bi bilo kao kad bi mi rekao: pošto kritikuješ patkicu ti si za Vučića, zar ne vidiš šta Vučić radi a patkica se bori protiv njega… Još nešto. Ako je režim dovoljno korumpiran, obojene revolucije ipak neće biti, jer će njeni organizatori napraviti dil sa režimom i tako ostvariti sve svoje ciljeve. Ali mislim da glavni protivnik, u ovom slučaju, ipak nije režim.

   Reply
 24. Ako za svaki protest nezadovoljnih građana govorite da je obojena revolucija bićete kao dečak koji je vikao vuk vuk.Siguran sam da će neko u Srbiji predstojeće proteste povodom poskupljenja goriva okarakterisati kao pokušaj svrgavanja vlasti i kao obojenu revoluciju.
  Protesti su legitiman oblik izražavanja nezadovoljstva.
  Kada im pomenete izbore ljudi često kažu da su namešteni i da se izborima ne može ništa promeniti.

  Što se tiče korupcije, Kina je korumpirana zemlja pa opet imaju rast. Ne kažem da je korupcija dobra ali nije ni presudna.

  Reply
 25. Pravi protesti postoje, i sam sam neke pokretao, zato i govorim ovo što govorim, jer znam da se njima prostor ne daje, već uzima. Dakle, lošu si priču izabrao: ovo je ono kad ućutkuju dečaka koji viče „car je go“. Matorijeg, olinjalijeg i očiglednijeg kurjaka od Pravde za Davida nećeš videti skoro. Osetiš mu smrad pre nego što ga ugledaš. Naravno, kad i tebi skoči za gušu, nećeš se više praviti da ga ne vidiš, a meni tada neće biti drago što sam bio u pravu, nego će mi biti žao, beskrajno žao, što je moj narod opet prevaren i poražen na istu glupu foru, i što opet ništa nisam uspeo da učinim, iako sam sve unapred znao. Ko zna, možda je i lakše vama koji birate da ignorišete očigledno tako da vas svaki put iznenadi. Možda je to neki psihološki mehanizam naroda kojeg su samo u prošlom veku tri puta zaredom ista braća klala. I svaki put smo, kao, bili iznenađeni. Valjda je tako lakše nego kad stalno iščekuješ. Mada, ja više volim baš ono rešenje koje je napravilo Srpsku. Budeš spreman i staneš im na put.

  Reply
 26. andrej,prije svega nisam tamara,ali se oglasavam preko stranice moje drage(pa kao i da jesam)!kakav je bandit(ocijena njegovih karakternih osobina) petreus je dobro znano,nazalost i kakav je profesionalac(veoma dobar)!e,upravo smo tu kod profesionalizma i patriotizma( ili rodoljublja ako hoces),oni koji su ubili davida,a to cijela banja luka,nisu ni jedno ni drugo!ni jedno ubistvo nisu u stanju da prikriju(naravno,ne smatram da je to moralno,ali petreus je barem 20% ubistava koje je pocinio uspijesno prikrio,ostale prosto nije htio,a ni mogao,svi su vidjeli avione i rakete i sl.),a da su neprijatelji svoje zemlje jasno je iz dosadasnje aktivnosti recimo upravo dragana lukaca,koji je 1997 godine,sa oklopnog transportera petreusove vojske rusio republiku srpsku i njeno legalno izabrano rukovodstvo(preko 80% glasova na izborima 1996g.)!u banjoj luci rano ujutro 18.03,samo nekoliko casova nakon davidovog nestanka,pocela je velika policijska akcija u kojoj su desetine operativaca,sa opremom „pocupali“ sve nadzorne kamere,provalili u vise poslovnih objekata i izuzeli svu opremu za nadzor,pricinivsi pri tome ogromnu stetu i to duz cijele zasad jos uvek hipoteticke trase davidovog kretanja(pa zar ti to vec nije dovoljno za odredjene zakljucke)!adrej,znas kako je petar kocic definisao istinskog patriotu,znas ti to sigurno,ali da te podsjetim kao:“gladan poput psa i hrabar poput psa“,a ovaj olos koji branis se svakako ne uklapa u ovaj profil!pokusaj zaboraviti i petreusa i sarpa i s.popvica,pripadnici korumpirane vladajuce klike u banjoj luci,pocinili su tesko krivicno dijelo(nedjelo) i treba da odgovaraju i odgovarace,pa i po cijenu propasti RS-a!P.S-ti glupaci su trebali znati u kakvom vremenu zivimo,u vremenu u kojem sateliti i uredjaji spregnuti sa najsavremenijim softverima za tili cas sve rascivijaju!

