Povratak antisrpske fotografije

Na naslovnici Tajma 1992. godine je izašla ”fotografija koja je prevarila svet”, predstavljajući Srbe kao zločince, a muslimane kao žrtve koncentracionih logora, iako je istorijska stvarnost bila sasvim suprotna. Bio je to prelomni trenutak u izbijanju antisrpske histerije u svetskim medijima. Ko četvrt veka kasnije obnavlja staru laž?

isaija

Da sa fotografijom nešto nije u redu prvi je primetio nemački novinar Tomas Dajhman. Golim okom je primetio da se logoraši nalaze sa pogrešne, spoljašnje strane žice. Analiza snimaka je razotkrila da je televizijska ekipa ITN na čelu sa autorkom Peni Maršal izrežirala scenu kako bi kadar podsećao na prizore iz Jasenovca i Aušvica, iako ništa u toj paraleli nije odgovaralo stvarnosti. Baš naprotiv, dok su u Jasenovcu stradali Srbi u rukama hrvatskih i muslimanskih ustaša, u ovom logoru nije bilo ni fabrike smrti, ni bodljikave žice, ni neuhranjenih logoraša.

Time Hoax

Prevaranti su uhvaćeni sa rukama u vreći. O čitavom lažiranju postoji obimna dokumentacija. Film ”Presuda” Mihajla Ilića preveden je i na engleski jezik.

Dvadeset i četiri godine kasnije, sramnu prevaru su oživele srpske NVO: Inicijativa mladih za ljudska prava, Libek, Fond za humanitarno pravo, Civil Rights Defenders, Centar za evroatlantske studije i dr.

Goran Miletic Antiserbian HoaxOve organizacije su ujedno zastupnici NATO i LGBT prava u Srbiji. Goran Miletić iz Civil Rights Defenders je aktivista o kojem sam pisao u knjizi ”Posle Vučića”, koji je prvi otvoreno zahtevao uvođenje istopolnih brakova i usvajanja dece u Srbiji. U istoj knjizi sam opisao i licemerje Libeka, organizacije koja se navodno bori za slobodno tržište, ali ćuti kada nam evroatlantisti zabrane izvoz u Rusiju.

Aktivisti Inicijative mladih za ljudska prava su organizovali rasistički pomen za žrtve Srebrenice, zabranjen za srpske žrtve. U Prištini su sa Aljbinom Kurtijem dogovarali akcije ”čišćenja” po Srbiji. Nataša Kandić iz Fonda za humanitarno pravo je cenzurisala knjigu ”Srebrenička podvala” u Domu Vojske. Jelena Milić iz Centra za evroatlantske studije je ustvrdila, u inat fizici, da uranijum nije radioaktivan.

Poslednjih dana pomenuti aktivisti su organizovali proteste u Beogradu, manipulišući nezadovoljstvom naroda za promociju sebe i svojih ciljeva kao 5. oktobra 2000. O tome je Beogradski sindikat pevao: ”Strane agenture me izvukle k’o majmunčinu, da napijem se suzavca, da nam sjebu državu.” Na protestima koriste novi međunarodni znak bunta, žutu patkicu.

Finansiranje ovih organizacija je posebna kontroverza. Njihovi budžeti se mere milionima dolara dobijenim od Rokfelera, Soroša i različitih evroatlantskih fondacija, ali i iz budžeta Republike Srbije, dakle od novca nas, poreskih obveznika.

Umesto da antisrbizam iz devedesetih stigne pravedna osuda, on se vraća istom žestinom, sa istim manipulacijama i zamenama zločinaca i žrtava. Najgore je što nas antisrpska mržnja nije ujedinila, već laži sada dolaze iznutra, od agenata i korisnih budala među nama. Oni imaju sva sredstva (na latinskom media) i moć, a mi nikakva. Pokušavao sam da nađem sredstva za borbu za istinu, nisam uspeo.

Ali laž i istina nisu pitanje sredstava i moći. Onima koji pokušavaju da ih zamene, svemoćni Bog preko svog proroka poručuje: ”Teško vama!”

Povezani članci

Odgovor Vučiću: revolucija se revolucijom izbija Prvi srpski naprednjaci iz 1881. bili su bespoštedni evroreformatori koji su Srbiju predali strancima. Zvuči poznato?...
Postavljanje ćiriličnog natpisa na KCNS Stoga, u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom, postavljam ćirilički natpis na Kulturni centar Novog Sada....
Zajedno protiv ”kulturnog” totalitarizma! U prošlom Kulturnom dodatku Politike napala su me trojica. U današnjem odgovoramo nas sedamnaest: dosta govora mržnje!...
Orao i svinja, ili naša braća podmićena od Turaka Ovu Njegoševu pesmu koristiti kao protivotrov za ispiranje mozga, ukoliko ste bili izloženi uticaju rijalitija, tabloida, starleta, premijera...
Ako može FejSBuk može i SrBSki Na Fejsbuku se opet pokrenulo pitanje srpski ili srbski. Kao doktor filologije, imam idealan argument za tu raspravu....

Ostavi komentar.