Фајгељ поднео неопозиву оставку

Масовни медији, опозиција и власт сложно нападају резултате Културног центра Новог Сада. Удесетостручене активности проглашавају за срамоту, поштено зарађену плату за корупцију.


План естаблишмента за Србију је трка до дна: да радимо што мање, урадимо што мање и зарадимо што мање.

Нови људи желе трку до врха: да радимо што више, урадимо што више и зарадимо што више. Само тако нама и нашој отаџбини може бити боље.

Уз мржњу естаблишмента, без подршке народа, нови људи немају никакве шансе.

Пошто рад и резултати не значе ништа, остала је само једна ствар коју могу да урадим пред све већим притисцима. Дајем неопозиву оставку на функцију директора Културног центра Новог Сада.

Две и по године сам располагао буџетом од милион евра годишње. Функцију напуштам са истим станом, аутом и рачунаром које сам имао пре него што сам ступио на њу. То је највреднија имовина коју моја шесточлана породица поседује.

Враћам се професури.

Андреј Фајгељ

18 коментара

 1. Nazalost, nisam ovo ocekivao. Nadam se Andrej da cete ostati aktivni u javnosti jer ste nam zaista doneli svez vazduh i novu energiju koja nama mladima sluzi kao inspiracija.

  Reply
 2. У данашњој Србији све што је вођено идејом правих вредности осуђено је на пропаст. На битним функцијама нису они који су, заиста, и најбољи у својим професијама, већ они који се најбоље лактају или имају јаку „позадину“. Уколико се и појави један поштен појединац, не може се дуго борити. Ипак су ови други далеко бројнији. Наравно да такво друштво неће ни напредовати. Али, многима није ни стало. „Буди просек, или чак и испод, веће су шансе да једног дана успеш“, порука је ове државе. Андреју много среће у професури. Шта друго рећи?

  Reply
  • Sada cete se konacno osecati sigurno I slobodno jer nece biti nikog ko ce da vas podseca na vasu nesposobnost, mediokritet I osrednjost. Zaista velika radost!

   Reply
  • Radost dele i Hrvati – konačno će da veličaju ustašluk i razbijanje ćiriličnih tabli, kao najveću vrednost novohrvatske i post NDH-ovske države, bez ikakve osude!

   Reply
 3. Razmišljam da uradim isto. Vidim da nas razni Pajtići,Ješići,Zgrabinovci stalno nešto proganjaju umesto da im je mesto u zatvoru a imovina vraćena narodu. Dosta minje ambasadora, NVO,našpanovanih medija, raznih regulatornih tela, tužilaštva i sudstva sa rezervnim sastavom žutih u sebi. Spremaju nam polako Majdan u Beogradu isto jasno osećam. Mnogobrojni ustupci koje je,posebno u kadrovskom delu, “žutima“učinio premijer neće ni§ta bitno promeniti,već naprotiv… Osećam se bespomoćno a to mi je najgore. Nosim se mišlju da vratim mandat nosiocu liste…. Nisam više siguran da se vredi boriti!
  Narodni poslanik
  Marijan Rističević

  Reply
 4. Док неком не смркне, другом не сване. Грађани Новог Сада честитам, а мученицима којима ћете ви бити професор нека је сва срећа овог света, требаће им.

  Reply
 5. Све у реду. И знам какви ће бити следећи. Видљиво гори.
  Но ви се појависте као нешто ново, на старим традицијама.
  Чини ми се да је у образложењу оставке пренебрегнуто осново „Све за Србију, од Србије, ништа“.
  Вама је мало било и издајничко велико.

  Reply
 6. prijatelje rijetko biram, Gospodina Fajgelja sam izabrala;očekivala sam i iskreno se bojala da će znanje, poštenje i ćast u Srbiji biti skupo plaćeno
  Gospodine Fajgelju, pročistite sebe svojim sposobnostima i radite pošteno i dalje ono što umijete, neka su vam živa i zdrava djeca;
  hvala za rad na guslarskim pjesmama…Mirjana Janiš

  Reply
 7. Ovde odavno važi isključivost – ako si „naš“ onda si idealan inače si najgori. Postoji samo političko-klasno-nacionalno-versko crno-belo. Objektivno sagledavanje vrednosti i produktivnosti koje je osnov nijansi sivog ne postoji. Sve je formalizam i konformizam poluintelektulaca sa lažnim diplomama koje im daju snagu da istrajavaju u obračunu sa stvarnom elitom. Za to je kriva uvek spolja birana, plaćena i podržavana partokratija, u poziciji i opoziciji, koja je vremenom metastazirala.

  Reply
 8. Шта да кажем…настави да радиш то што радиш,веома ћеш користити својој земљи.Да ће да те саплићу,саплићаћете увек и кад си горе и кад си доле.Ако заиста стојиш иза својих речи,онда знаш да си обавезан да наставиш.Један си од ретких које је национални корпус гласача препознао као младог и вредног.Нови Сад је место где се брани и ствара српска култура и политика задњих 200 год,тако да не сумњам уз још пар људи да схваташ коју тежину имаш и какве те обавезе чекају.Желим ти пуно успеха Андреје Фајгељу,имаш моју пуну подршку за твој рад.
  Драган Ћировић.

  Reply

Остави коментар.