Blic cenzurisao otpuštanje svojih novinara

Ringier Axel Springer u masovnom otpuštanju ostavio bez posla samohrane majke i novinare pred penzijom. Blic i drugi srpski mediji u vlasništvu ove kompanije cenzurisali su i otpuštanje svojih kolega i protest udruženja novinara. Novinari koji su zadržali poslove odbili su svaki komentar, dodajući autocenzuru na cenzuru.

Dvostruki standardi Blica

Srpski tabloid Blic poznat je po oštrom jeziku. Uredno je objavljivao vesti o otpuštanjima širom sveta, uz naslove: seča, čistka, bruka, sramota, skandal.

Tim više dolaze do izražaja dvostruki aršini po kojima su cenzurisali otpuštanje svojih kolega.

O Ringijerovom otpuštanju nije objavljena niti jedna reč, nigde. Cenzura je toliko potpuna, da me je Nikola Tomić, zamenik urednika, blokirao na Tviteru zato što sam ga upitao o otpuštanjima.

Ako gazde mogu ovako lako da nateraju novinare da ćute, jasno je kako mogu da ih pošalju u hajku protiv nedužnih ljudi. Dan nakon protesta udruženja novinara, umesto očekivane podrške samohranim majkama koje su dobile otkaz, Blic je pokrenuo hajku na samohranu majku koja se zaposlila. Proglašena je krivom jer je sa dva fakulteta našla posao u struci i dobro zarađuje.

Blic 27.5.2015
Dobrodošli u novinarstvo koje ne poznaje nijednu vrednost sem novca: „ko me plati ćutim, ko ne plati blatim“.

Povezani članci

Vratio se žuti kartel (Pečat) Najveći promašaj desnice je prepuštanje kulture liberalima. Za to nema nekog posebnog razloga, obična glupost i odsustvo strateškog promišljanj...
Pre godinu dana sam uhapšen zbog ovog videa Svaki dan mogu opet da dođu po mene. Još uvek mi preti pet godina zatvora.
Početak predsedničke kampanje Šta kaže narod u seoskoj birtiji u Gruži?
Planirani prijem migranata: Obama, Kameron, Vučić Da je Srbija "Velika" kao Britanija pa da primi 20.000 izbeglica, ili barem kao SAD pa da primi 10.000....
Novi Sad u Ulmu Novi Sad u Ulmu! Novi Sad auf dem DonauFest

1 komentara

Ostavi komentar.