Александар Вељић профитер? Срам вас било!

Бета је данас објавила оптужбе да је Александар Вељић, историчар и активиста, покушао да профитира од поплава. Агенцијску вест, док ово пишем, преноси један медиј за другим, почевши од РТВ и Аутономија.инфо. 

Одмах да вас питам, како вас није срамота? Свако ко је упознао Александра Вељића зна да од њега нема скромнијег човека. Са својим офуцаним џемпером и ранцем на леђима, он штрчи од овдашње слике активисте, обликоване деведесетих, када се у НВО сектор новац сливао у коферима. Има људи који су од активизма изградили куће и станове, али Вељић је подстанар.

Имао је и он фондове у рукама. Али их је улагао у рад и општи интерес. Књиге и студије, нпр о Новосадској рацији, које су по значају морале да објаве националне установе – али нису – објавио је сам.

Његова добра намера и још бољи резултати у раду за опште добро су неупитни и лако проверљиви. Ако је тражио да помогне, требали сте га пустити да помогне. Довољно је лоше што га у томе спречавате. Али да га због тога осуђујете и блатите је неправда каква је могућа само у нашој побеснелој јавности.

Није то ствар политике, деснице и левице, већ општег стања духа. Прекјуче је жртва био Андреј Фајгељ, јуче Биљана Србљановић, данас Александар Вељић, сутра ћеш бити ти. Маса је жедна крви, а медији се утркују да је напоје, не би ли добили пар кликова. О другим интересима, личним обрачунима, рекетирању по принципу ”плати или блатим”, да не причамо.

Занимљиво ми је и како се у чланку пријатељи ограђују од Вељића. Лично знам за једну сличну ситуацију у којој је он те исте заштитио.

Вељић је дао срце овом народу. Хоће ли проћи као да је бацао бисере пред свиње? Хоће ли га тај народ ”наградити” најужаснијим увредама? Хоће ли га памтити по клевети да је хтео да се окористи народном несрећом, уместо по безбројним делима за народну срећу?

Делите овај текст и пишите своје. Ако они имају агенцијске вести, имамо ми блогосферу и друштвене мреже. Увек се може борити за истину.

Александар Вељић

Александар Вељић

Autonomija.info: Naveo svoj žiro-račun za donacije ugroženima od poplava

Autonomija.info: Naveo svoj žiro-račun za donacije ugroženima od poplava

RTV, Kurir pa B92

Pa RTV, pa Kurir pa B92

 

 

Повезани чланци

Зашто вредан човек нема времена за тебе? Људи се љуте кад неко нема времена за њих. Одмах мисле да је то знак непоштовања....
Нови друштвени уговор Југословенски социолози су још крајем 80-тих говорили о „деци кризе“. Вероватно нису ни слутили шта се спрема. Било како било, криза вреднос...
Затвор за Ханса из „Брава” Тинејџерски часопис „Браво” у последњем броју учи девојчице како да задовоље момка, уз порнографске илустрације и сведочење једне Сање....
Гасим мобилни и друштвене мреже Драги пријатељи, до даљег нећу бити доступан преко мобилног телефона и друштвених мрежа. Остајем доступан преко имејла....
Недеља када смо подигли главу Октобар је месец за револуције, а једна је можда управо почела. У седам октобарских дана одиграло се више несвакидашњих догађаја....

7 коментара

 1. Срдачна подршка нашем хероју Александу Вељићу!

  Не зна багра шта ће са својим злом, лицимерјем и љубомором – па оптужује праведне!

  СРАМ ВАС БИЛО!

  Reply
 2. Довољно је само видети медије (штампане и електронске), издајнички B92, Вучићев Курир и аутономашка РТВ, који су објавили оптужбе против господина Вељића па да и „слепцу“ буде јасно колико има истине у тим клеветама.
  Могу да поручим само: НЕ ДАЈ СЕ АЦО ! И ако хоћеш послушај савет – ТУЖИ ИХ ЗА КЛЕВЕТУ И УЗМИ ИМ ОГРОМНЕ ПАРЕ.
  Познајући тебе и онако ћеш тај новац утрошити на хумане и интелигентне пројекте. И биље је тако него да га они троше на своје баљезгарије.
  Поздрав из Ниша.

  Reply
 3. Poenta je u tome što AV nije ni napisao ono pismo! Jedno njegovo pismo je prekrojeno, sada verujem sa zlom namerom. Svi su brže bolje objavili vest a da ga niko nije kontaktirao, a i ako jeste, prosledili su polu informacije. Neki su jedva ovo dočekali. Sram vas bilo

  Reply
 4. Veljić je nekome zasmetao..Znam ga, jeste malo čudan ali nikad nije prevario nikoga niti je nekome uzeo jedan dinar. Ovi što pišu takve članke bolje da pogledaju one koji ih plaćaju. Koliko su oni ljudi poslali u grob, ostavivši ih bez prihoda, radnih mesta itd..zbog ovog ne kupujem novine i ne glasam za nikoga.

  Reply
 5. Само да поручим оним хушкачима неистине и онима који стоје иза тих радњи да мој брат није сам!
  Војводина је Србија!!!

  Reply

Остави коментар.