Повратак антисрпске фотографије

На насловници Тајма 1992. године је изашла ”фотографија која је преварила свет”, представљајући Србе као злочинце, а муслимане као жртве концентрационих логора, иако је историјска стварност била сасвим супротна. Био је то преломни тренутак у избијању антисрпске хистерије у светским медијима. Ко четврт века касније обнавља стару лаж?

isaija

Да са фотографијом нешто није у реду први је приметио немачки новинар Томас Дајхман. Голим оком је приметио да се логораши налазе са погрешне, спољашње стране жице. Анализа снимака је разоткрила да је телевизијска екипа ИТН на челу са ауторком Пени Маршал изрежирала сцену како би кадар подсећао на призоре из Јасеновца и Аушвица, иако ништа у тој паралели није одговарало стварности. Баш напротив, док су у Јасеновцу страдали Срби у рукама хрватских и муслиманских усташа, у овом логору није било ни фабрике смрти, ни бодљикаве жице, ни неухрањених логораша.

Time Hoax

Преваранти су ухваћени са рукама у врећи. О читавом лажирању постоји обимна документација. Филм ”Пресуда” Михајла Илића преведен је и на енглески језик.

Двадесет и четири године касније, срамну превару су оживеле српске НВО: Иницијатива младих за људска права, Либек, Фонд за хуманитарно право, Civil Rights Defenders, Центар за евроатлантске студије и др.

Goran Miletic Antiserbian HoaxОве организације су уједно заступници НАТО и ЛГБТ права у Србији. Горан Милетић из Civil Rights Defenders је активиста о којем сам писао у књизи ”После Вучића”, који је први отворено захтевао увођење истополних бракова и усвајања деце у Србији. У истој књизи сам описао и лицемерје Либека, организације која се наводно бори за слободно тржиште, али ћути када нам евроатлантисти забране извоз у Русију.

Активисти Иницијативе младих за људска права су организовали расистички помен за жртве Сребренице, забрањен за српске жртве. У Приштини су са Аљбином Куртијем договарали акције ”чишћења” по Србији. Наташа Кандић из Фонда за хуманитарно право је цензурисала књигу ”Сребреничка подвала” у Дому Војске. Јелена Милић из Центра за евроатлантске студије је устврдила, у инат физици, да уранијум није радиоактиван.

Последњих дана поменути активисти су организовали протесте у Београду, манипулишући незадовољством народа за промоцију себе и својих циљева као 5. октобра 2000. О томе је Београдски синдикат певао: ”Стране агентуре ме извукле к’о мајмунчину, да напијем се сузавца, да нам сјебу државу.” На протестима користе нови међународни знак бунта, жуту паткицу.

Финансирање ових организација је посебна контроверза. Њихови буџети се мере милионима долара добијеним од Рокфелера, Сороша и различитих евроатлантских фондација, али и из буџета Републике Србије, дакле од новца нас, пореских обвезника.

Уместо да антисрбизам из деведесетих стигне праведна осуда, он се враћа истом жестином, са истим манипулацијама и заменама злочинаца и жртава. Најгоре је што нас антисрпска мржња није ујединила, већ лажи сада долазе изнутра, од агената и корисних будала међу нама. Они имају сва средства (на латинском media) и моћ, а ми никаква. Покушавао сам да нађем средства за борбу за истину, нисам успео.

Али лаж и истина нису питање средстава и моћи. Онима који покушавају да их замене, свемоћни Бог преко свог пророка поручује: ”Тешко вама!”

Повезани чланци

Клинтон нас није повезао Маркетиншки стручњаци окитили су Београд сликама Била Клинтона који дува у саксофон како би рекламирали нову серију „Деведесете: Деценија ко...
На самиту НАТО наш министар пресамитио Србију И сви нам се смеју док нам прилазе са леђа.
Шта се крије иза изненадног подстицања рађања? До сада су све мере власти биле усмерене против родитеља.
Шта сам научио реагујући против Столтенберга на интернету? Схватио сам, покајнички, колико је смешно супротстављати се окупатору преко његових медија. То није борба против окупације, већ план окупаци...
Пре годину дана сам ухапшен због овог видеа Сваки дан могу опет да дођу по мене. Још увек ми прети пет година затвора.

Остави коментар.