Čistka po Kurtijevom receptu

Početkom godine pitali smo se čemu Aljbin Kurti podučava beogradsku Inicijativu mladih za ljudska prava. Kako praviti Veliku Albaniju? Kako organizovati antisrpske demonstracije? Kako sprovesti etničko čišćenje? Misterija se razrešila kada su omladinci sproveli prvu akciju: čišćenje Kulturnog centra Novog Sada.

Mladi Beograđani su došli u Novi Sad sa zaštitnim maskama i kombinezonima – kao da je Srpska Atina gubava – i isprskali nas rastvorom za dekontaminaciju. Na ulaz su, ispod četvorojezične table, zalepili proglas koji etiketira građane i grupe građana sa kojima treba ”izbegavati svaki kontakt”, koje treba ”dekontaminirati” jer su izvor “zaraze” i ”opakog virusa”. Kao da ga je sročio doktor Mengele. Na kraju su se na Tviteru pohvalili: ”Bili, očistili, otišli”.

Jad Vashem FaygelFajgelje su prskali i ranije. Arhive Jad Vašema pamte hiljade mojih prezimenjaka žrtava Holokausta. Iznenađenje je da se ovakva kampanja mržnje predstavlja kao antifašizam.

U stvari se radi o jezičkom nesporazumu između srpskih učenika i albanskih učitelja. Program ”čišćenje škija” nije mogao da se prepiše od reči do reči, jer ove poslednje nema u srpskom jeziku.

Na albanskom jeziku ”škija” je podrugljivi naziv za Srbina i predstavlja grubu uvredu. Brejstorming za nalaženje odgovarajuće zamene se pretvorio u pravi kulturološki karambol. Kad su Albanci predložili ”čišćenje Srba” omladinci su sa žaljenjem priznali da ta reč, uprkos njihovim naporima, još uvek nije dovoljno uvredljiva u srpskom jeziku. Da se razumemo – pravdali su se – nije problem da povedemo Srbe u čišćenje Srba, ali ipak ćemo morati da im priđemo malo izokola.

Tada je jedan srpski glupan predložio ”čišćenje Šiptara”. Srećom, niko ga nije čuo. Drugi je uzviknuo ”čišćenje fašista!” Albanci su slegli ramenima: zašto bi iko čistio fašiste i zašto bi to bila uvreda. Ali Srbi su odmah znali da su našli idealno rešenje.

Proglas ima više smisla ako se čita u originalu, pre nego što je ”srpstvo” prozvano ”fašizmom”: ”Primećeno je da se virus srpstva širi Novim Sadom, a da je Kulturni centar Novog Sada jedan od izvora virusa”.

Zaista, KCNS je jedina ustanova kulture koja je prešla na ćirilicu, jedina u kojoj se spominju srpske žrtve i poslednja koja odoleva povratku žutog kartela na sve upravne položaje u srpskoj kulturi.

Srpstvo Srpske Atine je drugačije od velikoalbanskog nacionalizma koji vlada u Prištini. Novosadska ”katedrala”, koja se nalazi preko puta Kulturnog centra, za razliku od crkve Hrista Spasa u Prištini, nije okružena smećem i bodljikavom žicom. Naše manjine niko ne proteruje i ne ubija. Niko im ne diže hramove u vazduh. Ako bi neko to poželeo, prvo bi morao da ima posla sa nama, jer bismo branili svoje komšije.

Zašto Inicijativa mrzi umereni srpski nacionalizam a voli ekstremni albanski nacionalizam?

Zato što im ne smeta nacionalizam, već Srbi!

Dok ostatak nacije obeležava Martovski pogrom, ovi mladi Srbi započinju etničko čišćenje sopstvenog naroda po velikoalbanskom receptu.

Kakav je profil ovih liberalnih janjičara?

Pre svega, oni su zanemarljiva manjina. Čitav lobi ne broji više od 150 ljudi, ali kontroliše stotine organizacije poput Inicijative i KANVAS-a, a preko njih i dolarske budžete sa preko 7 nula.

Inicijativa mladih za ljudska prava ima veći budžet od Kulturnog centra Novog Sada. Samo od NED-a, Rokfelera i Soroša dobila je preko milion i po dolara. Oni su radikalni, agresivni i ne prezaju ni od čega. Sledeća čišćenja će uključivati fizičke napade i ulične nerede. Kosovo je očišćeno, na redu je Vojvodina.

Za razliku od njih, većina Srba voli svoj narod i ne mrzi nikog, ali je tiha i neodlučna. Ona se ne bori sa svoje, a kad dođe do sukoba, stoji po strani i traži objektivnost.

Antisrpska manjina je po ko zna koji put nadglasala srpsku većinu i sprema nova čišćenja. Njih je samo 150 aktivista, ali nas je aktivnih još manje. Ali kad se većina probudi, propašće im i nacistički planovi i velikoalbanska obuka i Rokfelerove finansije. Jer ovo je naša zemlja.

Andrej Fajgelj, „Čistka po Kurtijevom receptu”, Večernje Novosti, 17. mart 2015, str. 15

Povezani članci

Ne odvajajmo Pupina i Teslu Danas, kad obeležavamo 160 godina od rođenja Mihajla Pupina, poslednje je vreme da prestanemo da razdvajamo dva velikana. Bez Pupinovog modela...
Odbaciti komunističko nasleđe Reči desničar, konzervativac, patriota, privatnik, pa čak i srpstvo, imaju loš prizvuk, a za leve totalitarce ne samo da nemamo negativnu re...
Andrej Fajgelj: Saga o šest decenija podvale (Pečat) Koje su posledice davno potpisane Deklaracije kojom je – u SFRJ – dogovoreno da Srbi uče latinicu a Hrvati ćirilicu, zbog čega Hrvati odluke...
Kulturni rat „Umetnost radi umetnosti” – bilo je geslo umetnika koji su mislili, kao Teofil Gotje, da je sve što je korisno ružno. Da li je „mržnja radi m...
Kultura predaje: Zašto Srbija ne šalje vojsku na Kosovo Posečena šuma, ubijeni žandarm i verska represija nad 150 povratnika bilans je zuluma kosovskih Albanaca nad Srbima u samo jednom danu, na V...

5 komentara

  1. Nisam Srbin, ali mi je po prvi put drago da cujem da se na ovakav nacin peaceful nacin siri srpski nacionalizam nasuprot albanskog fasizma. Ostavite nasu Vojvodinu na miru, ostanite u Bg. Tamo imate daleko vise posla nego ovde.

    Reply
  2. Dobro su instruktora našli!!! Njegove horde ne prezaju da napadaju i svoje sunarodnike radi ostvarenja svog krajnjeg cilja – čistog Kosova i Metohije!!!

    Reply
  3. Kao što engleski kralj ima problem sa Škotskom pa kaže: „Problem sa ovom zemljom je što je prepuna Škota“, tako i naši Inicijatori iz Inkvizicije za ljudska prava imaju problem sa Srpskom Atinom.

    Reply

Ostavi komentar.