  Reply
  • Pod jedan ne branim ih. Pod dva ne verujem ti. Toliko sam se naslušao neverovatnih teorija koje ne mogu nikako da proverim, i za koje nema nikakvih ne samo dokaza, već ni indicija, sem gomila anonimnog teksta na internetu. Ono međutim što sam mogao da proverim od vaših tvrdnji, proverio sam, i to me je dovelo do saznanja da lično Davor Dragičević laže i manipuliše smrću svog sina. Voleo bih komentar na to, što ovde jesmo proverili, a ne samo na neproverljive stvari. A ako želiš kritiku vlasti Srpske, daću ti jednu realniju. Vlast je jedan od osnovnih stubova operacije „Pravda za Davida“, uz Petreusa, oca manipulatora, botove, društvene mreže i medije. Samo uz njihovo saučešće moguće je dobiti ovoliki prostor. U Beogradu se otkazuje i jednosatno roditeljsko okupljanje, a u Banjaluci se okuplja nedeljama. U Beogradu se hapsi za nekorektan SMS, i vraća kući u kovčegu, a ovde se sa trga danima izvikuju najgore klevete stožernim ustanovama i čelnim ljudima Republike, diže se panika, ometa istraga, preti se ustavnom poretku (neće biti izbora, ja vam neću dati, dolazim po vas i sl.)… I? Nikom ništa! To je zato što država, umesto da radi svoj posao, radi sebi o glavi zajedno sa Dragičevićem. I onda ti pričaš o policiji koja čupa kamere?! Pa dovoljno bi bilo da za početak jedan dan ne izdaju dozvolu za okupljanje. Ili da privedu Davora, npr. zbog iznošenja detalja istrage koja je u toku. Dodik jeste odgovoran za ovu psinu, ali ne onako kako vi pričate. I zavera postoji, ali ne ona o kojoj vi govorite. Zavera je skovana za destabilizaciju Srpske i srpskog naroda uopšte (bitno je i u kontekstu pritisaka da se reši Kosovo). Potpuno su nas razmontirali, opet. Pokazali su nam pesnicu, otpevali pesmicu, i mi cupkamo i vrtimo se na njihovim koncima kao marionete sa šupljim drvenim glavama. Sve je rijaliti, sve su lajkovi. A gde su lajkovi za očuvanje Srpske, Kosova, bilo čega? Gde je tu pravda? Nema je. Pravda će biti ono na šta vi botovi i vaši Petreusi, Dragičevići i Dodici uperite prstom. Samo da znate da nas ima koji vas čitamo sve vreme, kao otvorenu knjigu, i ako bi Bog dao malo zamaha nama, kao što je dao vama, otresli bismo vas kao slinu očas posla. Ali slava Bogu, njegova sveta volja je u ovom trenutku drugačija. Naše je trenutno da ćutimo, trpimo i stradamo. Ja evo imam ovaj blog, i ove komentare, pa ponešto napišem, poneko pročita, uglavnom po službenoj dužnosti. To je sve. Za nas skoro neće biti pravde, dok se ne spusti sa neba, a istina nikne sa zemlje, što bi rekao jedan drugi David.

   Reply
 27. Čitam komentare i ne mogu se dovoljno načuditi stranačkoj zaslepljenosti pojedinaca. Postaviću niz logičnih pitanja:
  – Ko plaća ove proteste?
  – Ko je organizovao ovu halabuku?
  – Zašto se ne objasni problematično ponašanje sada pokojnog Davida?
  – Zašto su se uplele političke stranke?
  – Zašto je sve pokrenuto baš u izbornoj godini?
  – Kako to da se umešaju muslimani iz Pederacije?
  – Dokle će čitati bljuvotine tzv. novinara Slobodana Vaskovića i Nebojše Vukanovića?
  – Kako to da se iznose optužbe bez ikakvih dokaza?
  – Zašto se ne istraži do kraja smrt Srđana Kneževića sa Pala ili Mauzera iz Bijeljine kada se zna da su došli do imena ratnih profitera koji su bili u najužem okruženju Radovana Karadžića u vreme rata?
  – Zašto se niko iz Saveza za rikverc nije oglasio zbog naoružavanja i vojne obuke islamista u Pederaciji?
  Mogao bih da postavim još niz pitanja ali mi se čini da je ovo dovoljno za početak.

