Cenzurisano: Uspon homoseksualizma

Gej lobi pokušava da cenzuriše svako drugačije mišljenje. Uspeli su da blokiraju objavljivanje ovog teksta na internet izdanju Politike. Pročitajte ga i podelite svuda, u inat!

ISIS Conchita

Miša Đurković, Uspon homoseksualizma

U petak 26. juna Vrhovni sud SAD doneo je presudu u slučaju „Obergefel protiv Hodžiza“, preko koje je, odlukom federalnog tela, legalizovan homoseksualni brak na teritoriji svih američkih država. Dok levoliberalna elita i dominantni mediji koje ona kontroliše slave ovu odluku kao revolucionarnu, većinsko konzervativno opredeljeno stanovništvo Amerike doživljava ovu presudu kao novi dramatičan korak na putu radikalnog urušavanja države kakvu su nekada njihovi očevi pravili.

Iako je odluka doneta tesnom većinom od pet prema četiri, ona nije neočekivana. Pripremljena je prethodnom odlukom istog suda od pre dve godine u slučaju „Sjedinjene države protiv Vindzora“ kojom je naloženo federalnoj vladi da prihvata i priznaje pravnu validnost gej brakova koji su sklopljeni na nivou pojedinačnih država. No još je važnije od toga što je ona zapravo rezultat strahovite pro-gej propagande koja je na snazi u SAD bar u poslednjih dvadeset i pet godina.

Još pre pola veka homoseksualno ponašanje je bilo tretirano kao bolest i kažnjavalo se globom, lečenjem i zatvorskim kaznama. Posle 1969 godine i napada homoseksualaca na policiju u Stounvolu u Nju Jorku, te prvih gej parada koje su to počele da slave, a naročito nakon problematične odluke Američkog pshijatrijskog društva iz 1973 godine kojom je homoseksualizam uklonjen sa liste bolesti, ova vrsta ponašanja prerasta u neku vrstu životnog, vrednosnog modela sa sve ideologijom koja ga prati i koja danas caruje širom američkih univerziteta.

Širenje gej ideologije pod firmom borbe za navodno ugrožena LGBT prava poseban podsticaj doživljava od početka devedesetih kada je ova ideologija de fakto osvojila prostor popularne kulture i zavladala u filmovima, popularnoj muzici i naročito televizijskim serijama, nekadašnjem bastionu tradicionalnih porodičnih vrednosti. Danas npr. postoje vrlo jake nevladine organizacije koje vrše monitoring kretanja procenta LGBT likova koji se pojavljuju u takozvanim mejnstrim, najgledanijim televizijskim serijama. Jao vama ako proizvodite serije u kojima je takvih likova nedovoljno: pomenute organizacije istaknu vas na stub srama, a onda oglašivači beže glavom bez obzira.

U ovo masovno zagovaranje „širenja homoseksualnih prava“ uključeni su svi segmenti moći u Americi uključujući i vrh političke elite. Barak Obama je u svm drugom inauguralnoim govoru ogroman prostor posvetio zagovaranju prava LGBT populacije, Stounvol je promovisan u mesto od istorijskog značaja (sad on dođe ko Getisburg!) a najdalje je otišao Stejt Dipartment koji je u doba vladavine Hilari Klinton promovisao doktrinu na osnovu koje zaštita homoseksualnih prava postaje legitimna osnova za sve vrste intervencija SAD prema zemlji za koju se proceni da su u njoj ona ugrožena. Dakle SAD su spremne da u cilju zaštite, odbrane pa i promovisanja prava ove populacije intervenišu diplomatski, ekonomskim sankcija, pa i vojno.

Ovde nemamo prostora da objašnjavamo kako je do ovog došlo i zašto vladajući segmenti američkog društva gotovo unilateralno promovišu gej agendu suprotno volji većine samih Amerikanaca. Naime u prethodnih dvadesetak godina oko ovog pitanja su vođeni pravi kulturni ratovi, silne debate i borbe u javnosti i ustavno-pravnom sistemu. Po pravilu se pokazalo da svuda gde su oblični ljudi uspeli da se izbore za referendum, većina je jasno pokazivala svoju volju da se brak definiše kao zajednica muškaraca i žene. Čak su i na nivou zakonodavnih tela pojedinačnih država najčešće donošene slične odluke kojom je odbijana legalizacija gej brakova. No, elita je svuda ovo pitanje gurala ka sudovima koji su de fakto pravnim nasiljem i nekom vrstom sudijske diktature uvodili legalizaciju gej brakova. Ovaj proces je okončan presudom koja je doneta u prošli petak.

