Berisavljević: Kulturni centar ‘zaudara’ na svetosavlje

Sukob mišljenja dva direktora Kulturnog centra Novog Sada – Živana Berisavljevića i Andreja Fajgelja.

Emisija Plavi krug, Radio-televizija Vojvodine 1, 25.2.2015. http://media.rtv.rs/sr_ci/plavi-krug/10624
Šta bi bilo da je Berisavljević izjavio da katoličanstvo zaudara? Ili judaizam? Poput antisemitizma, i antisrbizam je odgovoran za pogrome i genocide, uključujući masakr u Novosadskoj raciji. Ovakav govor mržnje protiv pravoslavnih Srba zahteva najstrožu osudu.
Berisavljević je upravljao Tribinom mladih (preteča Kulturnog centra) u vreme Golog otoka. Decenijama je držao kulturu Novog Sada pod gvozdenom kontrolom komunističke partije, zasluživši nadimak ”Žika Berija”. Danas je istaknuti borac za Vojvodinu Republiku.
Žika Berisavljević Berija

Povezani članci

Peščanik ne brani nauku već napada Stefanovića U navodnoj brizi za nauku, Peščanik je danas objavio kritiku doktorata Nebojše Stefanovića. Podsećam da je prethodno cenzurisao odgovor stru...
Pristrasnost Što se više boriš protiv njega to će više rasti - reče Atina Herkulu o inatu, koji je pod udarcima njegove batine samo postajao veći i veći. S...
La presse serbe aux mains de l’ancien chef de la CIA ! Andrej Fajgelj chez TV Libertés sur l'amitié franco-serbe et sur le fabuleux destin de David Petraeus.

1 komentara

Ostavi komentar.