  Reply
  • @Milan St. Grujić čitam tvoj komentar i ne mogu se začuditi koliko nam solite Vi pamet sa one strane Drine a da nemate pojma šta se ovdje dešava tu mislim i na autora ovog teksta.Samo se treba sjetiti kako je završilo soljenje pameti Srbima u Krajini i na KiM i zato ako ne živite ovdje i nemate pojma šta se ovdje dešava nemojte molim Vas misliti da ste nešto pretjerano pametni i upućeni.
   Evo ja npr. znam toliko toga o Vučićima i Aleksandru i Andreju, ali nikom ne solim pamet da kažem šta treba da radi, bacim tu i tamo koju kritiku, ali to je to.
   Sada da se vratim na ovaj niz tvojih takozvanih logičnih pitanja koji je razotkrio koliko nemaš pojma šta se dešava sa ove strane Drine.
   – Proteste ne plaća niko, ljudi se okupljaju na trgu i za to nisu potrebne pare, ozvučenje i dron koji povremeno fotka su donijeli simpatizeri skupa, znam ih obojicu iz Banja Luke momci i zbog toga imaju mnogo problema.Otac ubijenog Davida je otvorio žiroračun da bi angažovao advokate kada počne suđenje i simpatizeri iz grupe koja broji preko 300 000 članova uplaćuju novac na taj račun za pravnu borbu, do sada je skupljeno oko 15000 evra i Davor je skoro pokazao izvod iz banke i pokazao je da nije potrošena nijedna marka do sada.
   – Fenomen je da se jedan protest održava već tri mjeseca bez dana pauze(koliko znam to se nikada nije desilo na prostoru bivše SFRJ), tako da samo to je po sebi dovoljno da ga prenesu svi regionalni mediji.
   – Problematično ponašanje pokojnika, gdje si to saznao iz Dodikovih medija, pokri se nečim molim te na ovakvku sramnu konstataciju.
   Uzmimo hipotetički da je Andrej Fajgelj učinio neki incident kada su prijetili da će mu oduzeti djecu prije jedno dvije godine i da nakon tog incidenta u Informeru preko cijelih novina osvane naslov Andrej Fajgelj pod uticajem alkohola, marihuane i spida pokušao da zapali centar za socijalni rad ti bi povjerovao, koliko vidim da bi, ali dobro izrazito neinteligentni ljudi vjeruju takvim medijima.
   – Političke stranke žele uvijek da uberu svoj interes na svakom većem događanju, sasvim normalno od politike kao najstarijeg zanata.
   – Zašto su ubili Davida baš u izbornoj godini, ne znam pitaj ministra policije Lukača, vjerovatno on zna sve.Droga u Banjaluci je trenutno najjeftinija i najdostupnija na čitavom Balaknu, da li ti to nešto govori, očiglendo ne, jer nemaš pojma šta se ovdje dešava.
   – Muslimani uvijek gledaju u tuđe dvorište, jer se raduju svakom talasanju i problemu kod nas.
   – Dokle ćete čitati RTRS koji je državni medij, kojeg svi plaćamo, a koji je na nivou Informera, ako želiš o ovome da diskutujemo slobodno, imam more informacija, a koliko vidim ti nemaš ništa i nemaš pojma i pametuješ o nečemu o čemu pojma nemaš.
   – Neke od optužbi su neosnovane ,a neke su krajnje osnovane.U nekom od komentara sam okačio spisak od nekoliko desetina neriješenih ubistava u Republici Srpskoj zadnjih godina od kojih su mnoga direktno vezana za vladajući proustaški(ako hoćeš možemo i ovome da diskutujemo o ovoj tezi) režim.Davidovo ubistvo je samo kap koja je prelila čašu, narodu je dosta da ubijaju ljude, da se bahate i da prolaze nekažnjeno.
   – I ja bih volio da se istraži, ali svi ti ljudi su sada u Dodikovoj stranci, samo su promjenili dresove.
   – Ministar iz saveza za promjene na državnom nivou Dragan Mektić je prije dvije godine organizovao najveći pretres i blokadu Gornje Maoče(najpoznatijeg vehabijskog uporišta) ikad i nađena je velika količina oružja, ali te stvari nećeš moći da pročitaš u Informeru, pošto vidim da se informišeš iz takvih medija.

