Odgovor Nikoli Tanasiću: ko nije konformista – ekstremista

Iz poštovanja za mladog mislećeg čoveka, odgovoriću mu.

Moj rodoljubivi poznanik Nikola Tanasić se javno pridružio Vučiću, Blicu, Informeru i kome sve ne u optužbama da sam ekstremista. Zbog takvih optužbi sam pretrpeo progone koji me verovatno čine državnim neprijateljem broj jedan (sem ako znate još nekog kome preti pet godina zatvora zbog stavova na internetu).

Posle suđenja, hapšenja, zaplene sredstava za rad, ostale progone sam prestao da brojim. Navodim samo jedan primer kako, paralelno sa državnom represijom, novinari nameštaju ”ekstremisti” otkaz sa fakulteta:

Zanimljivo, ti novinari su posle i sami ostali bez posla i zato su krenuli da protestvuju, u svojstvu opozicije. O protestima te i takve opozicije Tanasić je napisao: ”poslovično ekstremni Andrej Fajgelj nazvao je sve učesnike u protestima ’NATO opozicijom’”.

Zatim je na Tviteru bio dovoljno ljubazan da objasni zašto konkretno smatra da sam ekstremista:

 1. Nazvao sam proteste ”NATO opozicijom”
 2. Rekao sam ”ko meni oduzme dete ubiću ga”
 3. Pozvao sam na Fejsbuku na naoružavanje

Bio je to prvi put da mi neko obrazloži zašto sam ekstremista. Tako da konačno imam na šta i da odgovorim. Moj odgovor je sledeći. Vi se slobodno pretvarajte:

 1. da NATO okupator nema kontrolni paket akcija u vlasti i opoziciji
 2. da je normalno da nam država oduzima decu
 3. i iskopavajte kojekakve gluposti da pronađete ”ekstremiste” (inače, da, građani imaju pravo, a po meni i interes, da budu naoružani)

Istina je drugačija. Istina je da su našim mnjenjem zavladali konformisti koji će progutati i oćutati sve – i okupaciju države, i oduzimanje dece –  samo da bi zadržali svoj komfor. Oni su savršeno politički korektni, pristaće na svaki kompromis pre nego na sukob, uvek će reći da, nikad ne. U današnjoj Srbiji samo takvima je dozvoljeno da napreduju. Isključivo konformisti formiraju političku, intelektualnu, i medijsku elitu Srbije. Sa svojih položaja zatim nameću konformizam kao jedini prihvatljivi model, i sami sebe zasipaju pohvalama.

Šta se dešava sa retkim disidentima koji se usude da budu nekonformisti? Da stave istinu, pravdu, vrednosti ili bilo šta – makar svoju decu – iznad svog komfora i diktirane političke korektnosti?

Takve će konformisti proganjati i zatrpavati osudama. To su ”ekstremisti”.

Da li ja bacam bombe? Ne, to radi NATO.
Da li ja otimam decu? Ne to rade Vučić i Janković.
Da li sam odjednom pukao?

Ne, dugo i strpljivo sam pisao, govorio i organizovao događaje na kojima sam argumentovano upozoravao na ludilo i pozivao na razum. Ali to niko nije slušao. I danas se svi ponašaju kao da se to nije dogodilo. Zašto? Zato što je glas razuma sistematski ućutkivan i nadglasavan. Čuje se tek kad se pretvori u krik.

To se dogodilo kada je vlast otvoreno zapretila oduzimanjem dece. Moj krik je bio: ”ubiću svakog ko uđe u moj dom da otima moju decu”. Sledeći korak je da oni ostvare svoje pretnje, a ja svoju.

Ali ko je tu ekstremista? Onaj koji preti oduzimanjem dece, ili onaj koji preti da će ih braniti? Na tom pitanju se zaista može izmeriti ispiranje mozga.

Konformisti su odabrali stranu. Oni će sa zadovoljstvom služiti ekstremistima koji imaju vlast, i napadati pregaženi narod doveden do očaja. Ironično, za račun istinskih ekstremista će optuživati njihove žrtve za ekstremizam.

I ja sam odabrao stranu: narod se uglavnom slaže sa mnom, konformistička elita nikako.

Povezani članci

Bio sam uhapšen, zamalo ućutkan, a onda me je narod spasao U naš dom upale su specijalne policijske snage, oduzele moje računare, odvele me pred decom i strpale u zatvor....
Posle Vučića Ova knjiga je krik pobune, manifest promene, vodič za disidente, protivotrov za političku korektnost....
#PodrziRTV ako voliš da te prave budalom Licemeri iz RTV, kako vas nije sramota?
Izmerite ispiranje mozga Danas kad svi pišu o mojoj pretnji, dobra je prilika da izmerimo stepen medijske manipulacije i ispiranja mozga....
Građanski zakonik opasnost za porodicu Od oduzimanja dece do gej brakova, šta roditelje najviše brine u Nacrtu Građanskog zakonika Republike Srbije?...

3 komentara

 1. Vi ste samo veliki borac protiv ovog zla od vlasti koja nas je zadesila u Srbiji.Velikih prefinjenih izdajnika kojik nas daju neprijatelju na dlanu.Zaustavimo ih svim demorkatskim metodama jer ako ostanu još dugo nema Srbije.

  Reply
 2. Inače, stranke bi trrebale i formalnopravno da se registruju kao DOo ili AD jer služe za sticanje dobiti svojih vlasnika tj užeg kruga rukovodstva a narod samo obmanjuju i kupuju vrijeme za svoje privilegije.Bruka je šta nam rade i koliko nas izdaju.

  Reply
 3. Ne plašim se od vražjega kota
  neka ga je ka na gori lista
  već se bojim od zla domaćega
  BIJESNA se braća izturčila.
  Ni gladna,ni žedna,ni gola ni bosa – već BIJESNA. Mali smo, ali smo našu veličinu pokazali mnogo puta kroz istoriju. Ne može ni vučko, niti bilo koja druga izdajica nas istrebiti! Pozdrav fajgelj

  Reply

Ostavi komentar.