Мој продужени викенд: пет дана десет резултата

Кад сам за Божић ложио бадњак и рекао ”колико варница толико послова” нисам имао баш ово у виду.

У три дана имали смо три конференције за штампу у Културном центру Новог Сада. Прекјуче смо поводом 160 година Михајла Пупина најавили да ће циклус бесплатних пројекција филма ”Михајло Пупин – Пут ка светлости” широм Србије и Републике Српске започети баш у Новом Саду, код нас. Јуче смо најавили Конференцију полиглота, на коју долази преко 200 гостију из целог света. Данас смо на Културном центру открили таблу Еуросинемас чиме је Нови Сад још једном показао да је део европске породице.

У три дана смо имали три важна културна догађаја. Прекјуче смо угостили аргентинског пијанисту Дарија Нтаку и аргентинског амбасадора. Јучe новосадску легенду Милана Мумина а вечерас очекујемо Дарка Танасковића.

Данас, на Пупинову годишњицу, Новости су објавиле мој апел ”Не одвајајмо Пупина и Теслу”. За то време, помоћница директора Културног центра ме замењује у Фиренци, где са представницима ББНС и приватним партнерима присуствује водећем европском окупљању у области информационих технологија.

А сутра… круна свих догађаја, који ће ући у историју. Трећа Србија је Републици Српској донирала споменик Стефана Немање, висок пет метара, који ће бити свечано откривен у центру Бањалуке. То је први споменик који Срби подижу оснивачу своје државе након 900 година од рођења великог државника.

Знам да су тамо избори. Споменик је за државника.

Прекосутра снимам емисију на телевизији а након тога говорим на конференцији полиглота о творби речи. Жена остаје сама са четворо деце. Следећи викенд нас опет чека међународни догађај.

Дакле, за Божић смо говорили ”колико варница толико дечице, срећица, здравља, послова, резултата”. Пазите шта желите, можда вам се и оствари.

Повезани чланци

Где је сада осуда цензуре? Отказана промоција књиге у Дому Војске! Где су сада повици на цензуру, где борци за слободу говора? Ал’ где ли је боже лањски снег?...
Претварање напуштених објеката у културне станице (Дневник) О кандидатури Новог Сада за Европску престоницу културе прича се већ годинама, али је ова 2014. протекла у знаку неколико важних одлука у ве...
Пешчаник не брани науку већ напада Стефановића У наводној бризи за науку, Пешчаник је данас објавио критику доктората Небојше Стефановића. Подсећам да је претходно цензурисао одговор стру...
Цензурисано: Политички завети решење за десницу Александар Вучић је положио заклетву да ће бити посвећен очувању Косова унутар Србије. Хашим Тачи тврди да ју је прекршио....

Остави коментар.