   I još nešto veliki Dodikovi branioci, pripadnici takozvane Srbske časti, su skoro ufotkani sa Srebreničkim koljačem Naserom Orićem, inače bivšim tjelohraniteljem Slobodana Miloševića:
   http://www.zurnal.info/upload/images/naser%20igor_Fotor.jpg

   Još mi je nešto krajnje interesantno da je ovaj tekst Andreja Fajgelja bio okačen na sve fejsbuk stranice prorežimskih medija odmah nakon objavljivanja.Kako to da se kači tekst nekoga koga u Republici Srpskoj zna veoma mali broj ljudi, rekao bih izrazito mali broj ljudi i još da pritom neko redovno čita tvoj blog.Ne kažem da je Fajgelj dobio pare da napiše ovaj tekst, ali otvoreno sumnjam da jeste.

   Reply
   • Kako si uspeo da se raspišeš po tačkama a da zaobiđeš ključna pitanja koja su već proizašla iz diskusije. Poput: Ko laže, vi ili nalaz? Ili: Zašto Davor politizuje smrt svog deteta?

    Reply
    • Buraz, samo ti piči po tekstovima i ne obraćaj pažnju šta mlate ovi iz SAVEZA ZA RIKVERC. Ja sam samo postavio logična pitanja i ništa više 🙂

     Reply
 28. @Aljoša

  1. Ko je imao motiv da ubije Davida Dragičevića?

  2. S kim se David družio, kakva su saznanja o njemu kao ličnosti?

  3. Kakvu je ISTRAGU sproveo Davor Dragičević:

  -koliko je svedoka ispitao;
  -kojeg je patologa angažovao;
  -kakve je materijalne dokaze prikupio;
  -do kakvih je video-snimaka došao sa kamera po gradu;
  -do kakvih je podataka došao o kretanju i komunikaciji telefona svoga sina;
  -kakvi su rezultati ostale digitalne i veb forenzike;
  -itd.

  Pošto je, i pre nego što je skupio ozbiljne pare, pokrenuo stvar, do sada je morao da dođe to rezultata.

  Ako nije došao do rezultata, KAKVA JE RAZLIKA IZMEĐU NjEGA I POLICIJE!?

  Po toj priči, i policija i on prikrivaju dokaze.

  Evo, ja umesto Fajgelja odgovaram da bi on objavio do kojih je dokaza došao.

  I da, spomenuo si klovna Mektića.

  Živ bio, kakvi su to spektakularni razultati njegove borbe protiv vehabija?

  Javljaj:

  -koliko ih je pohapsio;
  -koliko osudio;
  -koliko je arapa izgubilo nelegalno BiH državljanstvo;
  -koliko ih je proterano;
  -koliko zapraćeno prilikom odlaska u Siriju;
  -koliko uhvaćeno prilikom povratka;
  -koliko je oružja zaplenjeno?

  Slobodno javi!

  Reply
 29. Nastavak političkog aktivizma: dva ultimatuma (!) skupštini Srpske u kojima se traži udaljavanje 12 lica iz javnih institucija, koja „neka slobodno počnu misliti od čega će živjeti“ a poslanicima „koji zauzmu drugačiji stav“ grupa preti da će „borbu proširiti i na njih“. http://www.6yka.com/cyr/novost/140862/grupa-pravda-za-davida-narodnoj-skupstini-rs-ovo-su-nasa-dva-ultimatuma
  Pri tome, Skupština ni nema mandat za udaljavanje tih lica. Grupa kao jedinu konkretnu adresu navodi fejzbuk.
  Davor Dragičević nastavlja da surfuje na kovčegu svog sina. Sve ostalo mi je jasno, jedino mi njegov karakter nije jasan. On je u čitavoj ovoj drami najtragičnija figura, jer je izdao ulogu oca. On je jedini mogao i morao reći ne na takvo poigravanje sa smrću svog sina. Zar je moguće da nije ni primetio, da samo broji lajkove i sluša huškače i ramenotapšače?
  Uopšte sam nemoćan da shvatim sve te gmazove i hulje kojima sam okružen, iako sam toliko puta na svojoj koži osetio njihove ujede. Pretpostavljam da se takvi karakteri dobiju kad sa jedne strane ukloniš sve inhibicije a sa druge uhvatiš čoveka u svoje kanale i merila slave i uspeha. To je suština ove liberalizacije: stvaranje čoveka koji je beslovesna ništarija i bezobzirna hulja, spreman na sve, ni za šta. Za fejzbuk.

