Bio sam uhapšen, zamalo ućutkan, a onda me je narod spasao

Ovaj tekst objavljujem sa zakašnjenjem jer u vreme kada je izašao nisam imao računar a blog mi je bio oboren.

Read in English     Lire en français

Kako prolaze disidenti u Srbiji?

Ja sam Andrej Fajgelj i usudio sam se da mislim svojom glavom.

Zbog toga sam progresivno izbacivan iz javnosti. Iz organizacija koje sam osnivao, sa projekata koje sam vodio, iz novina u kojima sam objavljivao najčitanije članke a sada ne smeju da me objavljuju.

Na kraju mi je ostalo poslednje utočište slobode, ono što bi svako od nas trebalo da ima, moj dom i moj prostor na internetu.

Kad sam imao šta da kažem, svoje mišljenje sam izrazio u svom domu, svojim rečima, snimio na svom računaru i objavio na svom blogu i svojim društvenim mrežama. Svoj na svome. Nikome nisam kucao na vrata. Ali meni jesu pokucali na vrata.

U naš dom upale su specijalne policijske snage, oduzele moje računare, odvele me pred mojom decom i strpale me u zatvor.

Vučić je lagao: „Ni u jednoj zemlji ne bi bio pušten. Ni u jednoj zemlji na svetu. Ni u jednoj zemlji na svetu. Dakle od Argentine do Kanade, od Australije do Rusije i skandinavskih zemalja, nigde nikada ne bi bio pušten.“

Pisao sam ambasadama pomenutih zemalja, i drugima, pitajući da li je istina da bih u njihovim zemljama zbog kritike Vučića i NATO na Fejsbuku bio uhapšen i nikada ne bih bio pušten. Nisam dobio odgovor.

Liberali su toliki foliranti. Nama ovde tiranin može glave da seče. Dok su njihovi interesi zaštićeni, oni će biti zadovoljni. Vrednosti, demokratija, ljudska prava, slobode, s tim se oni samo ismevaju.

Meni nije smešno. I dalje mi kao državnom neprijatelju preti pet godina zatvora. Još uvek mi ne vraćaju računare.

Pokušao sam da se snađem. Kupio sam na kredit neki lošiji računar. Međutim i on se, pod misterioznim okolnostima, pokvatio. Takođe, misteriozno mi je oboren i blog. Meni je računar i sredstvo za rad. Tako da mi je pored nacionalnog rada ugrožen i profesionalni rad i postoji opasnost da ostanem bez posla.

Ako ostanem bez posla, ostaću i bez ovog doma, i sa četvoro dece ću završiti na ulici.

Eto tako prolaze disidenti u Srbiji. Vrata zatvorena, ruke vezane, usta zapušena, sudbina zapečaćena.

Da ja govorim samo protiv Vučića, ne bih imao problema. Postoje mnogi opozicionari koji imaju i finansije i prolaz u medije i svaku drugu podršku. Moj problem je što govorim protiv liberalno-progresivne dogme koja stoji i iza Vučića i iza NATO i iza globalizma.

Oni imaju svu podršku i oni rade za onog ko ih plaća, a kome da se obratimo mi koji pristajemo da radimo samo za svoj narod? Ko je narod?

Narod si ti. I ja samo tebi mogu da se obratim.

U pokvarenom računaru je ostao nacrt knjige čiji naslov je „Posle Vučića“. U toj knjizi objašnjavam kako je moguće smeniti ne samo Vučića već i liberalno-progresivnu dogmu koja stoji iza njega. Ukoliko se to ne uradi, posle Vučića dolazi Vučić.

Ako želiš da knjiga bude objavljena, možeš biti priložnik ili pretplatnik. Uplatom određenih sredstava na dinarski račun iz Srbije ili onjlajn plaćanjem na platformi Indigogo.

Znam da nemate novca kao ni mi. Znam da se i druge porodice nalaze pred opasnošću da završe na ulici. Znam da su i bolji ljudi i gore prolazili radeći za narod. Znam da postoje i preče potrebe.

Ali isto tako znam da narod može biti slobodan samo ako se za slobodu bori. Naš srpski narod je i u najcrnjim danima turskog ropstva imao hajduke koji su bili kadri stići, uteći, i na strašnom mestu postojati. Koji su bili spremni da se bore za slobodu protiv imperije. Ali ni hajduci nisu mogli bez jataka.

Ja hoću i mogu da se borim. Mogu da objavim knjigu pre izbora i utičem da se stvari promene. Ali bez podrške ruke su mi vezane. Ovaj put se ne pitam ja. Vi ćete odlučili da li je ovo moja poslednja objava ili sam tek počeo.

Pomoći ćete mi ako proširite ovu vest. Pomoći ćete mi ako uplatite jedan dinar.

Jer svaki dinar od svog naroda vredi više od miliona od stranaca.

Preuzeto sa igg.me/at/poslevucica

Epilog

Skupio sam sav novac, kupio isti računar kakav mi je policija oduzela, napisao i objavio knjigu ”Posle Vučića”. Možete je kupiti ili preuzeti besplatno ovde. Hvala svima od srca, jer ste potvrdili da vredi verovati. Bog vas blagoslovio.

Prikupljanje sredstava za Posle Vučića

 

Povezani članci

Slučaj Petreus: kad činjenice prevazilaze teorije zavere (MULTILINGUAL) Većinu srpskih medija drži Dejvid Petreus, američki general koji je bombardovao Srbiju, otkriva višejezično istraživanje (SR, RU, EN, FR, ES,...
Odbaciti komunističko nasleđe Reči desničar, konzervativac, patriota, privatnik, pa čak i srpstvo, imaju loš prizvuk, a za leve totalitarce ne samo da nemamo negativnu re...
Postavljanje ćiriličnog natpisa na KCNS Stoga, u skladu sa Ustavom, Zakonom i Statutom, postavljam ćirilički natpis na Kulturni centar Novog Sada....
Osam zabluda o ćirilici Postoje dva oprečna pogleda na srpsko pismo. Ja ću ih nazvati stanovištima asimilacije i afirmacije....
Govor u Skupštini Novog Sada Govor održan neposredno nakon imenovanja za v.d. direktora Kulturnog centra Novog Sada, na samom kraju maratonske sednice od 9 sati....

2 komentara

  1. Poštovani, postoji li mogućnost da se putem PejPala pomogne vaše istraživanje/borba protiv antisrbizma, slično kao štampanje knjige.

    Reply

Ostavi komentar.