Konzervativci su skloni da zaključe kako običan narod u Americi sve manje ima pravo da odlučuje o bilo čemu jer im život uređuje „neko odozgo“ poričući njihova prava da se drže svoje tradicije, nasleđa, vrednosti. Antihrišćanska levo-liberalna elita preko medija, politike, univerziteta, pravosuđa i popularne kulture silom nameće svoj pogled na svet i suzbija hrišćanski tradicionalizam.

U Evropi slične tendencije gledamo odavno. U Hrvatskoj je nasilno, direktivom EU oboren rezultat legitimnog referenduma kojim su se Hrvati bili izborili za tradicionalnu definiciju braka u ustavu. Mediji daju ogroman prostor svakoj inicijativi ili tribini LGBT udruženja, ali prećutkuju milione antigej protestanata koji izlaze na ulice Pariza ili Rima. Otud ne treba da nas iznenađuje to što se promovisanje gej prava i gej agende stalno nameće Srbiji kao fundamentalni uslov za evropske integracije.

Uspon homoseksualizma u istoriji je uvek bio povezivan sa nekom vrstom dekadencije ili sa željom elite da njegovim promovisanjem smanji prekomerni rast stanovništva. Slučaj današnje Evrope je prvi slučaj u istoriji da se homoseksualizam promoviše u vreme strahovitog demografskog pada. Dok sa istoka ponovo nadiru varvari, vitalni, odlučni i beskompromisni, Zapad im kao odgovor nudi Končitu Vurst.

Miša Đurković, Uspon homoseksualizma, Politika 2. jul. 2014.

Epilog: Članak je objavljen na internet izdanju Politike sat vremena nakon što smo počeli da ga delimo. Pokušaj cenzure propao: http://www.politika.rs/pogledi/Missa-Djurkovich/Uspon-homoseksualizma.sr.html

Povezani članci

Postavljanje ćiriličnog natpisa na KCNS Stoga, u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom, postavljam ćirilički natpis na Kulturni centar Novog Sada....
Crkva nije na prodaju Zar nam baš ništa nije sveto? Zar je baš sve na prodaju? Povodom naprednjaka na freskama....
Zum ersten Mal Deutsch sprechen Die Energie von Novi Sad ist auch gleich mc² und wir hoffen auch auf eine Explosion von Kreativität in unserem Wunderjahr 2021.
Uhapšeni zbog zviždanja okupatoru! Devenport mirno gledao dok ih je njegovo obezbeđenje odvodilo.
Osam zabluda o ćirilici Postoje dva oprečna pogleda na srpsko pismo. Ja ću ih nazvati stanovištima asimilacije i afirmacije....

7 komentara

 1. bolest je uvek bila ali sada su “nakarade“se izborile za širenje bolesti među narodom;borba mora da bude na svim nivoima;ali će Sodoma da ih sprži, verujemo u Boga

  Reply
  • Danijele, vi ste sada prividno jači , jer je diktatura sudstva nameće tvoju bolest kao „vrednost“ veoma brzo , ti i tvoji ćete otići tamo gde vam je mesto, gde ste uvek bili , talog i dno septičke jame društva!!

   Reply
   • Da ne bude zabune, nemam ništa protiv tvojih ličnih afiniteta, ali ne namećite vaše vrednosti nama koji ne mislimo tako. Šta ćeš raditi u svoja 4 zida savršeno me ne interesuje.

    Reply
 2. Hvala za odličan tekst. Upravo reč “dekadencija“ pojašnjava sve. Zato ih čeka ista sudbina kao i Sodomu i Gomoru. Lepo je i to što dozvoljavate da i ova druga strana oličena u Danijelu ostavi komentar jer nas time još više jača u uverenju da smo u pravu.

  Reply

Ostavi komentar.