  Reply
 30. Šta radi raja? Ćuti.
  Za koji novas i ko je finansirao ova dva sm..da(Srđan Spasojević i Aleksandar Radivojević) režirala i ova druga dva sm..da glumela u filmu. Mislim da je ova tema baš malo obrađena. Da je ostalo i malo patriotizma u ljudima ovi ološi ne bi šetali Srbijom više.

  Reply
  • Andrej mili brate, zar tebi nije jasno da Davor govori ono što mu Vasković ili Boro Radovanović pišu?

   Reply
 31. 25.7.2018. Baš kao za vreme rata: državni vrh Federacije protiv državnog vrha Srpske, policija Federacije protiv policije Srpske. „Mektić: Vrh Republike Srpske iza ubistva Davida Dragičevića“ http://rs.n1info.com/a406873/Svet/Region/Mektic-Vrh-Republike-Srpske-iza-ubistva-Davida-Dragicevica.html

  Uvek treba napomenuti da je danas policija Srpske njena jedina oružana snaga, pa time i prva meta svakog ratnog dejstva, konvencionalnog ili ne. U vreme prošlog rata, muslimansko-hrvatska strana, potpomognuta sa Zapada, masovno je koristila propagandna ratna sredstva: spinovanja, lažne vesti, teorije zavere (koncentracioni logori, masovna silovanja, Srbi ugradili muslimankama pseće embrione, Srbi podmeću deci igračke sa bojnim otrovima…) Zapravo, to je bio – i ostao – osnovni oblik ratnih dejstava protiv Srpske.

  Reply
 32. Sramota šta, kao prvo, otac 4 djece govori o borbi pa tek onda kao čovjek za kojeg očekujem da zna kako je nepravden život na Balkanu i kakve podjele zakona imamo između siromašnih i bogatih. To što se pojedini političari petljaju u grupu, ne znači da nije bilo ubistvo i da mup RS ne zna ništa, a znaju i te kako. Svi spominju rušenje RSa, institucija, upetljanost politike, ostale neosnovane priče, ali ajd da sve to zanemarimo, šta je sa tim da je dečko ubijen i da se zna ko je i nikom ništa? Prije nego ovako napišete dođite u BL i popričajte sa drugom stranom pa onda dijelite mišljenje, osim ako nije članak naručen, to je druga stvar. Ovo govori neko ko nije politički aktivan, neko ko ima djecu i neko ko je od prvog momenta nastanka grupe tu. Nije onako kako režim govori i njihovi mediji. Zamislite da vam dijete ubiju i da su vam ruke svezane i da apsolutno ne možete ništa uraditi da ubicu/e uhvatite, a znate ko su? Da li bi prozivali? Da li bi nekad opsovali? Da li bi vikali? Da li bi plakali? Samo to pomislite i stavite se u tu ulogu. Ova borba od prvog momenta ima jedan cilj, ako taj cilj bude ostvaren, a to je osuditi ubice i sve ovo prestaje. Jednostavno je.

  Reply
  • Tvrdite da Pokret zna ko su ubice. Otpočetka, mesecima, Pokret to ponavlja i najavljuje da će ih razotkriti. A uporno ih prikrivate. Gori ste od zavere za koju optužujete policiju. Jer ako policija i može po komandnoj liniji da zaćuti, kako je moguće ućutkati ožalošćene roditelje i stotine demonstranata koji samo o ubistvu pričaju dan za danom, stotinama dana, a da niko nikad ne oda nijednog ubicu? Ako se neko od lidera Pokreta i plaši krivičnog gonjenja, npr. za klevetu, šta vas, anonimne botove, sprečava da na sav glas objavite ko su ubice? Raskrinkajte ih odmah u odgovoru na ovaj komentar. Prestanite sa prikrivanjem. Ali znamo i vi, i ja, i svi koji čitaju, da se to neće dogoditi. Jer sve je ovo fol. I žalost, i informacije, i obećanja, i borba, i osude, i imena… Sve.

   Reply

Ostavi komentar.